Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Maličkosti, které potěší...

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se, zatímco někteří z Vás obdivovali jiné Pažoutky na srazu, rejpal v tom svym a přišel jsem na zajímavé věci.

1. Když jsem vyndal budíky z přístrojovky, abych si nastříkal rámečky, zjistil jsem, že by to šlo vyndat pěkně blbě, tak jsem se na to vykašlal. Musí se sundat to přední plexi a zjistil jsem, že rádo praská. Naštěstí jsem mistr kamufláže, takže neni nic vidět, ale znova už to zkoušet nebudu. :D Raději to nechám tak, jak to je. Leda bych sehnal náhradní budíky.

2. Když už jsem to měl vyndané, mrknul jsem, co všechno může svítit na přístrojovce. Různě jsem vyndaval světýlka od žhavení apod. a zkoušel jsem je strkat do volných pozic. A kupodivu, vyšlo to a některé fungují. Takže mi teď například svítí signalizace otevřených dveří. Až seženu nový světýlka, zkusim i signalizaci zapnutých pásů, apod.

3. Třetí maličkost je ta, že ačkoliv má 406 standartně zadní mlhovku jen v levém zadním světlometu, nic nebrání použití i ve světlometu pravém. Stačí v lampě vylomit záslepku, nasunout žárovku a hle, svítí obě.

Jsou to všechno maličkosti, ale hned mi je Pežůtek zase o krok bližší. Jen nechápu, když je to všechno připravený, proč to tam nedávají už ve výrobě. Napadají mě jen jednoduché počty. Nedáš žárovčiku od mlhovky do druhého světla a na 1.000 autech ušetříš 10.000 kč. Všechno má svou logiku, ale takhle očividné šetření materiálu i financí mě zaráží! :mad: Čau :papa

Odesláno

Jak je to s tou signalizací otevřených dveří? To jen dodám žárovičku do přístrojovky do správné pozice a je hned vše funční? Nebo jsi ještě někde něco zapojoval?

:cool:

A s dej vědět jak jsi dopadl s tou signalizaci zapnutých pásů.

:cool:

Odesláno

kdyz sem mel u sveho maleho lvicka vyndany budiky, tak sem taky koukal na volne zasuvky pro zarovky (dvere, pasy) ale nezkousel sem to, mozna by to stalo zato to zkusit estli to je vsechno zapojeny......:)

Odesláno

Jaka světýlka ještě fungují, krom signalizace otevřených dveří, kde se ty žárovky dají sehnat? Potřebuji i objímky?

Odesláno

Tak tohle mi pripomina objeveni Ameriiky. Kolumbus chtel taky plout puvodne do Indie.

No nevim zda je to neco prevratneho, ty mlhovky jsou takhle reseny u vsech modelu a svete div se u vsech je to zapojene a funkcni :)

Ty zarovicky v pristojovce je obdobny pripad - kromne signalizace otevrenych dveri, muzete jeste \"zprovoznit\" signalizaci rucni brzdy :)

Jak rika David - pasy nemaji cidla - takze kontrolka ma stejny vyznam jako ve favoritech :)) Premyslim v kterem facku to nekdy fungovalo :D

Odesláno

Seppe ty s tou palubkou mas zkusenosti. Jak se dostanu k tem zarovickam, rucku mam na palubce, stoji mi to za to otevirat palubku kvuli signalizaci otevrenych dveri? Jak se k nim dostanu?

Odesláno

2 Sepp: Když tě mám parafrázovat, tak se světe div se, ale ty přední mlhovky například nejdou. Sice jsem tam nedával origoš světla ani spínač, ale napojený je to tak, jak má být, a nejdou.

2 all: Je třeba jen ta žárovička a objímka. Jsou naprosto standartní a co vím, tak to takhle má většina aut, takže s rozměrama bych si nelámal hlavu. Jinak všechno je zapojený a připravený.

Je tam ještě spousta dalších kontrolek, ale jestli fungují zjistí člověk asi až v provozu (přehřátý motor, sjeté brzd. destičky, voda v chladiči a ostřikovačích,...)

Škoda jen, že ta signalizace dveří není trochu citlivější. Když třeba jen špatně dobouchnete dveře, tak to neukazuje. Spíná se to jako vnitřní osvětlení (když už jsou dveře skoro otevřené) a to by člověk musel být úplný laple aby nepoznal, že otevřený jsou. :D:D

Odesláno

Jen doplním, že v mém minulém příspěvku Seppovi, jsem mluvil o signalizaci předních mlhovek. Ta mi neukazuje, jinak mlhovky samozřejmě funkční jsou.

2 MMMMM: To, že si Sepp nastříkal palubovku z něj ještě nedělá experta, ne? Ty žárovčičky jsou z druhé strany těch budíků a stačí jen pootočit tou objímkou a máš jí venku.

Máte někdo tušení, co Sepp myslel tím \"zprovozněním\" signalizace ruční brzdy? To má přece snad i ta nejstarší škodovka v základu, nebo se pletu?

Odesláno

2 MMMMM: Tak jim to pořádně vyvětrej a nezapomeň se pak s náma podělit o zážitky. Možná by nebylo od věci vzít si s sebou nějaké nářadí a pořádně jim to rozebrat a? můžeme odhalovat případné nedostatky ještě než si to někdo půjde koupit. :D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...