maximum Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Zdravim borci. Skusal som cez hladanie najst nieco o svojom probleme, co to som sa aj docital, ale aj tak si neviem rady. Rozsvecuje sa mi kontrolka diagnostiky motora, na diagnostike vypisuje chybu P0238 Turbo/super charger boost sensor \"A\" circuit high. Mechanik mi vravel, ze to je to cidlo na intercooleri, tak som dnes kupil nove a nahodil no myslim, ale nic nepomaha, chyba sa opakuje este castejsie. Ked svieti diagnostika, tak auto netaha, dam plyn na podlahu a turbo naskoci az po chvilu, vymenil som aj vahu vzduchu a prehodil som aj solenoidy, no ziadna zmena. Neviete mi poradit, co by to este mohlo robit? Prip. ci netreba odpojit pri vymene toho tlakoveho cidla na chvilu baterku, aby sa vyresetovala RJ... pls poradte... vdaka Citovat
tomike Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Daj potom vediet ako si dopadol. Citovat
maximum Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 jj dam... chystam sa za tebou, aby sme uz konecne poriesili to meranie. .ael ako vidis.. stale sa daco pos....e, urco dam vediet..., snad to neako poriesim... Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Más stejný problém, stejnou hlášku při rožnuté kontrolce. Vyměnil jsem i potenciometr plynu, váhu vzduchu, ukostřil jsem jí zvlášť a nic, pořád stejný problém. Asi se naštvu a rozeberu celé sání i s turben a vyčistím, to není možné co to je závadu a koukám, je celkem častá. V Peugeotě by si s tím měli teoreticky umět poradit. Citovat
HakTac Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Jo tahle hláška je na prd. Mě to někdy zahlásí Turbo/super charger boost sensor \"A\" circuit low. Mam nové turbo, Fap, EGR, Elektromagnetický ventil, MAP senzor a nic. Měl jsem prasklé nějaké podtlakové hadičky. Když na auto šlapu, tak jezdí v pohodě a když jezdím v klidu, tak mi auto spadne do nouzáku. Jo, kdyby nebyl bodový system tak mi to nějak moc nevadí :-D Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 mi to hlásí to samé, ale na konci te věty je \"A\" circuit high. Mě strašíš co všechno si vyměnil a nic :-( Sání a podtlak si asi už zkoušel, jestli tam není netěsnost. Já se na to chystám. Citovat
HakTac Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 No na diagnostice mi vypadne, že mam v háji elektromagnetický ventil od turba, ale ten mam nový. Tak ještě vezmu osciloskop a podívám se na pulzní hodnoty, zda to dává řídící jednotka a jestli tam mam vůbec napětí. Protože když dám test akčních členů, tak se nic neděje...a dle návodu co je v diagnostice, tak by to mělo být sluchově rozpoznatelné, že zapracují. Co se týče toho MAP senzoru, tak jsem ho nedával nový, tak kdo ví. Je to jen potenciometr, který se rozpíná dle napětí, tak to taky proměřím. Já si spíš myslím, jestli nebude problém v elektrice a někde nebude blbě kostra - trocha vody, soli po zimě a oxidace je na světě. Někdy mi zapípne tempomat, že se aktivoval a nebo mi teď nešla sedačka...nešel mi polohovat sedák u řidiče. Chtěl jsem se podívat na pojistky, ale vykašlal jsem se na to. Vše šlo, opěrka jezdila, relátka cvakaly jen ten sedák nejezdil. No, přišel jsem za hodinu k autu, nechtěně vyhlásil poplach - odemkl jsem to klíčkem a najednou vše maká. Tak fakt nevím kde je chyba. Ale v servise mi neporadil nikdo...jen samé doměnky. ALe když přijedu s BWM do servisu, vědí co to může způsobovat a jdou přímo k problému. Každá chyba má svou příčinu a přeci v sevise musí vědět čím tato chyba nastane. A musim řícct, že když auto spadne do nouzáku, tak je to někdy o hubu, hlavně při předjíždění kamionu i traktoru, pak se sotva člověk zařadí...to samé při jízdě do kopce. Proto uvažuji, že 607 prodám a koupím si BMW 530D. Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 já mám taky rád BMW, 530 D je super. KOstra by to mohla být taky, prý to u Peugeotů blbne. Dej prosím vědět jak dopadlo tvé měření bez diagnostiky. Já tohle neumím. Tvůj výsledek by mi možná pomohl. Citovat
