nix106 Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Zdravím všechny, stává se mi, že občas asi každé v průměru 10. nastartování nechce točit startér. Udělá to takové lupnutí ( asi relé nejsem odborník ) a nic. Klíč vrátím do polohy I a opakuji. Poté se vše normálně roztočí a nastartuje. Poslední dobou je to častější. Dále se chci zeptat mám vůli v řízení, tak nevíte, kde se dá repasovat případně pořídit repasované? Dnes jsem byl na technické a technik mi řekl, že by možná stačilo vyměnit futro, ale víc by se vidělo po rozdělání. Na vrakovišti se dá sehnat celé řízení kolem 1500 kč, ale to asi není dobrý nápad.? Všem předem děkuji za odpovědi. Citovat
Peta-k Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 na vrakovišti bych nic duležitýho nekupoval mam špatny zkušenosti !!!!nejaky drobnosti např svetlo nebo neco do interieru tak jo ale jinbak vubec věř mi co říkam!! Citovat
luky106rolandgaros Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 skus poklepat třeba 22kou klíčem starter a máš eště na čas pokoj od sterteru bodou to ty uhlíky jak píše P-106! Citovat
pastorek Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Ja by som sa nebál kúpiť riadenie z vrakoviska ale pod tou podmienkou že bude kvalitne zrepasované pred montážou na auto. [upravil dne 25/6/09 pastorek] Citovat
nix106 Odesláno 26. červen 2009 Autor Odesláno 26. červen 2009 Děkuji Vám za rady, ten startér jsem rozchodil. Dále k tomu řízení se chci zeptat, zda je problém ho vymontovat? Případně jestli tady není nějaký postup (návod). Hledal jsem, ale nenašel. Nebo jestli někdo z Vás neví náhodou rozměr toho futra na straně spolujezdce v řízení? Citovat
pastorek Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Riadenie je prichytené 3 skrutkami. Treba odpojiť spojovačky a volantovú tyč. Robota je to nepríjemná kvôli prístupu ale dá sa i doma. Rozner toho púzdra neviem ale dá sa kúpiť v Peugeote za 4,13€ ( cca 100 CZK ) Citovat
nix106 Odesláno 26. červen 2009 Autor Odesláno 26. červen 2009 Tak dnes opět mě začal zlobit startér. Startér se točí, ale nezasune pastorek. Startér jsem vyndal a rozdělal cívku, která vysunuje pastorek. Když jsem zkoušel tahat za kotvu ručně tak pastorek se vysouval lehce. Cívku jsem proměřil měřákem a je v pořádku. Při zadělání jsem ještě očistil kontakty a přidělal kabely. Při 3. nastartování opět bzučel startér, ale pastorek nezajel. Všiml jsem si, že když klíč vyndám, tak po chvíli cvakne relé a pak zkusím nastartovat a jde to normálně. Myslíte, že to může mít souvislost? Citovat
pastorek Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Nemôže to súvisieť, je to náhoda. Celý systém funguje tak že cievka jednou stranou ťahá pastorok do zubov venca a zároveň druhým koncom spojí obvod do štartéra. Popisovaný problém môže spôsobovať voľnobežka ktorá je súčasťou pastorku štartéra. Ak je znečistená tak sa valčeky nedostanú do záberu. Najlepčie riešenie je výmena, no dá sa to dočasne odstrániť vyčistením voľnobežky a jej premazaním riedkym olejom. Citovat
nix106 Odesláno 26. červen 2009 Autor Odesláno 26. červen 2009 Původně zaslal: pastorek Nemôže to súvisieť, je to náhoda. Celý systém funguje tak že cievka jednou stranou ťahá pastorok do zubov venca a zároveň druhým koncom spojí obvod do štartéra. Popisovaný problém môže spôsobovať voľnobežka ktorá je súčasťou pastorku štartéra. Ak je znečistená tak sa valčeky nedostanú do záberu. Najlepčie riešenie je výmena, no dá sa to dočasne odstrániť vyčistením voľnobežky a jej premazaním riedkym olejom. Prosím Tě ta volnoběžka startéru se nachází v které části startéru (nejsem technik)? A ta volnoběžka se nedá vyměnit za novou? Citovat
pastorek Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Volnobežka je hneď za ozubeným kolečkom a dá sa vymeniť. Citovat
nix106 Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek Riadenie je prichytené 3 skrutkami. Treba odpojiť spojovačky a volantovú tyč. Robota je to nepríjemná kvôli prístupu ale dá sa i doma. Rozner toho púzdra neviem ale dá sa kúpiť v Peugeote za 4,13€ ( cca 100 CZK ) Tak volnoběžku startéru jsem vyčistil a natřel olejem. Prozatím to funguje dobře.:super Díky moc za pomoc. Ještě bych se tě chtěl zeptat, kde jsi přišel k té ceně toho pouzdra řízení ( futro ). Volal jsem do peugeota a k prodejcům náhradních dílů a bylo mi řečeno, že pouzdro se nedělá. Tak nevím jestli jsem kápnul na neochotné lidi? Citovat
Lucasao Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Ahoj, potřeboval bych prosím od někoho zkušeného poradit. Mám velký problém se startováním. Nedávno sem někam jel a v poho, pak sem chtěl jet zpátky a auto nechtělo nastartovat. Tak sem myslel, že je to baterka. Asi na počtvrté mi to chytlo a pak sem doma kontroloval baterku a je OK. Pak sem jezdil dál a za studena to chytalo skvělě, ale jakmile se motor zahřál tak při startování to nechtělo skoro vůbec točit a chytalo to až na několikáty pokus. Zkoušel sem i klepat po startéru a nepomohlo. Tak sem ho z auta vytáhnul, rozdělal a zjistil že jeden uhlík už je docela dost ojetý. Koupil sem teda nové uhlíky za 500Kč vyměnil je a furt nechce startovat. Teď už vždycky v tom jen lupne a nic, jedině rozlačit. Nevíte někdo co by s tím mohlo ještě být? Nebo mi nezbyde nic jiného než koupit jiný startér, díky. [upravil dne 15.7.2009 Lucasao] Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Keď štartuje za studena a nie za tepla tak je väčšinou treba len vyčistiť a premazať štartér. Pri výmene uhlíkov sa vždy robí i repas. Spočíva vo vyčistení, premazaní a hlavne v zrovnaní komutátora (to kam dosadajú uhlíky) a preškabaní lamiel. Tam kam dosadajú uhlíky sú medenné kontakty oddelené izolantom. Ten izolant sa trochu vyškriabe aby uhlíky dobre sedeli. Ak si mal rozobratý i ten pákový mechanizmus v predu tak je možno zle zložený a nedovolí cievke ísť úplne do zadu a spojiť obvod do štartéra. P.S. mix106 - to že sa dá kúpiť to púzdro som zistil na service boxe a odtiaľ je i tá cena. Je pravdou že je to ojedinelý prípad (väčšinou sa nedodáva) ale nevymyslel som si to. [upravil dne 15/7/09 pastorek] Citovat
Lucasao Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 No on už právě nestartuje ani za studena:D Citovat
Marcel505 Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Startér - možná má blbé ukostření, tak mi jeden odborník na tohle doporučoval dát extra kabel od minusu na baterce pod šroub co drží startér. A nebo to je slabší baterkou... Řízení - to futro je myslím nějaké bronzové, jedině vyrazit. Jak velkou vůli tam máš? Ono je to slyšet jen když stojíš (nebo popojíždíš), pří jízdě jsem to zatím neslyšel. [upravil dne 15/7/2009 Marcel505] Citovat
nix106 Odesláno 17. červenec 2009 Autor Odesláno 17. červenec 2009 Tak volnoběžka startéru promazaná a vyčištiná fungoval pouze 5 dnů:grr Objednal jsem novou a vyměnil teď už dobrý, ale zlobí mě, zase to že občas nechce nastartovat. Motor se při startování točí, ale nechce to chytit. Přijde mi, že asi nestřikne při startování palivo. Myslíte, že to může být způsobeno slabší baterii ( málo nabitá ). Nebo problém bude jinde??? Někdy to chytne hned, největší problém za studena. Vyjímečně i když je zahřáté. Citovat
Kubíček106 Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Taky mi to za studena nechce chytnout!!!! Ted chci vyměnit filtr (palivový), svíčky OK, Vzdzchový filtr dobrý, potencometr neošoupaný, doufám že to bude tím palivovým filtrem. Zítra uvidím. Citovat
nix106 Odesláno 14. říjen 2009 Autor Odesláno 14. říjen 2009 Zdravím všechny, tak mě opět trápí startování P 106. Vyměnil jsem palivový filtr a vzduchový. Při startování vše točí jak má, ale nechce nastartovat. Všiml jsem si při startování jedné věci. Když startuji tak jsem zjistil, při studeném startu, že se sám trochu propadne (zmáčkne) plynový pedál. Pokud se při startování nehne, tak mi nechce P106 nastartovat a pouze točí. Asi 14 dní to již sleduji a opravdu vždy, když se při startování ten pedál nepohne, tak nestartuji. Zkoušel jsem tedy při startu občas lehce sešlápnout plyn, ale P106 nestartovala. Je to blbost co jsem popisoval? V čem myslíte, že je problém. Nespíná sytič nebo tak něco? Jiné problémy nemám, za jízdy vše ok. Od srpna 2009 mám nové STK. Bez problému. P106, rok 1998. Za Vaše názory děkuji. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.