Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teď jsem koukal do serviceboxu a některé nové modely mají stejný systém uchycení chladiče, jak dával obr. pastorek (cena pružiny cca 120,-/ks) nebo je to uchycený jinak, viz. obr.

post-0-14109608552714_thumb.jpg

Odesláno

pastorek: Já vím, ale jde o to, jakou tam má saharovou stěnu, protože do ní se ty perka zasouvají. Pokud má tu druhou, co jsem dával já, tak bude muset ty perka vyrobit a do příčky je přišroubovat nebo nanýtovat. Mělo by to jít poznat hned po sundání masky.

Odesláno

hele kde mám rozpojit ty sahary abych je vyskoušel a kde je umístěný to čidlo já to nemůžu najít mám rozebranej celej předek auta abych se na to moh dostat a nic sem nenašel a když du po kabelu od sahar tak ten mě dovede k takovej skríňce s pojistkama a tam sou všechny zdravý a tak nevim kde to má rozpojit a kde je to čisdlo???

Odesláno

To modrý čidlo je pro budík, zelený pro kontrolku přehřátí a hnědý pro spínání sahar.

Když při běžícím motoru to hnědý rozpojíš, tak se sahary musí rozjet na druhou rychlost, tim vlastně nejjednodušším způsobem prověříš, jestli jsou sahary v pořádku;)

post-0-14109608556011_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem zjistil že byli špatný doteky na konektorech u motorků sahar ale má ten problém že teď jak mile zapnu klíček do druhý polohy tak se mi sahary sepnou a nevypnou se ani po nastartování tak bych potřeboval vědět jestli je možný aby to čidlo na jejich spouštění bylo v háji tak že zůstalo sepnutý a už se nikdy nevypne

Odesláno

A sepnou na první nebo druhou rychlost? Pokud na první, tak ti zůstává viset relé mezi saharama a pokud na druhou, tak je buď v háji to hnědý čidlo nebo je přerušenej drát od něj (jako když ho odpojíš;))

Odesláno

no sepnou na druhou rychlost a čidlo v háji neni to sem dneska dal nový a byl sem stim dneska i u elektrikáře když sem nevěděl co už s tim dělat a u něj sme se v tom hrabali asi dvě hodiny a na nic sme taky neprišly, relé jsou v pohodě pojistky v pohodě a jediný co ho napdalo tak jestli to chlazení nemá nějakou jakoby řídící jednotku protože to čidlo co spíná sahary tak je vlastně nespíná to vysílá takovej jakoby signál protože se v něm po ohřítí zvěčuje odpor a ten odpor se přeposílá někam do něčeho co sepne ty sahara

Odesláno

Ten signál jde do jednotky zvané Bitron, která ovládá spínání sahar při zaplé klimě (jestli i vyplé, nevim). Chtělo by to zkusit Bitron z jiného auta (je pod levým blatníkem schovaný za podběhem).

Odesláno

ok tak já na to zejtra kouknu a uvidim a ta jednotak bitron se nenechá nějak jinak zjisti jestli je v hájí než že tam vyzkoušim nějakou jinou a nechala by se koupi i nová???

Odesláno

tak ten bitron je asi fakt v hájí když jsme ho dneskak vyndali a rozebrali tak tam byli v háji nějaký odpory atd. takže budu muset zejtra zajet na vrakáč a koupit novej ale něž jim ho zaplatim tak to tam hned vyzkoušim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...