Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: mr.SM

Aha, a ja myslel ze to tam narvu. No a pak asi ty slim balasty, mohlo by se to vlezt za to tesneni od svetla? :myslim

JJ, ty slim bastly se vlezou do toho víka světla.

Odesláno
Původně zaslal: Rejty

mne zajimaji fotky interieru:):super

Fotky budou, teď je auto neidentifikovatelné barvy, jak z venku tak ze vnitř, protože párkrát zapršelo a nějak nemám čas to umýt. Jak to umyju a povysávám, tak sem dám fotky.

Odesláno
Původně zaslal: pipistrel

a s tymi bocnymi listami to ako dopadlo? dal si dole?

Mno když mě to napadlo, tak jsem to měl zrealizovat hned, protože posledních pár dnů je to jak v ZOO a na auto nemám vůbec čas, takže jak bude něco nového tak sem hodím fotky.

Odesláno
Původně zaslal: 207James

a s tymi bocnymi listami to ako dopadlo? dal si dole?

Mno když mě to napadlo, tak jsem to měl zrealizovat hned, protože posledních pár dnů je to jak v ZOO a na auto nemám vůbec čas, takže jak bude něco nového tak sem hodím fotky.

aj tak je lepsie ked taketo veci nechas na teplejsie dni ked bude minimalne 20°C :D

Odesláno

Takže dneska jsem se jenom podíval na uchycení těch lišt, nebude to tak jednoduché, jak jsem myslel, protože na začátku i konci každé té lišty je takový \"zobáček\", který je zasunutý do karoserie, takže když jsem tu lištu kousek oddělal, tak se ten \"zobáček\" zlomil (nevadí svařím to tam zpátky pájkou), takže budu muset oddělat tapec a ty cvoky povolit zevnitř, což je sice práce na půl dne, ale tak chci to nalakovat, tak mě nic jiného nezbude. Jinak jsem dneska začal sondovat, kolik zhruba vychází nalakování těch 4ks lišt a všichni lakýrníci mě řekli kolem 2.000,-Kč, což se mně zdá docela dost, neznáte někdo nějakého šikovného a levnějšího lakýrníka???

Odesláno

ja sa na to zajtra pozriem v robote presne ako to je. lebo inak mi to islo v pohode dole ked som to davno robil. dam vediet

To by bylo vynikající, pokud budeš moct, udělej tam nějakou fotku.

Odesláno

ja sa na to zajtra pozriem v robote presne ako to je. lebo inak mi to islo v pohode dole ked som to davno robil. dam vediet

To by bylo vynikající, pokud budeš moct, udělej tam nějakou fotku.

skusim co sa bude dat

Odesláno

tak skusal som to dnes ale bolo to 5 rocne auto tak sem tam nieco puklo a prasklo tak som ani nefotil. ale je to tak ze musis opatrne to podpacit v mieste klipov a malo by ist. ale nieco sa zlomi urcite tak najprv si treba zaobstarat dopredu nejake klipy.

alebo druha namahavejsia cesta je ta s odmontovanim tapacirov a vycvakanim zvnutra.

Odesláno

tak skusal som to dnes ale bolo to 5 rocne auto tak sem tam nieco puklo a prasklo tak som ani nefotil. ale je to tak ze musis opatrne to podpacit v mieste klipov a malo by ist. ale nieco sa zlomi urcite tak najprv si treba zaobstarat dopredu nejake klipy.

alebo druha namahavejsia cesta je ta s odmontovanim tapacirov a vycvakanim zvnutra.

Díky, že ses na to koukl, už jsem se asi rozhodl, že oddělám tapec a povolím ty cvoky z druhé strany, protože pokud bych je páčil z té lišty ven, tak prasknou všechny cvoky a mohla by prasknout i lišta, bude to sice na delší dobu to dostat dolů, ale co se dá dělat.

Odesláno

Takže menší aktualizace, dnes bych měl jet k jednomu borcovi do lakovny aby se mrknul na ty lišty a nahodil cenovku za lakování.

