koldam1 Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 Ahojky všem, přítelkyně má 306ku 1.4 rv 1997 a chtěl bych se zeptat zda někdo nebude vědět co s tím : při jízdě na volnoběh občas motor chcípne, po opětovném nastartování zase běží ale jak kdy, někdo to udělá vícekrát, někdy jen jednou, někdy taky běží nepravidelně jako by to bylo jen na dva válce ale pak se zase chytne. Byla i v několikrát v servisu ale nevěděli si s tím rady, vymněnili kdeco všechno a nic, jen vyhozené peníze a motor stále chcípá. poradí někdo prosím ? [upravil dne 27.6.2009 koldam1] Citovat
jack 306 Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 může to být obtokový ventil co řídi volnoběh. jo když zmačkneš brzdu a potom ji pustíš klesnou otáčky? Citovat
koldam1 Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: jack 306 může to být obtokový ventil co řídi volnoběh. jo když zmačkneš brzdu a potom ji pustíš klesnou otáčky? To budu muset zkusit, ale myslím že ne. už jsme z toho na prášky, motor se tak divně pohupuje při chodu ale jak moc to kolísá nevim, otáčkoměr tam není. [upravil dne 1.7.2009 koldam1] Citovat
EXI.60 Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: koldam1 Ahojky všem, přítelkyně má 306ku 1.4 rv 1997 a chtěl bych se zeptat zda někdo nebude vědět co s tím : při jízdě na volnoběh občas motor chcípne, po opětovném nastartování zase běží ale jak kdy, někdo to udělá vícekrát, někdy jen jednou, někdy taky běží nepravidelně jako by to bylo jen na dva válce ale pak se zase chytne. Byla i v několikrát v servisu ale nevěděli si s tím rady, vymněnili kdeco všechno a nic, jen vyhozené peníze a motor stále chcípá. poradí někdo prosím ? [upravil dne 27.6.2009 koldam1] Podle mě ti vlítla voda nebo vlhko do hlavy rozdělovače.nic víc.ted jsem to u matky na 205tce řešil taky.v těch deštích a vlhku se není čemu divit.vysušit a jede se dál.A pokud ne tak to může být snímač otáček na rozdělovači,nebo servomotorek volnoběhu,nebo vysokonapětový zapalovací trafo.pak už jen ty drobnější věci [upravil dne 1.7.2009 EXI.60] Citovat
bombarderik Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Ja mam taky isty problem, ale mne to hlavne robi pri vymacknuti spojky, zdochne mi to a ale po nastartovani ide normalne, otacky samozrejme kolisu niekedy. Citovat
koldam1 Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Vlhkem to neni na 100%, to už dělá delší dobu, ať je mokro nebo sucho - to ostatní budu tedy postupně řešit. zatim díky za radu, teď jedem na dovku tak potom pořešim a dám vědět [upravil dne 3/7/09 Ferry] Citovat
jack 306 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 už ma elekrtonicky 2-ty rozdělovač Citovat
EXI.60 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: jack 306 už ma elekrtonicky 2-ty rozdělovač hodte jsem někdo foto nebo odkaz at vím o co jde... Citovat
Big Tommy Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 co krokovej motor?mě to taky chcípalo a cukalo po dálnicic. Citovat
bombarderik Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 je to mozne ze to robi krokac, musi to rozobrat a aj ten rozdelovac pozriem len je k nemu zly pristup. Citovat
Dopiťák Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Zdarec delalo mi to taky vycistil sem klapku a musis dobre vycistit dosedaci plochu obtokovyho ventilu vzduchu(vetsinou se prilepi potom chcipne po zapnuti klicku se vetsinou odlepi a jede dal ale tim ten ventil odchazi)a kdyz uz budes mit sundanou klapku tak si vycicisti i hadici dychani motoru (od vika hlavy vede do bloku smerem k vane)potom uz by ti to melo volnobeh drzet oprava na 30 minut HLAVNE pouzij cistic na klapky a NE na brzdy.Pokud nejsi zrucny nech to radsi na servisu je to choulostiva vec s citlivymi snimaci. A pokud ti v peugeotu vymenily veci navic a chyba neni opravena je to o domluve se servisem ja osobne bych to nezaplatil pokud by to nebyla chyba odtranena Citovat
JohnyLBC Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 bombarderik: máme stejná auta, mě to taky dělá občas, když třeba točim hodně, sjedu z dálnice a je tam křižovatka vyhodim kvalt a jak rychle klesnou otáčky tak chcípne, je to docela nepříjemný...., nebo prudká zatáčka když jí říznu a rychle zabrzdim a vyhodim rychlost do N tak jak rychle spadnou otáčky tak to chcípne, občas, občas poblikne olej a stopka i když oleje má dost Citovat
Pája Rybišár Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 cus, kamos ma stejnej problem u svyho P205, 1.1, je to tak TUcko motor.... menili jsme co slo, zkouseli jsme i jiny palivovy cerpadla, bez vysledku....jediny co nas napada je ze se usazuje kal z benzinu u palivovyho cerpadla, na kterym je mikrosyto, a neprojde jim palivo. Zkus vypojit hadici privodu paliva u vstrikovace a nech odtykat benzin do sklenicky a uvidis jestli cerpadla dava porad stejne. Nam davalo nepravidelne, obcas uplne vynechavalo, ac cerpadlo je v poradku a jde na nej porad stejne napeti....., jinak jsme na to neprisli, ale pravdou je ze kdyz jezdim denne tak to nedela, jakmile to 2-3dny stoji tak je problem..... Citovat
bombarderik Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 JohnyLBC: presne takto isto sa mi to chova.. Ide ma rozhodit ked mi to zdochne. Najlepsie je to ked idem na krizovatke do zatacky a zdochne mi to a samozejme ze vypadne posilovac tak to je zaujimave. Ked budem mat zas tak vsetky tieto posisane veci rozoberiem a precistim. Len aby som pri tom nerozobral cele auto. Citovat
bombarderik Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Palivove cerpadlo som nedavno pozeral a sitko je ciste a ani bordel v nadrzke som nemal. Citovat
Orech304 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Měl jsem strejný problém, při volnoběhu mi kolísaly otáčky a někdy i chcíplo auto. Když jsem si nechal auto napíchnou na počítač, oběvila se chyba ,,spínač servo řízení,, Vyměnil jsem ho a už mám pokoj. Citovat
bombarderik Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Zaujimave spinac servo riadenia ma co s tym. Neviem ani kde presne sa nachadza. Citovat
Orech304 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Já se divil taky ale je to tak. Přidává si volnoběhsamovolně, aby servo mohlo v pořádku fungovat.A bůh ví co co ještě. Citovat
Orech304 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Je to takovej kabel před chladičem, který vede od spodu motoru na horu. Je na něm spona, většinou bývá modrá,zavedená do železného kolíku. Doufám, že to tam najdeš. Zkus s nim zahejbat jestli otáčky budou kolísat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.