MatrixChose Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Původně zaslal: Otan Původně zaslal: adales Teď ještě navíc nevím, po přečtení tohohle článku, jestli je ten 1.6HDI a potažmo všechny ojeté diesely dobrá volba Tohle byl kvalitní a naučný příspěvek a to pro všechny, díky.:potlesk:potlesk To myslíš vážně ty kecy co tam píšou? \"...Každý zájemce o dieselové auto by si měl uvědomit, že common-rail prostě víc než 200 000 km nevydrží...\" Pálku na něj Citovat
Otan Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Otan Původně zaslal: adales Teď ještě navíc nevím, po přečtení tohohle článku, jestli je ten 1.6HDI a potažmo všechny ojeté diesely dobrá volba Tohle byl kvalitní a naučný příspěvek a to pro všechny, díky.:potlesk:potlesk To myslíš vážně ty kecy co tam píšou? \"...Každý zájemce o dieselové auto by si měl uvědomit, že common-rail prostě víc než 200 000 km nevydrží...\" Pálku na něj .Jo, myslel, vždy se dá z většího článku nějakou pasáž vytrhnout, já myslel, rady o technice jízdy, zkrátka celek je pro mne v pohodě, samozřejmě 100 lidí- 100 názorů.:papa Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Já vím, ale tohle jsou fakta, neviděl jsem ještě HDi co by mělo pod 400k a na žádným se na motor nešáhlo, jediný co se mění je DRV ventil. A těch aut nebylo 10 ani 20 Citovat
Guest foto1977 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Ahoj, mám svůj první diesel - 307SW (viz podpis). Kupoval jsem ho letos v únoru jako ojetinu dovezenou ze španělska. Dle tach měl 140tis. Zatím jsem najezdil něco přes 9tis a zatím pohoda. Servis jsem nechal udělat: rozvody vč. vodní pumpy, olej, filtry, brzdovku a chladící směs. Vešel jsem se do 10tis(neautorizovaný servis). motor běhá ok, docela to i táhne na to že je to 1,6ka na tak těžký auto. Spotřeba super (5,3L Praha a okolí vč. klimy) Jinak co se týče toho odkazu tak rozhodně startuju se spojkou a taky nepodřazuju s meziplynem, ale zase tam necpu dvojku v 90km. Kdybych nejezdil hodně tak bych zůstal u benzínu, ale jezdím cca 30tis ročně a tam je to znát. Jinak jsem s 307 spokojenej, jenom jsem si pořád nezvykl na ten tvrdší podvozek (v praze je to dost znát). Určitě bych se nebál koupit nějakou 307 HDI po faceliftu, ale pozor na skutečnej stav km. Stačí si projet bazary v německu např. na www.mobile.de a tam se 307SW r.v.2005 s nájezdem pod 130tis nenajde a u nás např na www.tipcars.cz se zase nedá najít s více než těch 130tis :-) Citovat
Guest foto1977 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 p.s. rozhodně doporučuji \"celoročně\" přidávat aditiva do nafty (VIF cca 170kč/ 500L). Když už nic tak jen pro lepší pocit \"ze jsem něco udělal pro životnost motoru\". Citovat
adales Odesláno 24. červen 2009 Autor Odesláno 24. červen 2009 Původně zaslal: MatrixChose Já vím, ale tohle jsou fakta, neviděl jsem ještě HDi co by mělo pod 400k a na žádným se na motor nešáhlo, jediný co se mění je DRV ventil. A těch aut nebylo 10 ani 20 No pravda odborník nejsem, ale co jsem slyšel, tak na to vstřikování si lidé stěžují, navíc je fakt, že pokud člověk kupuje ojetinu nad 120000Kč, tak určitě musí řešit minimálně ten FAP (DPF). Ale jak říkám, moc tomu nerozumím... Citovat
adales Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 Původně zaslal: MatrixChose Já vím, ale tohle jsou fakta, neviděl jsem ještě HDi co by mělo pod 400k a na žádným se na motor nešáhlo, jediný co se mění je DRV ventil. A těch aut nebylo 10 ani 20 Takže v zásadě všechny body v tom článku jsou nesmysly? No je fakt, že tomu zas tak nerozumím, ale některé věci mi tam přijdou celkem logické a taky ten pan Vaculík už asi nějaký ten motor v životě viděl... Citovat
