Haryk Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 chtěl jsem se zeptat zda se dá zařadit na neutrál během jízdy na automatické převodovce třeba skopce dík:) Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 tak tohle nevím--a tipuju,že nejde... Citovat
pastorek Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 Dá sa to ale opätovné zaradenie za jazdy sa dôrazne nedoporučuje i keď technicky to možné je. Radiť P,R a D sa má iba pri stojacom vozidle. Za jazdy jedine v rozsahu 1 - 2- 3- D a opačne. Citovat
mablees Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 Ufff , z kopce se nevyřazuje už asi 20 let . . nevím co bys tím chtěl ušetřit . . . je to zbytečný . . Citovat
Haryk Odesláno 30. červenec 2009 Autor Odesláno 30. červenec 2009 Ufffff Ufffff nic jen tak jsem jen trošku ale opravdu jen trošku zvědavej heč Citovat
Milhaus65 Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 U automatu se nesmí za jízdy vyřadit do N. Vyjímky jsou smyk v zimě apod. Citovat
pastorek Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 Výstižnejšie by bolo povedať že je to nevhodné alebo nemalo by sa. Citovat
pro-fil Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 já mněl automat na oplu, tak jsem se o to zajimal. Za jízdy nevyřazovat. Převodovka potom řadí od prvního stupně a ničí se. A ještě jedna rada. Když mi odešel startér, tak jsem mohl vozidlo táhnout rychlostí max 30km v hodině do vzdálenosti max 30 km. Citovat
pastorek Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 Původně zaslal: pro-fil ...Převodovka potom řadí od prvního stupně a ničí se... ale to by bol následok zaradenia a nie vyradenia. Takže správne by malo byť \"za jízdy nezařazovat\". Vidím že vznikla ďaľšia fáma okolo automatu, taká istá ako nevymienať olej. [upravil dne 30/7/09 pastorek] Citovat
hampl70 Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 Já mám ve Vectře Aisina nikdy jsem neměl problém s vyřazováním z kopce.Při opětovném zařazení D převodovka řadí na ten stupeň v jaké rychlosti se právě nacházíte.Není pravda že řadí od 1 stupně.To bych musel být neustále na okně.V poho dám ve stovce N a potom ve 120 D.U Mé 407SW automat tak nečiním z důvodu že tento automat deceleruje t.zn spotřeba 0.Aisin u Opla to neumí. Citovat
Milhaus65 Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 Já mám 6 kvalt Aisin a záleží v jakém režimu - programu (automatickém z 24 ) se nachází, pokud jedu v klidu , nedivočím, tak po ubrání hned hazí volnoběh =nebrzdí motorem. Stačí 2x trochu přišlápnout plyn a hned brzdí . Potom zase trvá chvili než se vrátí . Citovat
btl.a Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 V chytré knize je doslova napsáno: N - Neutrální poloha Ani na okamžik nevolte tuto polohu, pokud je vozidlo v pohybu! Pozor. Pokud je za jízdy nedopatřením zvolena poloha \"N\", nechejte před další volbou klesnout otáčky motoru na volnoběžné. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.