Jinak už jsem přezul a tady je první fotka letních kol a nového nárazníku:

foto1yk.th.jpg

foto2uy.th.jpg

Trocha tuzingu neuškodí, jenom doufám, že se nenajde nějaký dobrovolník, který si ty ventilky přivlastní :bacha

foto3lu.th.jpg

Odesláno

Díky, že ses na to koukl, už jsem se asi rozhodl, že oddělám tapec a povolím ty cvoky z druhé strany, protože pokud bych je páčil z té lišty ven, tak prasknou všechny cvoky a mohla by prasknout i lišta, bude to sice na delší dobu to dostat dolů, ale co se dá dělat.

bude to asi tak lepsie. mne to davnejsie islo fajn aj zvonku ale to boli nove auta. skus to teda s tym tapacirom dole a potom staci zvnutra jemne kombinackami stisknut a vypadnu sami. drzim palce :super

Odesláno

Dneska jsem zajel za doporučeným lakýrníkem a chce za nalakování všech lišt 1.500,- Kč, což je slušná cena. Do čtvrtka odpoledne to musím oddělat z auta a dovézt mu jenom ty lišty a v úterý to bude hotové (tedy, jestli půjde všechno podle plánu).

Odesláno

Dneska jsem zajel za doporučeným lakýrníkem a chce za nalakování všech lišt 1.500,- Kč, což je slušná cena. Do čtvrtka odpoledne to musím oddělat z auta a dovézt mu jenom ty lišty a v úterý to bude hotové (tedy, jestli půjde všechno podle plánu).

drzim palce nech ti trafi farbu lebo mas dost specificku. taky slaby chameleon :)

Odesláno

drzim palce nech ti trafi farbu lebo mas dost specificku. taky slaby chameleon :)

JJ, ale tak opsal si barvu karoserii, tak to snad trefí.

Odesláno

Dneska jsem sundával ty lišty, celkem mě to trvalo cca 2 hodiny.

Přední dveře, je potřeba první sundat tapec, což je to nejjednodušší, stačí povolit 2 šrouby, co jsou po obvodu toho tapecu a potom jeden šroub co je v misce na madle dveří, po odmontování šroubu v misce se dá celá miska vyloupnout ze dveří. Potom už je potřeba jenom použít hrubou sílu a začít ten tapec trhat ze dveří, nejlepší je začít zespodu, protože na hoře nejsou žádné cvoky, toto jsem ani nefotil, toto je jednoduché, po odmontování tapecu to vypadá takto

dsc00271mz.th.jpg

potom je potřeba sundat dolů polystyren, co je pod tapecem, polystyren není potřeba oddělávat celý stačí do poloviny (protože je tam šílené lepidlo) a už se tam dá dostat

dsc00272z.th.jpg

potom už je to jednoduché, ty cvoky jsou dobře přístupné a dají se stisknout i prstem.

Vzadu už je to celkem brutus, je potřeba vyhodit celé sedadla kvůli 2 lištám. První je potřeba vydělat sedáky, klasicky vyklopit a naspodu vydělat tu kulatinu z drážek, potom je potřeba odmontovat zapínáky pásů, co jsou pod sedákem, jsou tam 2 šrouby jeden přímo pod sedákem a druhý je na okraji kufru, potom už se vydělají i opěradla(toto je taky jednoduché, to jsem taky nefotil). teď už nejsou v autě zadní sedadla, je potřeba taky vyhodit koberec a plato v kufru.

Dále je třeba odmontovat zadní pásy:

dsc00278sb.th.jpg

Potom plast co je nad platem v kufru, všechno je jenom na cvoky:

dsc00277fu.th.jpg

dsc00276o.th.jpg

Teď je třeba oddělat zadní tapec, taky je to jenom na cvoky, jinak to čalounění je ta alcantara, kterou jsem čalounil v létě, fotky čalounění udělám, jak bude čas

dsc00275q.th.jpg

Po oddělání tapecu to vypadá takto:

dsc00274l.th.jpg

Teď už je potřeba jenom oddělat tu hadru co je v tom výklenku:

dsc00273jv.th.jpg

Teď už se to dá pěkně vydělat, po oddělání lišt zůstanou ve dveřích díry, ty jsem prozatímně zalepil hliníkovou páskou, aby mě do dveří nenatekla voda. Zítra odpoledne je vezu na nalakování a v úterý by to mělo být hotové, přidělání na auto bude jednoduché, to už stačí jenom nacvaknout.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...