Smety Odesláno 13. červen 2009 Odesláno 13. červen 2009 Zdravím všechny \"Pežoťáky\", měl bych dotaz ohledně vozu P 206 cc v 1,6 benz. Chtěl bych pořídit druhý vůz do rodiny, hlavně ježdění po městě a trasy do 10km do práce. Budu ho využívat jak já, tak hlavně manželka a proto obsah 2,0 nepřipadá v úvahu... Vybíráme z menších třídveřových aut, takže je v hledáčku samozřejmě i 206, no a manželka už dávno touží po \"cécéčku\", ale dřív nepřipadalo v úvahu z finančních důvodů. Dnes už se dá pořídit kolem 150tis a to je taky suma, kterou do vozu chceme investovat. Ale znamená to vůz hned z prvního max druhého roku výroby (2001-2002). Proto by mě zajímal váš názor a zkušenosti (ať už vlastní nebo z druhé ruky), zda do toho jít či ne... 206 cc nikdo v okolí nemá, tak nemám od koho získat nějaké info. Jen se dočítám o nefunkčnosti stahování střechy. A co se týče 206 obecně, tu mi nikdo nedoporučuje, vzhledově super, ale spolehlivost hrůza... atd Mám zkušenosti s několika 307 v zaměstnání (hrůza - už nemáme ze šesti ani jednu), jednu máti (taky pořád něco vysr...) a já 307 SW (to byla přímo katastrofa - vzhled,podvozek,pohodlí paráda - ani loruna investice, ale motor,elektronika strašné - turbo,EGR ventil,klima,páčky pod volantem,centrál,nefunkční palubní PC,nesmyslné hlášky, občasné problikávání přístrojovky...), byl to r.v.2004 a koupeno v 2007, najeto 118.000km se serviskou. A nejlepší byli reakce v servisu Peugeot (kam jsem jezdil i se služebákama a tyhle problémy se vyskytovaly v menší či větší míře u všech, takže se nedalo mluvit o špatném zacházení předchozího majitele, v práci jsme měli funglovky), že to je normální a že ví co, proč a jak... Proto jsem si řekl, 307 už nikdy a asi ani Peugeot. Jenže mám i dobré zkušenosti se 406 a 306. No a jeden člověk mi přeci jen 206 dopučil, kolega v práci, kerý ji měl 4 roky, kupoval 3 roky starou (on sám najel 85.000km a jen pravidelný servisní prohl.), ale měl 1,4 HDI, kdežto já chci benzín... Tak by mě zajímal objektivní názor (hlavně těch, kteří mohou porovnávat s jinými vozy) jaký je P206 (3 - 5 ti dvířko), co \"cécéčko\" a zda byste šli do tohoto vozu znova nebo se raději poohlédli jinde... Děkuji za reakce, typy, rady... Citovat
NicolasB Odesláno 13. červen 2009 Odesláno 13. červen 2009 Sice zkušenosti s 206CC nemám ale bratr si minulý rok koupil 206 1.4 55kW 8V benzín (3 dveřák) a je to prostě lahoda s tím jezdit po městě. Spotřeba je kolem 7 litrů a v 99% se s ní jezdí po městě právě těch 15km do práce a zpátky. O spolehlivosti se zatím mluvit nedá jelikož má najeto cca 13tis. km. Srovnávat to můžu s Fabii I generace (tuším že to byla taky 1.4 benzín) kde jsem v ní jel taky cca 15 km po městě a na můj vkus to mělo moc tvrdý sedačky celkově se autu jet moc nechtělo. Navíc Fabie byla kupovaná jako nová a po 14 dnech tam odešla komplet elektroinstalace takže pokazit se ti může všechno a všude bez rozdílu značek. A na závěr bych doporučil 206. Citovat
Gitarista001 Odesláno 13. červen 2009 Odesláno 13. červen 2009 Podla mna 206 je super auto. A co sa tyka firemnych aut tak na nich sa jazdi tak ze das tehlu na plyn a potom pouzivas uz len brzdu a spojku. Tym chcem povedat ze na firemnom sa jazdi inak ako na svojom. Takze co sa tyka inych znaciek mozem kludne povedat ze 206 nieje moc poruchova poklial sa nejedna o firemne auto alebo o vyrobny nepodarok. Citovat
