Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Menili mi tesnenie pod hlavou a odvtedy mi tlakuje chladiaci systém. čo týžden to mi signalizuje málo vody.Keď povolím trocha expanzné víčko malo by trocha zasyčať a klud.Ale mne zasyčí začne bublať a vyhodí vodu von.Inak nemiešajú sa žiadne kvapaliny.Voda s olejom emulzia na víčku nieje.Smerom von tu vodu nevidím unikať ani ju nevidím spalovat z výfuku.Okrem hlavy vás napadá ešte niečo iné pumpa alebo zavzdušnený okruh vody?A inak trochu cítiť chladiacu z kurenia.A auto sa neprehrieva.jeden týpek mi poradil kupiť nejakú indikačnú kvapalinu oxidu .Proste sa to dá na víčko a keď pusti spaliny do vody zafarbí sa,počuli ste niečo take už?A inak v tej expanzke trochu niečo také podobné ako popol či to nebudú tie spaliny. 1.8TD 66KW

[upravil dne 12/7/09 salomen27]

Odesláno

hhmmm mne to robilo ties dal som zrovnat hlavu tesnenie bolo prerazene ...ze som tam mal volaku smelinu dali mi zelezne ze to je lepsie...akurad idem doskladat tak uvidim co to povie

Odesláno

Podľa toho ako sa to prejavuje je evidentné že tlak zo spaľovacieho priestoru trochu ide do chladiacej sústavy. Príčin môže byť niekoľko:

- chyba pri skladaní (mizerné tesnenie, natiahnuté skrutky klavy, utopené vložky)

- krivá hlava

- prasknutá hlava

- zle odvzdušnené

Ak cítiš chladiacu z kúrenia tak to môže byť že ten zápach ide od motora alebo tlakom povolil radiátor kúrenia.

Odesláno

ževraj keď sa menilo tesnenie zbrusila sa hlava a ževraj ju aj ten čo ich brúsi tlakoval.Takže varianty buď to zle zmontovali (hlavové šroby nechali staré)nejaké blbé tesnenie,alebo odrbávaju že bola tlakovaná a nebola.A aku značku a z akého materiálu doporučujete tesnenie?Lebo sa tomu nevyhnem asi.Kúpil som na pumpe prášok na utesnovanie chladičov na hliníkovej báze však ak tomu nepomožem uškodiť by to nemalo?

[upravil dne 12/7/09 salomen27]

Odesláno

Tie prípravky na utesnenie môžu pomôcť ale je trochu riziko že zanesú chladiaci systém i tam kde to nieje vhodné.

Ja osobne pri takýchto problémových opravách dávam tesnenie Goetze.

edit: Každopádne nové skrutky. Pri použitých už nieje záruka pružnosti.

[upravil dne 12/7/09 pastorek]

Odesláno

no uvidime co to povie u mna ? inak mam problemik ked som prevazal hlavu na zbrusenie tak som stratil taku lenilku je ich tam 8 su pod salkami ... nahodov niekto co by mi to poslal? dakujem

Odesláno

Lentilku pod šálkami? Nemyslíš náhodou také malé kovové podložky pod zdvihátkami ventilov? Ak áno tak to sú podložky ktorými sa nastavuje ventilová vôľa. Majú rozličné hrúbky a dajú sa kúpiť iba v Peugeote.

[upravil dne 13/7/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: marko306

tak máš pravdepodobne deravý radiátor a stade sa ti aj zavzdušnuje, ale mohla by to byť aj povolená alebo prasknutá hadica k radiátoru

mě to taky tlakuje relativně dost, prokazatelně mám ale dírku v chladiču páč to z něj teče... Problém je v řešení :bacha

Odesláno

ja som mal podobny problem stale sa zavzdusnoval potom sa stracala voda ale nikto nevedel kam kupil som novy chladic vsetky hadice co sa tikali chladiaceho systemu a stale to blblo a ani do oleja nesla a z vyfuku ani oblacik ale neviem kde bola chyba dal som prehodit motor aj s prevodovkou a odvtedy je pokoj ale chcem dat tu hlavu dole a odtlakovat ci prdla alebo nie lebo uz raz bola zvarana len tak pre zvedavost vela ludi sa zhodla ze praskla ale ako a kedy ked sa auto nepriehralo neviem.

Odesláno
Původně zaslal: salomen27

A nemáte niekto uťahovacie momenty a postup uťahovania na hlavové šroby? skúsim ich ešte vymeniť za nové.

Poradie je podľa obrázku ale momenty mám len na benzínové motory.

post-0-14109608269067_thumb.gif

Odesláno

namiesto 5 ide 3 pod to 4 vlasne ako hodinove rucicky 5ide namiesto 3 potom 6 a zase 8a9 ide namiesto 9a10 a na druhej strane finale namiesto 1 ide 9 a na miesto osem ide 10

Odesláno

jogi15, nekomplikuj mu to zbytočne. Otoč si ten obrázok o 180 stupňov a je to ako píšeš.

Prosto základný princíp je začínať v strede a pokračovať v kruhoch. Je úplne jedno či v smere hodinových ručičiek alebo opačne.

Mimochodom ten obrázok je zo servisnej príručky.

Odesláno

To Salomen 77- nejprve bych zkusil řádně odvzdušnit ( atmosféra /D9B nebo 162 to má na termostatu,horní mosazný šroud na imbus).Po odvzdušnění bych při natočeném motoru s otevřeným chladičem nebo ezxpanzkou koukl zda tam jdou bublinky.

Odesláno

Ja to spravím takto zajtra to natočím či tam sú bublinky a hodím to tu.A inak dá sa nahradiť to papierové tesnenie pod telesom termostatu?Trebars za červený silikon na vysoke teploty,je to odolné vode?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...