shwaara Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Ahoj, dnes dolévám vodu do ostřikovačů a všiml jsem si, že mám úplně orvaný tapecírung na spodni straně přední kapoty. V místech přesně nad motorem. Jako kdyby tam vlezlo nějaké zvíře a úplně ho rozškubalo. Samozřejmě, chuchvalce mám všude v motoru, kolem řemenů, atp. Co to způsobuje? To horko od motoru? Už jsem to u pár aut viděl. U minulýho auta mi po 8měsících vznikl malý záškub v řádu několika málo cm. U peugeotu mám během měsíce kolo cca 50x50cm. Jak se tomu bránit? Citovat
Laďa Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Nejspíše Ti to udělala kuna. Obranu nevím, ale je tady na foru o tom vlákno. Citovat
shwaara Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 To je divneee... Miva to hodne aut a je to vsude v motoru. Ale zas mi prijde divne, aby to teplo tak rozrasilo. Nicmene jsem si vzdy myslel, ze to je teplem... No, ty vlakna o kunach projdu. Citovat
shwaara Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Jste si jisti, ze to nemuze byt necim jinym? Dnes jsem ocesal civavu o pul kg chlupu, pomoci ponozky jsem ji udelal mensiho brachu a soupl pod auto. Pri te prilezitosti jsem si vsiml, ze cely spodek auta pod motorem je poctive zakrytovany....... Citovat
rychtara Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Taky mam tento problem a kdyz jsem se informoval o tomto problemu tak jsem zjistil ze nejsem sam, ale nikdo nevi cim to muze byt.:myslim:myslim Citovat
jofo Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 Ja to mam tiez a neviem od coho to je.Je to presne v strede nad motorom. Citovat
shwaara Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 Vsiml jsem si, ze vicko, kudy se doleva olej, je omastene od oleje. Ze by si olej obcas ustrikl a svym horkem ten tapec nejak rozerval? Citovat
shwaara Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 Tak to byla vazne kuna, jsou tam tapky. Citovat
shwaara Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 Dal jsem do punčochy psí chlupy a od té doby klid (ťuk ťuk ťuk) - už 4 měsíce. Při výměně žárovek u Domanského mi dokonce za baterkou našli její pelech. Citovat
georgegg Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 i když to máš zespodu zadělaný tak se ti tam dostane může to bejt i myš, když večer přijedeš domu a motor je teplej tak je to pro ně jako magnet, o prázdninách mi pod přední sklo vlezla myš a chcípla tam, rozebral sem půlku auta než sem ji našel a pak sem si hned koupil plašičku, a je klid Citovat
shwaara Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 Vrátilo se jaro a spolu s ním.... KUNA! (nebo jiná podobná havěť) Výsledek: Už druhý rozervaný tapec. Reakce: V AutoKelly zakoupen antikuní spray. Doufám, že je aspoň pořádně jedovatej. Čivavochlupy asi přes zimu vyčichly -> očešeme čivavu. ... a koupím nový tapec. Citovat
godzila.01 Odesláno 14. duben 2010 Odesláno 14. duben 2010 Ty spreje proti kunám co prodáváme my prej fungujou,ale vyzkoušený to nemám Lepší jsou prej chlupy kočičí než psí,ale jedna bába povídala... Citovat
shwaara Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 Dlouhosrtsá čivava je stejně takový kočkopes Nejúčinnější by bylo čivaváka přes nos přivázat někam do motoru, ale kdyby ho přes noc sežrala nějaká kuna, tak bych to asi přítelkyni nevysvětlil... Zkusím pro začátek ten spray, nasprejoval jsem komplet celý motor a okolí, tak snad nebyl hořlavý Citovat
shwaara Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 aj, budu zítra sledovat ručičku a vezmu si hasičák k sobě Když budu rychlej, bude k večeři pečená kuna. Když budu pomalej, bude zadní část tmavěmodré 607 na ND Citovat
godzila.01 Odesláno 14. duben 2010 Odesláno 14. duben 2010 V tom případě je lepší bejt rychlej Ono po odvětrání to už hořlavý nebude,ale sprej hoří pěkně .) Každopádně pak dej info jak jsi pochodil,docela by mně to zajímalo kdo vyhraje Citovat
shwaara Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 S tím odvětráním nevím, já to nasprejoval důkladně i pod plastový kryty, který jsem pak zadekloval. Při stříkání na ten tapec jsem měl divný pocit, ale říkal jsem si, že s tím soudruzi při vývoji určitě museli počítat. Jinak spray obsahuje nějakou lepivou složku (a je fakt, že posprejované části pak fakt lepily), takže to odvětrání... no uvidíme. Citovat
godzila.01 Odesláno 14. duben 2010 Odesláno 14. duben 2010 Jo to je vyzkoušený,po chvilce to už nehoří Hned jo,ale za minutu už ee:bojim Takže toho bych se nebál... spíš bych se bál tý kuny,až jí to začne štvát že jí furt odjíždíš s pelechem a přehryzne nějakej kablík Citovat
shwaara Odesláno 15. duben 2010 Autor Odesláno 15. duben 2010 Tak auto po cestě do práce neshořelo, pečenu kunu jsem taky necítil. Má to ale jiný háček. Jak jsem stříkal na tapec kapoty a foukal vítr, olepil mi spray i celé stěrače a čelní sklo, což při dešti kvalitu stírání zrovna nezlepšuje Nějaký nápad, jak to očistit? Zkusím to vzít doma jarem a zítra sjet do myčky, nejsem si ale jist účinností... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.