MirasCC Odesláno 14. červen 2009 Odesláno 14. červen 2009 Nevím jestli budu srovnávat zrovna srovnatelný, ale tak zkusím nějaký moudro napsat, třeba si z toho něco vezmeš Zatímco krátkou Fábii jsem měl v základní výbavě bez ničeho s nejslabší 1.4-kou benzínem, 206cc jsem měl \"v plný náloži\" s dvoulitrem. Takže jak výbavou a motorizací, tak celkovou filozofií těch aut je to srovnávání jablek s hruškama. Ale zas na druhou stranu narozdíl od většiny ostatních návštěvníků tohoto fóra nemám proti Fábii averzi, naopak, přeci jen byla moje první, takže jí mám svým způsobem rád 206 cc bych stručně charakterizoval zhruba následovně: Buď se do toho auta zamiluješ, mnoho drobných chybek se naučíš přehlížet a nedáš na ní dopustit, nebo si jí nezamiluješ a budeš na ní nadávat, kudy budeš chodit Fábie nesedí špatně, ale není to žádnej kostitřas. 206cc kostitřas je. Interiér Fábie možná nevzbuzuje žádný velký emoce, ale narozdíl od 206 je mnohem praktičtější. Kufr v cc je sice relativně velkej, ale nepraktickej. V okamžiku, kdy potřebuješ naložit cokoliv většího, téměř jistě se ti to tam o pět centimetrů nevejde Spolehlivosti bych se u 206 nebál, myslím si, že po týhle stránce je to v pohodě. 307 je nepovedený auto a všeobecně se to ví, 206 je na tom mnohem líp. Možná bych se opravdu soustředil radši na auta spíš někdy z počátku výroby, ty který byly ještě bez multiplexní sítě (kulatý páčky pod volantem). Radši než o půl roku novější auto s relativně čerstvým multiplexem (plochý páčky), tam by ta elektrika mohla mít svý mouchy. Největší slabinou 206cc je zároveň její největší trumf - pevná stahovací střecha. Podvozek je tvrdej, kastle měkká. Tahle kombinace s sebou přináší mnoho různých pazvuků v interiéru, kterých se jen tak nezbavíš. Pokud se tomuhle mechanizmu něco znelíbí a přestane spolupracovat, opravy bývají docela drahý. A s přibývajícícm stářím vozu se pravděpodobnost poruchy stahování střechy zvyšuje. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak pokud je hezky, svítí sluníčko, sundáš střechu, jedeš krajinou a kocháš se, tak velmi rychle na všechny menší či větší nedostatky zapomínáš a necháš se unášet nenahraditelným pocitem nebe nad hlavou Jdi do ní [upravil dne 14/6/09 MirasCC] Citovat
Návštěvník Odesláno 15. červen 2009 Odesláno 15. červen 2009 206 cc je pekná imidzovka:D:D:D .s rodinným atom sa to nedá vôbec porovnávat.Podla mojich slov je to solovka z bodu a do bodu b.A kufor má presne na 5 ks igelitiek z marketov.A z môjho pohladu je ccečko naozaj pekné autíčko a odkedy som ho kúpil manželke tak som ostal slobodný:super:super žiadne otravovanie ma do teska alebo príst pre nu do práce uplná parada.Ako povedal Mirascc budto si ho zamilujes alebo ho zamietneš hned pri kúpe.čo sa týka spolahlivosti ja som ho teda riadne rozkopal ale od kedy je dokončené a to je už dva roky tak žiadna velká investýcia donho nebola .(zatial:D:D:D). Citovat
kajvet Odesláno 29. říjen 2009 Odesláno 29. říjen 2009 uvažuji o koupi, má někdo ještě nějaké zkušenosti? Citovat
praktik Odesláno 29. říjen 2009 Odesláno 29. říjen 2009 Ja sice nemam CC ale keby som sa mal zasa rozhodnuť takP206 určite ;) predtym som mal feldu ale už nikdy:bojim:bojim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.