Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tommaister celkom dost trepes ...

Kupil som punto, co malo nalitano cez 300 tis km, bylo tam nalite 15 W na 40.

Ja som tam lial 5W na 40 (pretoze som to bral lacnejsie s jednej firmy kde to kupovali na sudy) a s tym som nalietal 70 000 km ... Autu, respektive motoru nic neni...

15W na 40 neznamena ziadny mineral, i pri jeho vyrobe sa vyuziva syntetika.

Laicky povedane. Prve cislo oznacuje mazacie schopnosti za studeneho motoru, druhe za tepleho.

Ked mas motor teply, zahriaty, tak je uplne jedno ci mas 10 W ci 5 W, na 40, mazacie schopnosti su rovnake.

10W je stredna zlata cesta. 5 W by som odporucil pri novsich vykonnejsich autach, ktore su nachylne na opotrebovavanie, a pri autach, ktore maju caste studene starty, pre nich je dobre mazanie za studena dolezite...

A inac ako ODDIE povedal, 10 W na 40 pre 1.4 i je LUXUS...

Odesláno

A este poviem tolko, ze pokial chces autu tak strasne pomoct, a chces kupovat neviem ake znackove 5W ckove oleje, radsej kup 10W na 40, a to co usetris, tak vymen olej po 10 tis KM ...

Ovela viac to motoru prospeje...

Odesláno

hej hej to mas pravdu lubo radsej 10w40 a vymenit po 10 tisic ja tam nepotrebujem ziadny spickovy olej jedine co chcem a to asi kazdy znas aby auto zbytocne netrpelo a sluzilo co najdrhsie

Odesláno

sleduju to tady a divim se nad nekterymi tezemi, viz TomMaister....

poslechni pastorek(a), lubk0(a) a dema, ti v tom maji naprosto jasno !! :super

dnesni tzv. mineraly, jsou jiz natolik kvalitni produkty, ze jejich karbonizace je naprosto nevyznamna a prechod o stupen vyse, tzv. polosyn. je v naprostem pripade bez problemu !!!

a jeste bych take zduraznil, jak uz bylo receno, ze bys mel dodrzet minimalni doporucene vykonnostni specifikace dle vyrobce motoru, ACEA a API (i kdyz panove, ja se radeji ridim dle evropske acey, pripada mi srozumitelnejsi ... ;))

[upravil dne 10/6/09 BV406]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Tommaister celkom dost trepes ...

Kupil som punto, co malo nalitano cez 300 tis km, bylo tam nalite 15 W na 40.

Ja som tam lial 5W na 40 (pretoze som to bral lacnejsie s jednej firmy kde to kupovali na sudy) a s tym som nalietal 70 000 km ... Autu, respektive motoru nic neni...

15W na 40 neznamena ziadny mineral, i pri jeho vyrobe sa vyuziva syntetika.

Laicky povedane. Prve cislo oznacuje mazacie schopnosti za studeneho motoru, druhe za tepleho.

Ked mas motor teply, zahriaty, tak je uplne jedno ci mas 10 W ci 5 W, na 40, mazacie schopnosti su rovnake.

10W je stredna zlata cesta. 5 W by som odporucil pri novsich vykonnejsich autach, ktore su nachylne na opotrebovavanie, a pri autach, ktore maju caste studene starty, pre nich je dobre mazanie za studena dolezite...

A inac ako ODDIE povedal, 10 W na 40 pre 1.4 i je LUXUS...

Šak ja neřikal at tam leje nakej minerál jen sem řekl at si dá pozor aby předešlej majitel na oleji nešetřil a nebyl tam karbon kterej by se kvalitnějším olejem uvolnil v tom případě by bylo lepší tu první nápln skontrolovat dříve než je běžný interval měnění.Dál to už nebudu řešit klidně at si tam leje třeba M2Tčko mě je to jedno :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...