Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj všem,

hučí mi servo, olej v něm nebyl měněn naposledy ani nevim, dnes jsem zakoupil novy olej a hodlam to vymenit, ale muzete mi objasnit jak na to, resp. kde je vypusti sroub ci neco takoveho a navic, udajne ten stary olej uz muze byt v podstate hrudkovita kase a mohlo by dojit ke ztrate tesnosti nebo kdyz bych to vypustil vsechno najednoutak by tam nejake hrudky mohly zustat coz by mohlo vadit ? , kamaradi doprucuji to trosku naredit tim novym potom vypustit a nalit novy, ... jake mate kdo zkusenosti nebo jaky postup doporucujete prosim ?

dekuji

Odesláno

Tak a mam problem zo servom zrejme aj ja. Uz dlhsiu dobu ked sa otacam na ceste tzn, plny rejd auto vydava zvuky ako keby koleso drelo o podbeh. Aj prenos info do volantu je taky zvlastny. Dnes pri parkovani a otacani volantom na mieste mi siel volant dost ztazka. Neviete ci sa takto prejavuje staroba servooleja, alebo iny problem. Hladina je v normale. Nenasiel som aky servoolej a kolko mi treba, skuste poradit. dakujem :myslim

Teraz som sa docital, ze ten problem so servom na mieste moze robit aj horne ulozenie tlmicov - lozisko. Co vy nato? A ozaj ak mozte kolko servokvapaliny mam objednat? Viem, ze objednam Total, ale neviem mnozstvo. dik

[upravil dne 24.6.2009 tomike]

Odesláno

to honza406:

necham moc dekovat za voditko !! .... o vikendu to vyleju, naleju novej a budu doufat ze to bude tesnit ... (mozna me kamarad jen strasi, ze ten starej hustej olej utesnil pripadne netesnosti a nalitim toho noveho nehusteho oleje se projevi pripadna netesnost serva, ja si toho nevsimnu, zadru a pak budu muset kupovat nove jako on, nojo, jenze on ma jenom bmw ...) :cool:

to tomike:

total fluide atx a litrová bandaska ti bude stopro stacit :super

Guest servisman
Odesláno

mne stačila litrovka jen OK406 měl asi 1,2 protože měl ještě chladící spirálu u chladiče,kde se servoolej chladí to já tam nemám.Jedině mrknout do service boxu ,co tam máš

Odesláno

aha, tak tohle mi dneska, kdyz jsem v peuegotu kupoval ten olej, technik nerekl (a to jsem se ho na to ptal), dik za dalsi radu, jdu mrknout, jestli budu muset jit zitra koupit dalsi bandasku ci nikoliv :super

[upravil dne 24.6.2009 bure_406]

Odesláno
Původně zaslal: tomike

Tak a mam problem zo servom zrejme aj ja. Uz dlhsiu dobu ked sa otacam na ceste tzn, plny rejd auto vydava zvuky ako keby koleso drelo o podbeh. Aj prenos info do volantu je taky zvlastny. Dnes pri parkovani a otacani volantom na mieste mi siel volant dost ztazka. Neviete ci sa takto prejavuje staroba servooleja, alebo iny problem. Hladina je v normale. Nenasiel som aky servoolej a kolko mi treba, skuste poradit. dakujem :myslim

Teraz som sa docital, ze ten problem so servom na mieste moze robit aj horne ulozenie tlmicov - lozisko. Co vy nato? A ozaj ak mozte kolko servokvapaliny mam objednat? Viem, ze objednam Total, ale neviem mnozstvo. dik

[upravil dne 24.6.2009 tomike]

ono se moc nedoporucuje mit dlouho volant v plnem rejdu, tzn. nadoraz, nekde jsem dokonce cetl informaci, ze tak max 15 sekund...

Odesláno

Mne to tiez hucalo, ale mal som aj nizku hladinu, kupil som malu flasticku, dolial asi 1dcl a je po probleme. Ci bol hrudkovity som neriesil, to ze je stary, je fakt, ale kedze sa chystam rozlucit sa s mojim autickom, neriesim to...

Odesláno

tak lezu pod autakem asi dve hodiny, zmapoval jsem vsechny \"trubky\", ktery vedoudo a ze serva, ale ten \"vypustni\" sroub, co je na obrazku v prispevku vyse tam nikde neni :( , ale na dvou mistech toho potrubi je jsou evidentne rozebiratelne \"krouzky\" , jeden je tesne pred cerpadlem serva (nahore nad alternatorem) a druhy je v tech mistech co ma byt ten vypustni sroub ... tzn. kdyz to na tehle dvou mistech rozpojim ( jeste je otazkou jak povolit ty krouzky ?! ) tak bych ten olej mel teoreticky vypustit, je to tak ci nikoliv ?

Odesláno

no nevím já sem se na to nikdy nedíval ale asi tam žádnej výpustní šroub není prostě povolit šroubení které je co nejníž a tím ten olej vypustit popřípadě nastartovat a dokud poteče proudem tak to nechat ale jakmile bude náznak že už nemá olej okamžitě vypnout!!!!!

[upravil dne 27/6/09 zzipCZ]

Odesláno

jojo, myslel jsem si ze to tak asi bude, ale stejne s tim nakonec pojedu za kamaradem bo on je na rozdil ode mne automechanik a ma to co ja ne, tedy naradi (v tomto pripade kleště) na povoleni tech klipu co drzi hadice na trubkach, ja bych to stopro urval .... :)

Guest servisman
Odesláno

použil jsem obyč klíče povolil vypustil nastartoval otočil doprava dpleva pak jsem dal dohromady napustil novou několikrát otočil vpravo vlevo pak po jízdě domu jsem udělal konrolu a dolil

Odesláno

Tak dnes som okrem vymeny oleja v prevodovke stihol vymenit aj servokvapalinu. Spoj , ktory je hore na fotke mam vsak od vyroby nejako zalisovany, ale hned oproti na druhej strane toho plechu na ktorom to je prichytene vedie trubka od serva kde sa tlaci kvapalina spat do nadobky. Tam bola klasicka utahovacia paka, ktoru som povolil - kvapalina vytiekla, ale malo. Tak som startol a urobil par pootoceni do stran a vyslo naozaj vsetko. Opat som dotiahol hadicu sk-paskou a zacal liat kvapalinu. Postupne som dolieval, pomaly tocil volantom az kym to nebolo good. Voslo jej tam presne 1,2l a bol to Total fluide atx. Vela stastia pri praci.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...