Milhausekkk Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 ahoj, jsem odkojený naftou a teď jsem si pořídil 307 Break 1,6 16V 80KW...benzínek:roker Samozřejmě jsem se ptal při přebírání vozu s prázdnou nádrží co natankovat a že natural 95..... takže už měsíc tankuju natural 95 a teď jsem zděšen (možná zbytečně) jestli jsem někdy nemohl natankovat olovnatý benzín... Tankoval jsem vždy jen natural 95, dál jsem nevědomě u pumpy nepátral. Je vůbec ještě možnost udělat chybu a natankovat olovnatý benzín nebo se už nevyrábí? a natural 95 může být s tímto označením s olovem? díky za rady:papa Citovat
omegascream Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 to je dobra otazka, ja som si akurat pred cca. mesiacom napumpoval olovnaty Na slovensku sa predava, je oznaceny vacsinou ciernou farbou a vola sa 95 Super + nieco Citovat
Martinsk Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Pokiaľ viem, tak na Slovensku sa ani olovnatý benzín nepredáva. Stojan na olovnatý benzín má inú pištoľ, tak že ju nezasunieš do hrdla nádrže. Citovat
omegascream Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Martinsk: no to je zvlastne lebo urcite viem ze ho na Avanti v Budmericiach maju, ma rovnaku pistol a bohuzial som ho aj natankoval a potom az chlapik pri pokladni mi oznamil, ze je to olovnaty a ten by do mojho auta nemal ist. A tak isto ho urcite maju aj na Agip v Banovciach... [upravil dne 28/5/09 omegascream] Citovat
Martinsk Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 omegascream: to je smutné, lebo môžeš mať poškodený katalyzátor. Citovat
omegascream Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 to mi hovor:mad: dufam, ze tento jeden vystrelok este vydrzi....aj ten chlapik na cerpacke vravel, ze po jednom raze to este nemusi byt problem, ale mam aj tak obavy Citovat
pastorek Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Původně zaslal: omegascream Martinsk: no to je zvlastne lebo urcite viem ze ho na Avanti v Budmericiach maju, ma rovnaku pistol a bohuzial som ho aj natankoval a potom az chlapik pri pokladni mi oznamil, ze je to olovnaty a ten by do mojho auta nemal ist. A tak isto ho urcite maju aj na Agip v Banovciach... [upravil dne 28/5/09 omegascream] Určite je to inak. Benzín s obsahom olova sa už radu rokov nevyrába a je to zakázané. To čo sa predáva napríklad ako BA 95 UNI je normálny bezolovnatý benzín s prísadou aditív na ochranu sediel ventilov starších motorov. Milhausekkk: Pri jednom natankovaní sa nestane nič. Citovat
homat Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 olovnatý benzín míval tlustší hrdlo tankovací pistole, takže do vozidel na bezolovnatý normálně natankovat nešel. Natural je bezolovnatý. Citovat
omegascream Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 tak ja uz potom neviem co mi chlapik na cerpacke nataral. Presne, hovoril ze ten ide do starsich automobilov, ale tvrdil aj, ze je olovnaty....uz som z toho mimo teraz Citovat
AnotherOne Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Je to ako vraví pastorek. Olovnatý sa už nevyrába. