Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mam taku otazku ked chodime z mandzelkou na vychodne slovensko mam to tak 300 km tam 300 naspet ked vyzaram z domu na nastevu tam tak pozeram vodu je pohode na riske ale ked sa vratim domou a spravil som asi 600 km potocim vyckom na chladici a odfuci zduch a chyba asi politra vody,co to moze byt tesnenie pod hlavou asi nie lebo to by tlacilo do vody stale.a ani voda neni oleji, a som si vsimol ze ked troska vytacam motor tak z vyfuku ide voda. ma to nieco stym spolocne?:myslim diky

Odesláno

Je normálne keď na teplom motore otvoríš chladič (nádržku) že odfučí vzduch. Je to tým že chladiaca sústava pracuje s miernym pretlakom aby sa zdvihla teplota varu vody. Normálne vrie pri 100 stupňoch a takto cca pri 120 stupňoch.

Klapkanie vody z výfuku je normálne pri všetkých autách vo vlhkom počasí (kondenzácia vzdušnej vlhkosti) a v každom počasí pri autách s katalyzátorom. Vtedy sa jedná o kondenzáciu vody vzniknutej pri chemickej reakcii v katalyzátore.

Pri tom úbytku vody je to trochu komplikovanejšie. Môže byť iba vadné víčko na nádržke, môže byť niekde malá netesnosť cez ktorú pod tlakom trochu uniká voda a nakoniec to môže byť i prasklina v hlave. Tesnenie pod hlavou to nebude lebo by vytláčalo vodu, prípadne by šla do oleja.

Odesláno

chladící systém je přetlakový,takže po zahřátí tam tlak být musí...když nemáš vodu v oleji (přibývala by tam),může jít do spalovacího prostoru a tam se vypaří, voda může unikat kdekoliv ve spoji hadic,chladičem třeba--těch půl litru na 600 km je malý

únik,těžko zjistitelný,udělal bych tlakovou zkoušku chlazení a kontroloval spoje...

když je motor zahřátý a taky výfuk--neměla by voda z výfuku jít :myslim--může jít trochu ráno po nastartování,než se voda v tlumiči vypaří

Odesláno

mozno ze niekde unika voda myslel som si ze to bude nieco z tesnenim ale ekd netlaci vodu stale a ani nebublinkuje ked mam nastartovane tak to asi nebude nikde tlacit. diky za radu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...