ejva Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 V květnu jsem koupil P 206 SW 1,4 benzín r.v. 2002( najeto 56 000km). Tankuju běžně po 20 litrech benzínu, koncem srpna jsem pak pro delší cestu natankoval 40 l a když jsem otevřel okno, začal náhle do kabiny vnikat zápach benzínu, přičemž v uzavřené kabině zápach nebyl a není.Zastavil jsem a očichal motorový prostor pod kapotou i vše kolem auta a zápach nebyl cítit.Při postupném dalším tankování po 20 litrech se trošku zmírnil , ale přeci jen zůstal.Natankoval jsem znovu plnou a zápach zvenčí při jízdě byl opět hodně silný, tak jsem zaparkoval v garáži a po hodině se vrátil, ale i v garáži byl tentokrát zápach byl dosti markantní ( kabina bez zápachu).Na podlaze pod autem nic nekapalo.Spotřeba (těžko říct kolik se tato situace do ní promítá) je asi o 10% vyšší.Měl někdo podobný problém?nebo co začít prověřovat?Díky Citovat
pastorek Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Niečo takéto sa riešilo ale nepamätám si presne či to bola 206-ka. V pravom podblatníku mala byť nádobka s aktívnym uhlím do ktorej sú privedené odparovacie hadičky z nádrže a jedna z tých hadičiek bola deravá. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 7. říjen 2009 Odesláno 7. říjen 2009 Jo, takto to má i 406tá. Ale myslím, že by nemělo být znát jestli tankuješ 20 nebo 40 litrů. Zkus sundat ten podběh, tedy pokud má tam to aktivní uhlí máš :-) a podívat se... Citovat
ejva Odesláno 8. říjen 2009 Autor Odesláno 8. říjen 2009 Díky za obě odpovědi.Teď jsem byl dva dni trošku dál a při třiceti litrech šel zvenčí oknem zápach hodně silný a když jsem se dostal na dest litrů, tak citelně zeslábnul.Nevím, jestli na to nemá vliv hydrostatický tlak v nádrži, že by se nějakým spojem protlačoval benzín.Uvažuju jen obecně, nejsem odborník.Zkusím se přes víkend dostat pod ten podběh a dám vědět.Zatím díky:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.