Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Musíš dostat poloosu ven z převodovky (hned začne vytékat převodovej olej), starý gufero vyškrábneš opatrně šroubovákem a nový tam opatrně naklepneš tak, abys ho neponičil (nejlíp přes dřevěnej špalíček o stejnym průměru).

Odesláno

Na poloose povolíš tu velkou matku (rozměr 35, ale používá se běžně dostupný ořech 36), pak sundáš kolo, vyndáš spodní čep z ramene, vytočíš těhlici tak, abys vytáhl poloosu z těhlice, dáš si něco pod převodovku a vytáhneš poloosu z převodovky. Nic složitýho;)

Odesláno

není třeba povolovat tu matici na náboji,když chce měnit jen gufero...jen spodní kulák a čep řízení a vytáhne poloosu ven,vymění gufero a vrátí zpět--platí pro levou stranu !!--a napřed vypustˇ olej...,na pravé straně to samé plus povolit šrouby ložiska stř. uložení poloosy.

Odesláno

Jo jo, je to tak jak píše ozzy1956, jde to bez povolení matice na náboji (jako ta se utahuje asi na 270 nM !).

Ale zase na druhou stranu, ono stáhnout někdy rameno ze spodního čepu, je taky pěkná dřina. Chce to pořádný stahovák.

[upravil dne 31/7/2009 Marcel505]

Odesláno

Sťahovák nemám ale ak to nepojde vytlcť skúsim sposob ktorý som kdesi čítal podložiť zo spodu ten gulák trebárs tehlami alebo druhým heverom a spustiť trocha auto a tá vaha sa zaprie zospodu na ten šrob buchnuť po tehlici a hotovo len či to tak pojde v praxi.Uvidíme.

Odesláno

Kurník šopa.Skúšal som dneska. čap riadenia som vytiahol ako som hovoril povolil matku,šrob podložil heverom a spustil auto.Puklo a vyskočil.Ale ani za pána mi nejde spodný čap.Odmontoval som aj tyčku stabilizátora ale tehlica sa ani nepohne.Máte na to nejaké triky?alebo len sťahovák?

[upravil dne 5/8/09 salomen28]

Odesláno

matku spod.kul.čepu jen povol o jednu až dvě otáčky, oko čepu (na rameni) z jedné strany (zepředu nebo zezadu) podlož velkým kladivem a na protější stranu uhoď jiným kladivem, čep v konusu ,,odskočí\'\'.

to velké kladivo může držet pomocník--jde to líp :papa

Odesláno
Původně zaslal: salomen28

Kurník šopa.Skúšal som dneska. čap riadenia som vytiahol ako som hovoril povolil matku,šrob podložil heverom a spustil auto.Puklo a vyskočil.Ale ani za pána mi nejde spodný čap.Odmontoval som aj tyčku stabilizátora ale tehlica sa ani nepohne.Máte na to nejaké triky?alebo len sťahovák?

Jo stabilizátor povol.

Já to taky zkoušel bez stahováku všelijak a nejde to. Dokonce jsem si to rameno přizvedl, aby byl čep rovně a nešlo to.

Chce to stahovák, který na to nasadíš tak, aby byl v ose s čepem - pak to za chvilku otáčení seskočí...

ozzy1956: To s tím kladivem někdy vyjde, ale spíš se netrefíš, když do toho chceš dát velkou ráno...

[upravil dne 5/8/2009 Marcel505]

Odesláno

Já ten spodní vždycky sundal bez stahováku. Vrazil jsem mezi rameno a nápravnici tyč, začal páčit nahoru (abych tlačil rameno dolů) a kladivem několikrát praštil do oka na rameni. Většinou jsem se vešel do deseti ran;)

Odesláno

Dundee.Praštil do oka na ramene ale myslíš zboku nie?Inak ono je pravda že nejaké veľké kladivo som nemal čo može byť jedna z príčin neuspechu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...