Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám problém? Při cestě z chorvatska se mi rožla kontrolha nízké hladiny vody a při otevření sem se zhrozyl! místo vody tam byl olej. V motoru ubyl a natlačil se do vody. Motor se nehřeje, netlakuje. Ujel sem s tím spět do čěska 850km a dolel sem 2l oleje. přebytečný olej se tlačí přes vyr.nádobku ven. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Odesláno

Najskôr vadné tesnenie pod hlavou motora. Treba vymeniť tesnenie, zrovnať a odtlakovať hlavu. Nakoniec bude treba chladiaci systém vyčistiť od zbytkov oleja.

Teoreticky je možné aby to spôsobovala i prasknutá hlava ale je to pomerne zriedkavé.

Odesláno

Ve většině případů prasklé těsnění pod hlavou. Je tam malá vzdálenost mezi kanálem oleje a vodním prostorem (jestli si dobře pamatuju, tak je to při pohledu zepředu na levé straně hlavy motoru vzadu). Opravoval jsem na Xantii 1,9TD a pouze vyměnil těsnění. Ale vyčištění je dobré udělat a snad existuje i nějaký přípravek.

[upravil dne 26/7/09 ladak]

Odesláno

V priestore tesnenia hlavy sú dve miesta kade ide olej. Je tam mazací kanál ktorým ide olej do hlavy na vačku a sú tam odtokové kanály ktorými voľne steká späť do vane. Ak je tesnenie porušené medzi tým mazacím kanálom a vodným plášťom tak bude iba olej vo vode. Keby bolo porušené medzi vodným plášťom a odtokovým kanálom oleja tak vtedy bude voda v oleji. Peter0604 to napísal stručne - ide o rozdiel tlakov.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak pánové těsnění pod hlavou sem nechal vyměnit!!! Včetně repas hlavy s tlak skouškou, a olej ten bastard se furd dere do vody a v motoru ubývá!!!prosím o radu. Mechanik se s tím taky ještě nesetkal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...