Guest Marten28 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Zajímalo by mě kolik vydrží rozvodový řemen. Za necelý rok jsem po výměně najezdil nějakých 16 tis. km. Teď mi začal pískat. Stačí ho jen přitáhnout, nebo je zralý na výměnu? Slyšel jsem dost hrozivých historek o zničení motoru, tak bych to nerad zanedbal:roll Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 vítej v klubu vydrží kolem 100 tisíc--takže zkus napínací kladku Citovat
Guest DEEP Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Servisní interval (podle moudré knihy) je udáván 120000 km při běžně provozovaném vozidle a doporučení zkrácení na polovinu (60000 km) při městském provozu, krátkých trasách a pod., kdy je r. řemen více namáhán častým startováním. Určitě ti píská rozvoďák, není to náhodou jeden z řemenů pro alternátor nebo servo? U r. ř. by mohlo pískat ložisko nap. kladky (měnil jsi ji společně s řemenem?). Citovat
Guest Marten28 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Díky za přivýtání. Pokud má vydržet nějakých 100 tis. jak říkáte, tak mi spadnul kámen ze srdce. Ale co to přesně píská si nejsem jistej, na r. ř. to tipnul kamarád. A je složitý napnout si ten řemen sám aniž bych riskoval zničení motoru? Nejsem žádnej \'\'mechanik\'\':aut PS: měnil se pouze řemen. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 když jsi to nedělal,zajeď ke kolegovi mechanikovi,ten řemen nesmí být moc našponovaný a taky nesmí být volný...a dívej se mu pod ruce,co dělá... Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Záleží ako to píska a kedy. môže to byť drážkový remeň, napínacie kladky alebo netesnosť v saní. Píska za studena alebo za tepla? Hneď po štarte alebo až po krátkej jazde? Pri výmene rozvodového remeňa ti menili i napínaciu kladku? Citovat
Guest Marten28 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Píská mě to jen při studeném motoru. Po pár minutách jízdy to přestane. Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: Marten28 Píská mě to jen při studeném motoru. Po pár minutách jízdy to přestane. Skôr než to budeš rozoberať a niekam chodiť tak skús došponovať drážkový remeň. Malo by to prestať. Citovat
Guest Marten28 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Díky všem za rady, hlavně když vím, že nemusím hned měnit ten řemen:super Zajedu si k mechanikovi a dám vědět jak to dopadlo. Citovat
dolly1010 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Mě to někdy píská chvilku po nastartování asi tak 3-10 (to už je extrém) sekund. Asi to bude taky nějakej ten \"řemen\" servo-alternátor-kladka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.