Bimbo Odesláno 2. srpen 2004 Odesláno 2. srpen 2004 Mám 205ku s motorem 1,6 65kw,poslední dobou se mi stává že mi nějak blbne motor.Projevuje se to tak že když je studenej a já se rozjíždím tak se rozjedu,ale ani pořádně nevytočim rychlost a najednou to začně škubat jako bych prudce pouštěl a sešlapával pedál plynu.Když ho sešlápnu až na podlahu tak to začne strašně střílet do výfuku a dělá to nějakej nesmyslnej rachot.Když se to ohřeje tak už se s tím dá rozjíždět normálně,ale zase když to jenom tak šolíchám abych jel třeba 60Km/h tak to najednou začně opět zlehka škubat,přidám plyn auto poskočí a jede zase jak o závod dokud ho nezačnu šolíchat.Čím to může být,našel jsem prasklou hadičku u podtlakový váhy vzduchu,tak jsem ji vyměnil,trošku se to zklidnilo ale dělá to pořád.Svíčky mám nový,kabely jsou v pohodě,filtr taky.Myslel jsem že by to mohl být palivovej filtr,že v něm bude třeba nějakej bordel ale to by se škubalo asi pořád a ne jenom občas??Záhadou je že mi nesvítí kontrolka že by to byla třeba chyba nějakýho čidla a druhá záhada je že to nedělá pořád.Jednou jedu ůplně normálně i když šolíchám a pak se tam něco někde asi pochyndí a vypadá to jako když se učim řídit.Potřebuju to odstranit co nejdřív páč za měsíc jedu na dovču a nerad bych skejsnul někde ve Slovinsku v nějaký díře.díky za každou radu a sory za ty pravopisný chyby čeština fakt neni moje hobby:bojim Citovat
Uďa Odesláno 2. srpen 2004 Odesláno 2. srpen 2004 Taky mi to takhle blblo, měl jsem bordel v nádrži, nebo blbej benzín.Nalil jsem tam nějakej čistič (údajně) a vyjel zbytek nádrže.Pak to jezdilo normálně a jezdí pořád :-)) Citovat
Bimbo Odesláno 2. srpen 2004 Autor Odesláno 2. srpen 2004 benzín už jsem tankoval asi čtyřikrát plnou a radši pokaždý jinde,byl jsem dokonce i u Shellky aby jsem měl jistotu že to neni **** ale taky nic Citovat
Bimbo Odesláno 2. srpen 2004 Autor Odesláno 2. srpen 2004 To fakt nikdo nemáte žádnou radu,ani nikdo od vašendy??Sakra:( Citovat
Fusion Odesláno 2. srpen 2004 Odesláno 2. srpen 2004 me todle delal potenciometr. spatne to misi benzin vzduch atd. Citovat
Bimbo Odesláno 2. srpen 2004 Autor Odesláno 2. srpen 2004 jestli myslíš potenciometr škrtící klapky tak ten mám taky novej,minulej rok mi prasknul tak jsem koupil za 3500 magnet mareli,ale zkontrolovat ho můžu,taky možnost Citovat
voštík Odesláno 2. srpen 2004 Odesláno 2. srpen 2004 Zkus se kouknout na kontakty na tom \"jakozekarburatoru\" Tohle mi delalo taky, ale uz davno a za boha si nemuzu vzpomenout cim to bylo Co ten podtlakovy snimac na horni prepazce nad chladicem? ?ohl jit nejak do pekel, nebo se treba dostal nejaky bordylek do te \"vyvevy\" na jakozekarburatoru. No a ten filtr urcite zkontrolkuj, neni to zas tak draha vec a prevence nikdy nezaskodi. Pak se koukni jeste na te 4pinovy konektor na civce. A sakra - proste vsechnu elektriku. Jeste me napada takovy ten ventil na zpatecce do nadrze. No proste kazda rada na prd, ale fakt si nemuzu vzpomenout Citovat
Bimbo Odesláno 3. srpen 2004 Autor Odesláno 3. srpen 2004 kluci každý čidlo,každej spínač a každou elektrickou blbost jsem prostříkal WDčkem,na ten podltlakovej spínač se juknu jestli žije,ani nevim že to má takovou funkci,ten potenciometr jsem omrknul zevnitř a je taky ok.Na ten tlak paliva se musí asi do servisu???Jsem někde slyšel že se na to napíchne budík a měří se bo co,sám doma asi ne.Jo a ten ventil na tý zpátečce,to nevim kde ho najdu,ale našel jsem nějakej malinkej jako by zpětnej ventilek,kterej je umístěnej na hubený hadičce z brzdovýho válce,vůbec nevim kam vede druhej konec ale něco mi říká že asi do nádrže,jako to bylo u 120tek.Když jsem ten ventilek odpojil tak to z tý hadičky směrem od nádrže zasičelo jako když tam mám kompresor,na tom ventilku neni napsaný jakym směrem má být zapojenej,nevíte někdo jak??Zkusil jsem ho dát zatim obráceně jestli to nepomůže a zatim se nic neděje.Jinak dneska když jsem jel z práce tak mi připadá že se ta závada nějak vytrácí,auto začíná být klidnější,jeden týpek mi říkal že jsem sice tankoval už několikrát ale jestli jsem tam měl trochu vody tak se ta voda z nádrže vytrácí hrozně pomalu,prej mi přinese nějakej hnus kterej tam naleju a ono se to nějak zreaguje bo co?Vůbec tomu nerozumi,každopádně díky za rady a já budu odpoledne zase laborovat:papa Citovat