HakTac Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Jinak ty víš kolik mají být podtlaky v určitých místech? Myslím hodnoty. Mě v Peugeotu vzal jen analogový měřák..koukal že to nacucává a to bylo vše. Ale na netu jsme našel, že se to měří v určitých místech a každé místo má vykazovat určitou hodnotu. Kdybys tohle zjisitil, tak to hodně pomůže. Citovat
HakTac Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Já mam diagnostiku, jak planet tak mam možnost napojení na KTS od bosche a osciloskop mam doma taky, takže to nějak projdu. Mě to BMW láká čím dál víc...ale jestli to nemá roletku na zadní okno tak nevím, nevím. to byl jeden z dvodů roč jsem si koupil 607 se mi to strašně moc líbilo. A asi věc co se 607čce nekazí Citovat
HakTac Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Tak už jsem tu moji závadu definitivně vyřešil. Měl jsem zanesený MAP senzor. Takže auto už nepadá do nouzáku a jezdí tak jak má. Vyčistil jsem to technickým benzinem...pár kapek, vyplavila se nečistota a je ok. Citovat
HakTac Odesláno 21. červenec 2009 Odesláno 21. červenec 2009 to je MAF senzor. MAP senzor je snímač tlaku sacího potrubí - při chybě vyhazuje auto do nouzáku. Citovat
pacinka Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 měl jsem ten samý problém, akorát mi to nehlásilo žádnou chybu. Chvíli to jelo jak mělo a chvíli zas ne, dával jsem to známýmu ať mi na to koukne a dnes mi tam dává nové turbo, zítra pro to jedu, tak jsem zvědavej na tu cenu:o Citovat
HakTac Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Vedle prostoru autobaterie nad coolerem. Takovej malá krabička s konektorem a nápisem DENSO nebo DENZO...to je fuk. Mě se tam dostal bordel a po vypláchnutí ok. Turbo bych neměnil..na diagnostice bych zkusil jak to fouká na diagnostice a na měřáku bych změřil jestli se zmenšuje napětí MAPu podle přidání plynu. Od 5V dolu. Čim více plynu tim méně voltů. Nebo to zkusit za pomocí vakuové pumpy. Citovat
BV406 Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 aha, tak uz vim co to je ale pochybuju, ze kodajz bude mit na 66kW motoru intercooler ... Citovat
kodajz Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 intercooler tam nemám, ale nevadí, MAP by tam měl být. Jenže jsem se včera zapomněl podívat když jsem do toho vrtal. Laboroval jsem včera i s podtlakem a na nic jsem nepřišel. Můj nový poznatek, je že když jsou teď ty vedra tak mi to blbne docela dost. Auto stojí přes den venku, po práci nastartuju a hned vyletí otáčky na 1000 a někdy klesnou po chvíli a někdy se i zvýší, to pak blbne i turbo a kolem 2000 ot se rožne oranžová kontrolka. Vzpomněl jsem si na svou starou závadu, nefunkční snímač polohy spojkového pedálu. Jsem z toho tak velký jelen, že radši koupím nový a pak se uvidí co dál. Potenciometr plynu vyměněn, váha vzduchu zvlášť ukostřena, váha vzduchu otestována jiná, zkontrolován podtlak, EGR odpojen přímo z vakuové pumpy a důkladně zaslepen-fakt nevím. Pozitivní na tom je to, že mám ještě spoustu možností Citovat
HakTac Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Najdi tohle: http://www.rinis-automotive.com/shopimages/products/normal/MS054_FINAL.jpg http://www.probedistributors.co.uk/%5CProductImages%5CPMAP3030.jpg Pak si najdi na www.autokelly.cz dle tvého auta senzor snímač tlaku sacího potrubí - tam jsou hodnoty a ukázáno na jakých konektorech. Takže pak připojíš měřák na + u snímače a druhý někam na kostru. V klidu by to mělo být 5V a při postupném přidávání to bude klesat. Když ti to dělá za venkovního tepla, co lambda? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.