Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko...už jsem tu psal pár řádků.Mám 16ku a nechce mi startovat...Zjistil jsem že mi nejde ani palivo do motoru ani nehází jiskru,čerpadlo je ok,snímač otáček je ok,pojistky ok,svíčky a kabely půl roku staré takže bych řekl že ok...nevíte čím by to mohlo být??Přijde mi jako by to bylo něco jako imobilizér,že je zablokovaný zapalování i vstřikování. Jsem z toho už celkem mimo...Měl někdo takový problém??Za každou radu budu rád...

Odesláno

Takže stejný problém jsem měl i já ... a nakonec problém byl v uhnitém kabelu ve svazku ... prostě postupem času se přelomil a čerpadlo netlačilo benzin přitom je ok. Vyměnil jsem nejdříve rele, to nepomohlo, pak snímač otáček jsem řešil, kabely ke svíčkám a jak jsem už neměl sílu na to tak jsem to odvezl k elektrikáři a tam se zjistilo, že je kabel ve svazku dole přelomeny...

Odesláno

To Ferry : Dvojité relé zkusím vyzkoušet...dík za tip

To Creams : Tak to by bylo fajn kdyby šlo o vyhnilý svazek...a v jakých místech je to náchylný k vyhnití??Kde to vyhnilo tobě??

Jinak moc díky za tipy a rady...

Odesláno
Původně zaslal: Tomajdoo

Spínací skříňka???Ta má vliv na přívod paliva a jiskru??

Samozrejme že má. V každom aute spína obvod 15 - zapaľovanie, obvod 54 - denné spotrebiče, obvod 50 - štartér a podľa prevedenia i niekoľko daľších. Celé zapaľovanie a ovládanie čerpadla je napájané z obvodu 15. Týmto obvodom je ovládané i spomínané dvojité relé. Podľa toho čo si napísal že bolo kontrolované a je v poriadku tak mi vychádza na poruchu napájania. Ťažko sa to dá podrobne popísať ale odporúčam ísť od začiatku. Napájanie spínacej skrinky - výstup 15 na poistky - poistky - spotrebiče. Medzitým vždy vodiče a konektory. Napríklad: Meral si či ti na to dvojité relé ide napätie ktoré ho ovláda a ktoré je ním spínané?

edit: Napíš presný typ motora a doložím konkrétnu schému.

[upravil dne 2/6/09 pastorek]

Odesláno

To Pastorek : Moc ti díky za to schéma, až najdu někoho kdo se v tom vyzná tak to snad nějak proměřím...:super Doufám, že už na to přijdu...rád bych se zas povozil,teď auto vozím jen na tyči...:nevim Jinak kdyby to byla ŘJ nevíte kolik tak stojí a zda má vůbec cenu to nějak dávat dohromady??

Odesláno

To sa oplatí opraviť. Nová v Peugeote stojí 1 300 €, ale dá sa zohnať určite i lacnejšie. Podľa BOSCH čísla sa dá vyhladať a niektoré ceny sú viac ako zaujímavé. Napríklad : http://www.allegro.pl/search.php?string=0261204052&description=1&country=1

Za také ceny sa oplatí ísť pre ňu do Poľska. Tú stránku ber orientačne, neviem či som hľadal tú správnu jednotku. Ja som tak pred pár dňami zháňal na P405.

Odesláno

No dát 35tis za ŘJ je dost nesmysl...Jen bude asi složité ji nějak laciněji sehnat...co myslíš na vrakáčích??No zatím to není tedy aktuální protože mám třeba ŘJ v pořádku ale ptám se jen do budoucna...nerad bych se svýho lvíčete zbavoval...

Odesláno

Tak to bude asi jetě zajímavý...No uvidím co to vůbec bude,teď mám závěrečný zkoušky ve škole,teda nejdřív \"svaťák\" tak pak se do toho vrhnu...teď se musím učit...dík zatím za rady a pokud někoho ještě něco napadne tak dejte vědět,každá rada dobrá...:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...