punkac Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Mno přímo v příručce výrobce k P406 2.1TD je napsáno, že motor je hlučnější, než se zahřeje na provozní teplotu (asi než se vymezí vůle ventilu ) Takže pokaď to necuká, v nějaké teplé garáži bych sundal zadní sedačku a vyčistil nádrž (návodů je zde přehršel) Citovat
Kroky01 Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 No tak jak jsem si myslel, ze mam po problemu, tak nemam:-( Obcas se stane,, ze kdyz sundam nohu z plynu, citim, jak auto tahne. Ne moc, jen jako kdybych mel jen mirne oprenou nohu o plyn. S tim je spojene i cukani. Nevim, cerpadlo si nepripoustimm, tak me jeste napadla jedna vec a tim je potenciometr na plynovem lanku. Nevim, mozna je tam vlhkost a dela si to co chce. PLyn je elektronicky - tedy lanko k ovladaci kladce, uvnitr je potenciometr a od nej vedou tri draty do RJ. Na podzim jsem myl motor, mozna se tam nejaka vlhkost usadila a ted tam ty kondenzaty delaji neplechu. Taky jsem se docet, ze by to mohlo delat teplotni cislo. ( tedy pokud teplotni cidlo poda RJ nespravny udaj o teplote,, treba -30°C :-) pak RJ posle vic nafty - sytic). Ale nikdy jsem nemel pri nastartovanym studenym motoru otacky vyssi nez 1000ot/min - provozni volnobeh mam asi 820-850. Kdyz to zlobi, vyradim a otacky jdou nahoru, tak se dostanou az k 2500-3000, dal to nezkoumam a radim radsi kvalt. Takze myslim, ze cidlem teploty to nebude. Kdyz je auto v tahu, tak to taky nijak necuka, problem je v nezatizenem stavu. Co se tyce toho hluku, tak vim cos myslel, ale tohle je neco jinyho, je to takovy cvakani odnekud zpredu jakko od kompresoru klimatizace, ale ono to nejde urcit presne, protoze kdyz poslouchas, zdroj toho zvuku muze bejt kdekoli. Nejdriv to delalo jen kdyz je auto studene, ted uz ale ikdyz je zahrate a to ne neustale, nekdy proste cvaka a pak najednou skokove prestane, pak treba jedu z kopce, brzdim motorem a zase to zacne cvakat:-( No a aby toho nebylo malo, mel jsem otevrenou kapotu a hral jsem si s tim potenciometrem ovladani plynu a kdyz jsem pridal, ze uz seplo turbo - nad 2000 ot, vyvalil se od prostoru za motorem kour spalin (jako z vejfuku). Takze je dost mozny ze mi zase rupla plastova hadice co je napojena na turbo. Muze nekkdo vysvetlit na co ta plastova hadice presne je? Co do ni jde? Myslim, ze od turba vede pod celym motorem nekam dopredu k chladicum. Diky za pripadne napady a nazory. Citovat
Kroky01 Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Chtel jsem se jeste zeptat tech, co prestavovali svoji 2.1 na BOSCH a museli davat obyc plynovy lanko k cerpadlu. Nevali se nekomu doma ten snimac polohy plynu? Myslim to teleso s kladkou, kam puvodne vedlo lanko od plynu a potenciometr? Vlastne ten celek. Volal jsem do Peugeotu a jsem rad, ze jsem sedel na zidli:-( Tolik za novej fakt nedam:-( Citovat
Kroky01 Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 Ja vedel, ze je na tebe spoleh:-) dal bych od 500 - 1000 Kč. 500 Když to nepomůže, 1000 když to vyřeší moje problémy:-) Predpokladam, ze to do konce svojeho aktivniho zivota fungovalo bez problemu:-) Citovat
Kroky01 Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 Jo jinak jsem konzultoval svuj svakajici problem s kamaradem, co se zivy opravama aut - je to muj dvorni opravar:-) Cvakani, ktere me dost rozciluje a znervoznuje okamzite urcil: udajne nizky tlak oleje do hydrostelu dokud se olej nezahreje - ty jedou nasucho a cvakaji. Resenim je podle něj výměna olejového filtru, za nějakej lepší, buď origo nebo firma MAN. (lepší průtok hustějšího oleje). Takže pravděpodobně s tím bude souviset i další volba motorového oleje - aby nám to mazalo co nejdriv i v zime. Citovat
Kroky01 Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 Jo a jjinak uz vim jak funguje turbo a ktera hadice kam vede:-) Uz nepotrebuju vysvetleni. Nepraskla plastova hadice - tam jde stlaceny vzduch od turba jde do intercooleru. Spaliny a kour, co tam mam ja je netesnost ve vlnovci nebo spoji mezi vyfukem a vyf. potrubim:-) Citovat
