Falken Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 Tak jsem si do pažouta sehnal otáčkoměr. Vyndal jsem hodiny a dal ho tam, připojil jsem ho na modrý konektor který tam byl volnej. Ale po zapnutí klíčku i po nastartování mi ukazju na max. Nevíte proč? Je to 309 1.9D rv.1992. Citovat
N3R3Z Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 no s nejvyšší pravděpodobností to máš připojený blbě pošli fotku jak a kam to máš zapojený Citovat
KoudaK Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 A nebo máš ve skutečnosti tak velkéj volnoběh... Né,budeš to mít blbě někde zapojený... Citovat
Falken Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 No za přístrojovkou byl jen jeden volnej (modrej) konektor. Ten tam pasoval tak jsem to na něj připojil. Myslim že měl čtyři žíly. Citovat
N3R3Z Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 no možná pomůže tohle... pokud je zapojení stejné jak u benzínu tak by to mělo být v tomhle pořadí (na té tvé fotce konektoru zprava) 1 - klíčkové + 2 - kostra (GND) 3 - signál pro otáčkoměr 4 - nevím jak u nafťáků, ale u benzínu nemusí být zapojen, většinou to bývá jen přídavná zem, která je vedená zaráz s signálem otáček zkus proměřit piny na konektoru, co je kam připojeno, popřípadě to zkusit podle toho jak sem napsal já... pokud to nepujde ani podle mého návodu, tak není nic jednoduššího, než zkoušet a zkoušet jinak určitě bych otáčkoměr prozatím odpojil, ať není ručička pořád zaseklá na max, aby se ti taky nestalo, že otáčkoměr odpálíš PS: a radši se podívej, kam dráty z toho 4pinového konektoru vedou... může to totiž být i konektor pro digitální hodiny Citovat
Falken Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 Máš pravdu. 1- +, 2- kostra, 4- kostra a ze 3- mi leze pořád 12V. To je drát od nějakého snímače? Citovat
N3R3Z Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 no měl by to být drát z čidla otáček... zkus jít po drátu, kam vede http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=3&t=1480 na poslední straně je i fotka, kde na motoru je čidlo otáček, tak můžeš jít i podle drátů z druhé strany Citovat
Falken Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 Ok. Zítra za světla na to mrknu. Citovat
Falken Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 Tak jít po tom žlutým drátu je skoro nemožný. Nevíte kam ten žlutej drát vede? Je na něm číslo 112? A ten snímač otáček je u motoru vedle poloosy a nebo by měl bejt zezhora na pčevodovce? Citovat
velletari Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Omlouvám se za Off Topic ale čím to je že můj otáčkověr po sešlápnutí plynu si dělá co chce uplně tam jezdi od 1000ot. tak do tech 5000ot. ale na volnoběh drží tech svejch 900nebo kolik to tam přesně je. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Původně zaslal: Falken Tak jít po tom žlutým drátu je skoro nemožný. Nevíte kam ten žlutej drát vede? Je na něm číslo 112? A ten snímač otáček je u motoru vedle poloosy a nebo by měl bejt zezhora na pčevodovce? to čidlo na diferáku u poloosy (pravé) je k rychloměru (tacho) čidlo otáček motoru by mělo být shora na spoji motoru a převodovky, jak píšeš--bere impuls ze setrvačníku [upravil dne 21/6/09 ozzy1956] Citovat
Falken Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 K tachometru? Mě vede k tachometru náhon z převodovky. A do toho snímače (vedlo poloosy) jdou dva dráty izol a kostra neizol. a do jedný žíly mi de +5 a z tý druhý nic nevylejzá. A zezhora mám díru a čidlo tam nemám. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 tak jestli máš náhon lankem,tak jsem napsal kravinu...:mad: Citovat
N3R3Z Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Původně zaslal: velletari Omlouvám se za Off Topic ale čím to je že můj otáčkověr po sešlápnutí plynu si dělá co chce uplně tam jezdi od 1000ot. tak do tech 5000ot. ale na volnoběh drží tech svejch 900nebo kolik to tam přesně je. no je možný, že odešla rafika na tom budíku... zkusil bych si jen na zkoušku třeba pujčit jiný budíky a zkusit jestli blbne i tam... jinak jakej máš motor? měl jsi otáčkoměr i předtím? začal blbnout z ničeho nic? Citovat
Falken Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 No jo, pokud by měl bejt snímač zezhora (tam kde já mám jen díru) tak proč mi jde do otáčkoměru do tý žlutý žíly +12? když by to vlastně nemělo bejt zapojený. Citovat
N3R3Z Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 tak jestli máš náhon lankem,tak jsem napsal kravinu...:mad: to jo, už jsem tě na to chtěl upozornit stane se Původně zaslal: Falken No jo, pokud by měl bejt snímač zezhora (tam kde já mám jen díru) tak proč mi jde do otáčkoměru do tý žlutý žíly +12? když by to vlastně nemělo bejt zapojený. No asi se někdo před tebou spletl... jinak ta díra nahoře na převodovce je pro snímač horní úvratě (tam kde máš jen díru) a ta díra u diferáku je snímač otáček (poslední post zde -- http://forum.205gti.org/viewtopic.php?p=72862#p72862 ) takže se mrkni, kam ten drát vede, měl by končit ještě někde v motorovém prostoru, takže pak jen vem dráty a natáhni je k budíkům [upravil dne 21/6/09 N3R3Z] Citovat
velletari Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 no je možný, že odešla rafika na tom budíku... zkusil bych si jen na zkoušku třeba pujčit jiný budíky a zkusit jestli blbne i tam... jinak jakej máš motor? měl jsi otáčkoměr i předtím? začal blbnout z ničeho nic? Je to 1,9 Nafta otáčkověr v základu blbnulo to už když jsem to koupil. Na vrakáči jsem sehnal na zkoušku jinej a ten dělá to samé a snad ještě víc Citovat
N3R3Z Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 v tom případě asi odešlo čidlo.. tzn hurá na vrakáč a hledat a hledat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.