Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

jedná se zřejmě o špatné kontakty v tělese páčky blinkrů, protože to pár sekund funguje a pak to přestane - někdy ani nezaregistruju, že to už nebliká (jde o r.v.2003 verze COM)

chci se zeptat, zda se to už někdomu podařilo spravit a když tak jak na to a na co dávat pozor.

Díky ;)

Neví někdo? Neříkejte, že to nikomu nezlobí :nevim

[upravil dne 21/9/09 Cyklon]

• O 2 týdny později...
Odesláno

No raději bych to opravil - zřejmě tam bude vůle na kontaktech nebo malý přítlak té páčky. Četl jsem, že celá ta jednotka (Com) vyjde asi na 10 000 :(

Sundal jsem plastové kryty za volantem a všiml jsem si, že ta jednotka vypadá velmi kompaktně - vše je zacvakávací. Chvíli jsem do toho rýpal tenkým šroubovákem, ale pak jsem to raději vzdal, abych to nezdemoloval :nevim

Odesláno

Ja mam staru verziu a tiez sa mi asi pred 3 rokmi pokazila packa. Blikal lavy blinker aj ked bola packa vo vypnutej polohe. Neviem kolko uz stala oprava ale urcite nie viac ako 3000 Sk. Presnu cenu som pisal niekde v starsich prispevkoch. ALe neviem aku jednotku za 10 000 tam potrebujes menit ved ak je chyba v packe tak vymenis len tu a podla mojich informacii cena packy starsich verzii bola drahsia ako v novych.

Odesláno

Už se to tu dříve řešilo: odkaz

Od roku 2002/2003 se instaluje multiplexová jednotka. Je to vlastně taková kompaktní krabička napěchovaná elektronikou - tj. nevypadá, že by šla zvláš\'t odmontovat jen páčka blinkrů. Myslím, že se tato krabička musí celá vymontovat (sundat airbag, volant atd.) a pak se to dá opravovat jako např. tranzistorové rádio :(

Odesláno
Původně zaslal: Hanka.J

Lidičky mám takový dotaz, na přístrojové desce u počítadla najetých km se mi rozvítil klíč, nevíte někdo co by to mohlo být.. dík

Normálně se objeví klíč podle najetého intervalu km - podívej se do servisní knížky, jestli se neblíží servisní limit.

• O 3 týdny později...
Odesláno

ahoj, já ti pomůžu maximálně tak, že mám stejný problém, stejný r.v. tj. 2003 s MUX, sundal jsem volant, airbag. Páčky jsou v jedné krabičce, to jsem sundal celé, rozdělal, pročistil. Jsou tam kontakty, po kterých to jezdí, tak jsem je pro jistotu lehce oškrabal, kdyby tam byla oxidace, ale ničemu to nepomohlo. Jediné co mě napadá, je rozdělat celou páčku, ale do toho jsem už nešel, protože ta vypadá, že by nešla složit. V té páčce je pouze kus plastu na pružince a když jsem na to mačkal, nevypadalo to, že je závada v tom. Spíš osobně vidím problém v elektrice otáčení volantu. Když totiž auto stojí a nehýbeš volantem, vše funguje. Když stojíš na křižovatce s nastartovaným motorem, tak to blbne. Nicméně, celý \"páčkový\" systém, stojí kolem 5 tis Kč.

Odesláno

Zafon: všiml jsem si, že páčka blbne v určité poloze volantu. V okamžiku, kdy dochází k výpadku, ale stačí na páčku lehce přitlačit a opět to bliká. Vypadá to tedy, že někde kontakt nedoléhá nebo je málo napružený. Ty výpadky jsou ale dost nepříjemný, protože si toho často ani nevšimnu :grr

Odesláno
Původně zaslal: Cyklon

Zafon: všiml jsem si, že páčka blbne v určité poloze volantu. V okamžiku, kdy dochází k výpadku, ale stačí na páčku lehce přitlačit a opět to bliká. Vypadá to tedy, že někde kontakt nedoléhá nebo je málo napružený. Ty výpadky jsou ale dost nepříjemný, protože si toho často ani nevšimnu :grr

Přesně tak! To stejné dělá i mě. Taky jsem si říkal, že je to blbý kontakt, rozdělal jsem to, pročistil, složil a vše blikalo. Když jsem ale pak vyjel s autem a stál na křižovatce a odbočoval, tak to zase začalo blbnout. Nicméně, můžeš to zkusit rozdělat, já ti můžu poradit co rozdělat. Není na tom nic složitého, je potřeba být trochu opatrný a nejít na to silou ;)

Odesláno
Původně zaslal: zafon

Přesně tak! To stejné dělá i mě. Taky jsem si říkal, že je to blbý kontakt, rozdělal jsem to, pročistil, složil a vše blikalo. Když jsem ale pak vyjel s autem a stál na křižovatce a odbočoval, tak to zase začalo blbnout. Nicméně, můžeš to zkusit rozdělat, já ti můžu poradit co rozdělat. Není na tom nic složitého, je potřeba být trochu opatrný a nejít na to silou ;)

Šťourat do toho nebudu, to bych asi docílil to co ty. Spekuluju koupit celý ten díl (5-10t) :myslim Moc se mi do toho nechce, ale takhle zase hrozí, že může protijedoucí nebo předjíždějící na křižovatce kvůli blinkru rozstřelit celý auto :(

Někde tady na fóru se to už u jinýho modelu řešilo implantováním molitanových houbiček, které držely páčku v krajní poloze (ale nevím, jestli by to u 206ky šlo).

Odesláno

to mysliš jako, že tam narveš molitan, aby to lépe drželo? No dívej, já, když si to kontroluji a dívám se jestli bliká šipka, tak je vše ok, když bliká šipka, bliká to i venku. Hold když nevidíš nebo neslyšíš klapání, tak musíš do toho drbnout. Ta částka je totiž fakt moc za ty blinkry :-(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak nakonec mi to nedalo a vykuchal jsem to. Není to zas až taková věda, ale je třeba zvýšené opatrnosti, aby to jeden dokázal dát zase dohromady. Vyčistil jsem všechny kontakty, které to potřebovaly (viz foto). Zda to pomohlo, ukáže až dlouhodobější pozorování ;)

cimg0301_kom640.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...