LORD_mapiv Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 tak po delším zkoumání a zkoušení pořád beze změny... minulý týden mě to dokonce nechalo ve štychu, protože při -17°C jsem ho už prostě nepřemluvil a musel jsem do práce pěcha... myslel jsem, že by to mohl bejt, ještě baterkou, protože je celkem v háji, ale začal jsem vozit v kufru baterku z kamiona a když ji připojím přes kabely, tak je to úplně stejný... jinak nafta stále padá vesele dál, chtěl jsem dávat zpětnej ventil, ale tay u nás v ZR jsem nesehnal žádnej pořádnej.. někde jsem tay viděl odkaz na nějakej kovovej, ale už jsem ho podruhý nenašel.. už nevím co s tím, nejvíc mě zaráží to, kde by to mohlo sát vzduch, aby padala nafta, když jsou hadice komplet po výměně včetne eskapásek.. jediný, co tam zůstalo starý, tak balónek, protože se mi nepodařilo sehnat novej.. Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 a balonek by mohl být steřelý, hele zkusil bych ho vyndat, dírky zacpal prstem, ponořil do umyvadla a třetí osoba ať opatrně balonek zmáčkne (ne moc), když nepůjdou bublinky, bude vada asi jinde:super jinak je v balonku Citovat
LORD_mapiv Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 to mě nenapadlo... dík za radu, jdu to zkusit... [upravil dne 16/1/10 LORD_mapiv] Citovat
LORD_mapiv Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 tak jsem zkoušel, balónek je ok... :-/ balónek jsem mačkal prvně opatrně, potom torchu víc, ale pořád ani bublinka... [upravil dne 16/1/10 LORD_mapiv] Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 hmm a co příruby k tomu balonku v autě?? třeba je netěsnost tam, myslím, že o tom někdo psal na diselpower foru.... bohužel mě nenapadá jak to zjistit Citovat
LORD_mapiv Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 jestli myslíš přírubama ty konektrory, tak ty už tam nejsou... po výměně hadic jsem je hodil všechny pryč... pokud myslíš přímo ty u toho balónku, tak ty jsou taky v poho... jsou tam na nich nasunutý nový hadice a je to stažený novejma eskapáskama, takže si troufám říct, žev tom to prostě bejt němůže... Citovat
Burisek Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 no kluci koukal jsem na ty vaše obrázky hezkých motorů s průhlednýma plast.hadicema na naftu,a měl jsem s nima moc špatnou zkušenost......,gumové s výpletem jsou lepší....,hlavně na zimu...... ,zde je moje čerpadlo ( mechanika Bosch ) [upravil dne 17/1/10 Burisek] Citovat
Kroky01 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Haha muj motor je spindira:-) Ale u tech hadic jsem byl ujisten, ze jsou na ne kladeny ty nejvyssi naroky jak na tesnost, stalost a tepelnou odolnost. Ta hadice neni tvrda jako klasicka pruhledna. Je to na bazi silikonu, samo to prilne, je tvarna a mekka, pritom ma dobry mechanicky vlastnosti. Uvidime, jak dlouho skutecne vydrzi:-) Citovat
Burisek Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Původně zaslal: Kroky01 Haha muj motor je spindira:-) Ale u tech hadic jsem byl ujisten, ze jsou na ne kladeny ty nejvyssi naroky jak na tesnost, stalost a tepelnou odolnost. Ta hadice neni tvrda jako klasicka pruhledna. Je to na bazi silikonu, samo to prilne, je tvarna a mekka, pritom ma dobry mechanicky vlastnosti. Uvidime, jak dlouho skutecne vydrzi:-) aha,tak to potom jo,já si jí vyfasoval v práci a byla tvrdá,proto mi to moc dobře netěsnilo,nj holt sem vyfasoval špatně,pak jsem si vzal tu gumovou s opletením.... ,ale už to mám bez toho filtříku Citovat
LORD_mapiv Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 tak jsem asi přišel na největší problém s mým startováním.. pučil jsem si z práce cca před měsícem baterku z kamionu a když je pod nulou, tak ju připojím paralerně k baterce v autě a auto naskočí na 3 otočení motoru úplně v poho i když je víc jak -10 a víc... sleduju to delší dobu a jak říkám, pohoda... baterku jsem měřil hustoměrem a ukázalo to hodně špatný hodnoty, takže je v háji a tím pádem nemá ideální startovací proudy a nerozotočí startér na ideální otáčky a auto pak nechce chytnout... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.