Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam otazku ked sa meni lambda sonda nastavuje sa aj nieco v riadiacej jednotke? Da sa to vymenit aj doma? aky bi bol postup?

Upraven nadpis. Ferry

[upravil dne 5/6/09 Ferry]

Odesláno

pokud se ti ji podari povolit, da se to i na aute, pri montazi je dobre zavit striknout medenou pastou, aby se nezapekl. po vymene bych asi udelal reset jednotky odpojenim baterky na cca pul hodky

Odesláno

Pokud měníš lambdu, není potřeba nic nastavovat, řídící jednotka si ji načte sama. Je dobré provést reset jak píše kolega, jen bych dodal že já jsem reset provedl trochu jinak. Odpojil jsem plusový kabel z baterky a na asi 20 sec. jsem jej spojil s kostrou vozidla. Jde o to aby se vybily všechny kondenzátory v elektronických obvodech. Nová lambda má z výroby na závitu plastovou krytku a na závitu je už připravena vrstvička elektricky vodivé vazelíny. Nevím jakou sondu hodláš namontovat do svého vozu. Já jsem měl Citroen ZX 1,8i 8V, 74kW. V prodejně náhradních dílů mi prodejce říkal že co měly lambdy (druhovýroba, cca 3500,-Kč), že za moc nestály, no prostě mně odradil od koupě. Pujčil jsem si od kamaráda lamdu z Fábie 1,4i, měla sice krátký kabel, který jsem musel provizorně prodloužit, ale kladný výsledek v podobě vyrovnaného běhu motoru se dostavil. Sondu jsem pak vrátil a rozhodl se koupit v Automotu lambdu do Octávie 1,6i 74kW, stála něco kolem 1200,-Kč. Předělal jsem konektor a namontoval do ZX. Motor šel velice dobře za plynem a spotřeba šla také citelně dolů. Emisema na STK jsem prošel hladce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...