kecod Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 mam taku otazku ked chodime z mandzelkou na vychodne slovensko mam to tak 300 km tam 300 naspet ked vyzaram z domu na nastevu tam tak pozeram vodu je pohode na riske ale ked sa vratim domou a spravil som asi 600 km potocim vyckom na chladici a odfuci zduch a chyba asi politra vody,co to moze byt tesnenie pod hlavou asi nie lebo to by tlacilo do vody stale.a ani voda neni oleji, a som si vsimol ze ked troska vytacam motor tak z vyfuku ide voda. ma to nieco stym spolocne? diky Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Je normálne keď na teplom motore otvoríš chladič (nádržku) že odfučí vzduch. Je to tým že chladiaca sústava pracuje s miernym pretlakom aby sa zdvihla teplota varu vody. Normálne vrie pri 100 stupňoch a takto cca pri 120 stupňoch. Klapkanie vody z výfuku je normálne pri všetkých autách vo vlhkom počasí (kondenzácia vzdušnej vlhkosti) a v každom počasí pri autách s katalyzátorom. Vtedy sa jedná o kondenzáciu vody vzniknutej pri chemickej reakcii v katalyzátore. Pri tom úbytku vody je to trochu komplikovanejšie. Môže byť iba vadné víčko na nádržke, môže byť niekde malá netesnosť cez ktorú pod tlakom trochu uniká voda a nakoniec to môže byť i prasklina v hlave. Tesnenie pod hlavou to nebude lebo by vytláčalo vodu, prípadne by šla do oleja. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 chladící systém je přetlakový,takže po zahřátí tam tlak být musí...když nemáš vodu v oleji (přibývala by tam),může jít do spalovacího prostoru a tam se vypaří, voda může unikat kdekoliv ve spoji hadic,chladičem třeba--těch půl litru na 600 km je malý únik,těžko zjistitelný,udělal bych tlakovou zkoušku chlazení a kontroloval spoje... když je motor zahřátý a taky výfuk--neměla by voda z výfuku jít --může jít trochu ráno po nastartování,než se voda v tlumiči vypaří Citovat
kecod Odesláno 12. červenec 2009 Autor Odesláno 12. červenec 2009 mozno ze niekde unika voda myslel som si ze to bude nieco z tesnenim ale ekd netlaci vodu stale a ani nebublinkuje ked mam nastartovane tak to asi nebude nikde tlacit. diky za radu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.