MatrixChose Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 adales: Ano, lidé si stěžují na cokoliv, ale otázka čím to je. Buď si koupí auto, co má třeba 800 tisíc a nebo mladší a lejpu do toho kde co a to samý s olejem, jen se už pak nikdo nepřizná, že tam lil naftu z traktoru a nějaký sejtko mu nic neříkalo. A nebo to, že tomu ráno nandá, jak teplýmu benzínu. V tomhle bych prostě viděl nejlepší problém, spousta lidí má stodvacítkovej syndrom a s těmihle motory neumí zacházet. Jinak nemyslel jsi 120 000 km a ne kč? Každý motor ho nemá a taky může být po výměně, ale to už u dieslů jiný nebude, pokud se nepřijde na něco úplně jinýho. Neříkám, že všechny, ale je tam pár věcí co vyloženě bije do očí. Citovat
jp Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Podle mě má pan vaculík ve všem pravdu, tohle se na dnešních autech fakt děje, turba odchází brzo, vtřikovače odchází a proto už to neni po dvoustech tisících sametové HDI, ale má to zvuk jak traktor, dvouhmotové setrvačníky jsou asi bez komentáře, atd. Nemá cenu si nic nalhávat. Samozřejmě záleží na majiteli, ale ne vždy to má na svědomí špatné chování k autu. Doba nezničitelných je pryč, teď udělali z nafťáků citlivky. Jediný co fakt nechápu, co maji s tim axiálnim ložiskem, co bych mu asi tak mohl udělat startovánim se zmáčknutou spojkou. Citovat
MatrixChose Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 jp: nějak s tebou nesouhlasím, turbo brzo? na bývalým v 520 000 km mi roztrhlo obě hadice. Vstřikovače byly taky původní, neříkám, že to bylo ono, jak nový, ale měly nárok po těch km. Není sametový? Klidně ti nechám poslechnout moje, mám to i načipovaný, což dělá obecně tvrdší chod motoru, ale stáje je to prostě to měkký HDíčko. Spojku budu dělat teď, už má nárok a hlavně ji dodělal chip a setrvák? Myslíš, že ho budu měnit? Vůbec ne, není potřeba, aktuálně má ten motor 420 000 km a šlape jak hodinky, to jsou prostě fakta, to auto mám a můžu ho ukázat. Jinak tady máš servisní průběh mýho auta a aktuálně je na tacho 209 000 km (v listopadu při koupi 186 000 km) Citovat
jp Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 No spousta lidí kolem mě, co maj nový nafťáky by si přálo, aby jim auto běhalo podle tvých důkazů. To, že se tyhle věci dějí ve větší míře je fakt, to že tobě se to nestalo ani po pul milionu na tom nic nemění. Nemluvim konkrátně, ale obecně. Prostě naftový motory platěj za to jak jsou dokonalý a přetechnizovaný. Já ti třeba řeknu, že znam dva lidi co měnili turbo na 307 1,6hdi a to tak že jeden dvakrát a druhej třikrát. Další známej má focusII 1,6 po 75 000km udělal rovněž první výměnu turba. A to asi nebude tim, že by to auto úmyslně posílali do kytek, nemyslíš??. O tom že hdi začne mít nekultivovanej chod, by ti tu taky mohlo spousta lidí vyprávět, stejně jako o úžasnym vynálezu jménem dvouhmotový setrvačník. Nehledě na stovku dalších věcí co se na novejch moterech kazí a stojí fakt balík. Jeden příklad je škodovka, tdi, a turba od garettu. Kamarád měl oct 1 tdi a nejel s ní 350 000 bez poruchy a tak jí taky proda, teď má nového passata, v 70000 měněný turbo, v 80000 dvouhmotovej setrvačník. To podle mě neni uplně normální a taky to není samo od sebe, turba od garetu totiž údajně prošli jakousi odtučňovací kůrou a ta jim evidentně prospěla... Pokud planeš láskou k naftě tak ti přeji ať se tě štěstí drží i nadále. [upravil dne 25.6.09 jp] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.