Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si do pažouta sehnal otáčkoměr. Vyndal jsem hodiny a dal ho tam, připojil jsem ho na modrý konektor který tam byl volnej. Ale po zapnutí klíčku i po nastartování mi ukazju na max. Nevíte proč? Je to 309 1.9D rv.1992.

Odesláno

A nebo máš ve skutečnosti tak velkéj volnoběh... Né,budeš to mít blbě někde zapojený...

Odesláno

no možná pomůže tohle... pokud je zapojení stejné jak u benzínu tak by to mělo být v tomhle pořadí (na té tvé fotce konektoru zprava)

1 - klíčkové +

2 - kostra (GND)

3 - signál pro otáčkoměr

4 - nevím jak u nafťáků, ale u benzínu nemusí být zapojen, většinou to bývá jen přídavná zem, která je vedená zaráz s signálem otáček

zkus proměřit piny na konektoru, co je kam připojeno, popřípadě to zkusit podle toho jak sem napsal já... pokud to nepujde ani podle mého návodu, tak není nic jednoduššího, než zkoušet a zkoušet :)

jinak určitě bych otáčkoměr prozatím odpojil, ať není ručička pořád zaseklá na max, aby se ti taky nestalo, že otáčkoměr odpálíš

PS: a radši se podívej, kam dráty z toho 4pinového konektoru vedou... může to totiž být i konektor pro digitální hodiny :)

Odesláno

Tak jít po tom žlutým drátu je skoro nemožný. Nevíte kam ten žlutej drát vede? Je na něm číslo 112? A ten snímač otáček je u motoru vedle poloosy a nebo by měl bejt zezhora na pčevodovce?

Odesláno

Omlouvám se za Off Topic ale čím to je že můj otáčkověr po sešlápnutí plynu si dělá co chce uplně tam jezdi od 1000ot. tak do tech 5000ot. ale na volnoběh drží tech svejch 900nebo kolik to tam přesně je.

Odesláno
Původně zaslal: Falken

Tak jít po tom žlutým drátu je skoro nemožný. Nevíte kam ten žlutej drát vede? Je na něm číslo 112? A ten snímač otáček je u motoru vedle poloosy a nebo by měl bejt zezhora na pčevodovce?

to čidlo na diferáku u poloosy (pravé) je k rychloměru (tacho)

čidlo otáček motoru by mělo být shora na spoji motoru a převodovky, jak píšeš--bere impuls ze setrvačníku

[upravil dne 21/6/09 ozzy1956]

Odesláno

K tachometru? Mě vede k tachometru náhon z převodovky. A do toho snímače (vedlo poloosy) jdou dva dráty izol a kostra neizol. a do jedný žíly mi de +5 a z tý druhý nic nevylejzá. A zezhora mám díru a čidlo tam nemám.

Odesláno
Původně zaslal: velletari

Omlouvám se za Off Topic ale čím to je že můj otáčkověr po sešlápnutí plynu si dělá co chce uplně tam jezdi od 1000ot. tak do tech 5000ot. ale na volnoběh drží tech svejch 900nebo kolik to tam přesně je.

no je možný, že odešla rafika na tom budíku... zkusil bych si jen na zkoušku třeba pujčit jiný budíky a zkusit jestli blbne i tam... jinak jakej máš motor? měl jsi otáčkoměr i předtím? začal blbnout z ničeho nic?

Odesláno

No jo, pokud by měl bejt snímač zezhora (tam kde já mám jen díru) tak proč mi jde do otáčkoměru do tý žlutý žíly +12? když by to vlastně nemělo bejt zapojený.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

tak jestli máš náhon lankem,tak jsem napsal kravinu...:mad::mad::(

to jo, už jsem tě na to chtěl upozornit :) stane se :)

Původně zaslal: Falken

No jo, pokud by měl bejt snímač zezhora (tam kde já mám jen díru) tak proč mi jde do otáčkoměru do tý žlutý žíly +12? když by to vlastně nemělo bejt zapojený.

No asi se někdo před tebou spletl... jinak ta díra nahoře na převodovce je pro snímač horní úvratě (tam kde máš jen díru) a ta díra u diferáku je snímač otáček (poslední post zde -- http://forum.205gti.org/viewtopic.php?p=72862#p72862 ) takže se mrkni, kam ten drát vede, měl by končit ještě někde v motorovém prostoru, takže pak jen vem dráty a natáhni je k budíkům

[upravil dne 21/6/09 N3R3Z]

Odesláno

no je možný, že odešla rafika na tom budíku... zkusil bych si jen na zkoušku třeba pujčit jiný budíky a zkusit jestli blbne i tam... jinak jakej máš motor? měl jsi otáčkoměr i předtím? začal blbnout z ničeho nic?

Je to 1,9 Nafta otáčkověr v základu blbnulo to už když jsem to koupil. Na vrakáči jsem sehnal na zkoušku jinej a ten dělá to samé a snad ještě víc

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...