Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klapka sání

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi rozsvítily kontrolky abs/esp spolu s diagnostikou motoru.Pak začal motor dělat paseku,několikrát se mi stalo, že mi chcípl na volnoběh nebo to jelo jenom krokem, bez jakékoli reakce na sešlápnutý pedál plynu. Byl jsem teda v servisu na diagnostice a prý mám špatnou klapku sání.

Nová 10 tisíc :(

Zajímalo by mně co na té klapce může být špatného..... měl jsem to rozdělané a odporové dráhy vypadají celkem dobře,nějak moc sedřené se mi nezdají. Jinak tam vlastně nic co by mohlo dělat problémy není. Možná motorek, ale to se mi moc nezdá.

Máte s tím někdo zkušenost? Myslím,že jsem tu kdysi někde na fóru viděl, že někdo vyřazoval jednu odporovou dráhu z provozu, protože byla vadná, ale nemůžu to najít.

A taky se chci zeptat jestli se nedá sehnat někde něco levnějšího...Dík

Odesláno

no, muže odejít snímač a nebo je prostě jen zasviněná... Než 10 tis. nejdřív bych to vyndal a pořádně pročistil, může se ti totiž třeba jen zasekávat. Měl jsem Vectru 16 a bylo to tipická závada...

Odesláno

No to bylo to první co jsem udělal..Pořádně sem ji vyčistil,rozebral,opatrně očistil odporové dráhy...Nepomohlo.

Pak znovu rozebral, trošku přihnul kartáčky, dva dny v poho a pak znovu pípání ABS/ESP.

Jezdim každý den stejnou trasu a stejnej kopec, a je zajimave pozorovat, jak se někdy táhnu na trojku a někdy nevím jestli zařadit pětku.

Odesláno

v tom pripadku jeste promerit drahy ohmetrem - jestli tam nebudou skoky, coz by mohl byt prodreny drat, nebo mizernej dotek. Ze by se to uplne vys.alo se mi nechce verit, par benzinu jsem mel a nikdy nic, az na moji nemeckou lasku vectru - to byl hyper s.ac.. :)

Odesláno

No to budu muset sehnat někoho kdo to umí proměřit, já sem na to levej...nebo je na to něký jednoduchý návod? :D

Taky se mi to moc nezdá,že by se zasekávala jen tak...nikde nedrhne a vypadá jak nová. Mechanická závada to asik nebude :bojim

Odesláno

tak to je trochu past.... proste tam vrazis ohmetr a budeš hýbat klapkou. Závislost by mela byt linearni, nesmí to cukat. Pokud bude klapka OK, pak kabeláž. Zkusit konektory od klapky až k BSI.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...