Fusion Odesláno 3. srpen 2004 Odesláno 3. srpen 2004 a jak se pozná esi je potenciometr dobrej? u mě je to taková pixla, ve které nic není, jen z toho jdou dráty, dal sem za to 5 litrů a to byli podvodnící, starej mám doma tak možná je ještě dobrej... Citovat
Bimbo Odesláno 3. srpen 2004 Autor Odesláno 3. srpen 2004 Napsán autorem Fusion a jak se pozná esi je potenciometr dobrej? u mě je to taková pixla, ve které nic není, jen z toho jdou dráty, dal sem za to 5 litrů a to byli podvodnící, starej mám doma tak možná je ještě dobrej... ten potenciometr je zalitej nějakym plastem,tak to musíš vyškrábat a vydloubat,třeba nožem nebo něčim takovym.Pak tu pixlu otevřeš a aspoň v tý mojí je nějaká křemíková deska bo nějakej podobnej nesmysl,po který běhají dva drátěný štětečky jako jsou u autíčka na autodráze.Já jsem tu desku měl zlomenou,tak jsem to zkoušel všelijak spravit,slepil jsem to k sobě a ten přerušenej spoj jsem přetřel takovou vodivou barvou,ale stejně to bylo k hounu,páč v tom spoji to nedávalo ty hodnoty co by mělo.Tak jsem to šel taky koupit,jsem myslel že upadnu když mi řekl tu palbu za takovej malej krám.Taky 5000 jako tobě.Ale líná huba holý neštěstí,říkám a nešla by usmolit nějaká sleva,stejně vám sem budu jezdit často pro další díly.A von prej že jo tak to stáhnul na 3500,tak jsem to vzal.To by mě zajímalo kolik na tom maji oni když mi dal slevu 15stovek a ještě určitě něco na tom měl.Koupil jsem to ve Vršovicích v autospolu tak to můžeš příště taky zkusit Citovat
voštík Odesláno 3. srpen 2004 Odesláno 3. srpen 2004 .Jo a ten ventil na tý zpátečce,to nevim kde ho najdu,ale našel jsem nějakej malinkej jako by zpětnej ventilek,kterej je umístěnej na hubený hadičce z brzdovýho válce,vůbec nevim kam vede druhej konec ale něco mi říká že asi do nádrže,jako to bylo u 120tek.Když jsem ten ventilek odpojil tak to z tý hadičky směrem od nádrže zasičelo jako když tam mám kompresor,na tom ventilku neni napsaný jakym směrem má být zapojenej,nevíte někdo jak??Zkusil jsem ho dát zatim obráceně jestli to nepomůže Tak to bude asi neco jineho. Kazopadne ta zpatecka jde z toho \"jakobykarburatoru\" pres elektroventil, pak aktivni uhli, z5 do nadrze a do toho el.ventilu veedou logicky 2 draty. Mel by byt jednosmerny, takze zalezi na otoceni. Do toho brzdoveho valce snad nic krome brzdovych trubicek nevede Nepletes si to s posilovacem? Tam vede podtlakova hadice ze saciho paroží a na ni zadny ventil byt nema (nemusi). (furt nevim, co jineho by tam mohlo zasycet ) Citovat
Bimbo Odesláno 4. srpen 2004 Autor Odesláno 4. srpen 2004 to vostik:jj pletu si to s posilovačem;),už mi to ale to cukání nedělá,najednou to přestalo,asi to dostalo bobky tak se to schovalo a až pojedu Chorvatskem tak to vyskočí a zdechne,ještě že tam jsou všude skály aspoň to budu mít kam schodit Citovat
Bimbo Odesláno 5. srpen 2004 Autor Odesláno 5. srpen 2004 :mad:tak to dělá pořád,dal jsem tam ten humus na vyčištění benzínu a pořád na pitchu,neví někdo jak poznám že mi funguje ten podtlakový spínač na přepážce nad chladičem??Jak to funguje a tak??Jo a taky jsem zjistil další věc co by to dělat nemělo,když stoupnu na plyn a? už to je ohřáty bo studený a držim to třeba na 3tisících tak mi to začne samo padat třeba ke 2500tis.No já to snad nakonec odvezu do servisu a budu je s tim otravovat tak dlouho dokud to nebude lítat Citovat
voštík Odesláno 5. srpen 2004 Odesláno 5. srpen 2004 ty blaho, to jsou teda rebusy Ten podtlakovy senzor je tzv MAP (meri podltak v sacim potrubi a podle toho se mj. micha smes) Mam ted na stole knihu, kde dost podrobne popisujou tu \"nasi\" ECU MMG6. Je tam toho fura, ale bohuzel to nemam jak dostat do digipodoby Mozna v patek, ze budu mit pujceny digital, tak bych to aspon nafotil. Citovat
Bimbo Odesláno 5. srpen 2004 Autor Odesláno 5. srpen 2004 Honzo to by bylo moc fajn,tenhle motor mi nějak nesedí.Pořád si říkám že až chcípne ůplně tak ho vyměnim za jinej,ale asi na to dojde ještě dřív.Pořád přemýšlím nad tim Mičkem,zatim to vypadá že budu asi rychlejší s tou přestavbou než ty,no jestli to bude takhle rozmazlený pořád tak ho tam dám dřív než ty.Zatim dikes Citovat
voštík Odesláno 5. srpen 2004 Odesláno 5. srpen 2004 No ja uz bych ho tam davno mel, ale nechci se v tom zabit takze pomalu a polehku a az bude \"pasivni a aktivni bezpecnost\" OK, tak hura s nim tam Citovat
Bimbo Odesláno 6. srpen 2004 Autor Odesláno 6. srpen 2004 Budu čekat na to foto a na další rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.