marest Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Zdravím všechny, potřeboval bych od vás jednu radu. Klima se mi rozhodla, že po zimě nenaskočí, takže jsem začal zkoumat, v čem bude zakopaný pes.... Náplně je dost, kompresor funguje a když ho připojím napřímo, tak dokonce i chladí, tak jsem si nechal udělat diagnostiku ŘJ. Sdělili mi, že čidlo vnější teploty dává přerušovaný signál. Nevíte někdo, kde tu bestii najdu? Je to snímač v zrcátku (pokud jo, tak proč mi klima nejede a teploměr ukazuje správnou teplotu?)nebo je někde ještě nějaký jiný? Jde o 406 2.0HDI 2001. Díky za každou odpověď Citovat
pet3b Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 čidlo venkovní teploty je v zrcátku a ty hlášky o nekorektním singnálu tam dost často bývaj.Chybu bych asi hledal jinde,pokud máš ještě BSI typ siemens dost často tam odchází spínací rele kompresoru. Pokud se ti po zapnutí AC rozběhne pouze ventilátor zkontroluj silovou část spínání kompresoru přímo z BSI ,také by mělo být slyšet při zapnutí AC slabé cvaknutí z BSI. Předpokládám, že system je opravdu plný a ne jen poslední zbytky chladiva Citovat
marest Odesláno 29. květen 2009 Autor Odesláno 29. květen 2009 Jj, systém je úplně plný, mám to změřeno technikem. Klima se ale nerozjede vůbec, takže se netočí ani sahary Citovat
Guest servisman Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 mrkni na toto zda-li pomůže ale je to ve francouštině http://www.coupe406.com/documents/Tutoriels/Procedures/Reparation_relais_clim_BSI.pdf Citovat
marest Odesláno 29. květen 2009 Autor Odesláno 29. květen 2009 Díky, to jsem sháněl, ale zkusím to až jako poslední variantu . Myslíte, že by to mohlo být teda i relátkama, když to teda píše něco o teplotním čidle? Citovat
lkautos Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: marest Díky, to jsem sháněl, ale zkusím to až jako poslední variantu . Myslíte, že by to mohlo být teda i relátkama, když to teda píše něco o teplotním čidle? Pise teplotne cidlo alebo tlakove??? [upravil dne 29/5/09 lkautos] Citovat
marest Odesláno 29. květen 2009 Autor Odesláno 29. květen 2009 Takže relátko v BSI spíná jako nové a teplotní čidlo v zrcátku je taky OK. Máte ještě někdo nějaký nápad? Citovat
lkautos Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: marest Takže relátko v BSI spíná jako nové a teplotní čidlo v zrcátku je taky OK. Máte ještě někdo nějaký nápad? a relatka v predu na sahare? Citovat
Guest servisman Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 teplotní čidlo v zrcátku nemá s klima nic společné jen ukazuje kolik stupňů je venku Citovat
lkautos Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Původně zaslal: honza406 teplotní čidlo v zrcátku nemá s klima nic společné jen ukazuje kolik stupňů je venku Presne tak, skus pozriet ten tlakovy spinac, ktory je na chladici dole. Tento mesiac som menil na Peugeotoch 3ks. A potom tie relatka Citovat
marest Odesláno 30. květen 2009 Autor Odesláno 30. květen 2009 Tak ty relátka jsem už zkoušel, ty jsou taky OK. Citovat
marest Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 Tak nikdo neví, kde hledat to vnější teplotí čidlo, o kterém píše ta diagnostika? Citovat
lkautos Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 skus precistit(vyfukat kompresorom) to vrchne cidlo, ktore je pri vnut. osvetleni(je na nom taka vrtulka) Citovat
johnn_y Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 zdravíčko, chtěl bych se zeptat na kolik asi vyjde přetěsnění klimakompresoru na mojem aute. předem děkuji Citovat
punkac Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 takže v Elitu pod číslem AT41569 je sada těsnění pro kompresor a stojí to 7128,- s DPH nebos e mrknout mezi jednotlivá těsnění, ale to bys musel přesně znát číslo Jinak kompresor stojí od zhruba 8000 bez SD (to nevím co je asi spojka)po 22000,- Citovat
Pegi Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Ahoj, jak si dopadl s tím teplotním čidlem? Mám ten samý problém. Netočí se sahara, kompresor spíná, klima nejde. Chybová hláška: závada čidlo venkovní teploty. Bsi klimy sem měl venku, najít vadné relé je nad mé síly.Zítra se podívám na tlakové čidlo a relátka u sahary, popř kontakty. Nebo ještě nějaký jiný nápad? pls díky Citovat
marest Odesláno 28. září 2009 Autor Odesláno 28. září 2009 Dopadl jsem asi tak, že jsem se po 5 hodinách usilovné práce na to vyprd. Teplotní čidlo jsem stejně nenašel, ale za to jsem našel hooodně přetrhanou kabeláž. Ta moje elektroinstalace je úplně v dezolátním stavu, se divím, že mi to ještě vůbec jede. Ikdyž jsem opravil asi 10 přervaných drátů, tak sahary se stejně netočí a klima jakbysmet. Přes zimu to hodim k nějakému autoelektrikáři, nemám už na to nervy. Jsi si jistý, že ti kompresor sepne? Když už ti sepne a nevypne, tak by ti to mělo už chladit. Mě ani neťukne...Já musím dát nejdřív dokupy ty sahary a pak se uvidí.... [upravil dne 28.9.09 marest] Citovat
Pegi Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 no tak jsem to včera rozebral. myslím nárazník dolů, relátka ven, přeměřil, všechny OK, pročistil, prostříkal kontaktolem a klima nejde a nejde. navíc mi po té \"opravě\" přestal spínat i kompresor. asi se na to vy.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.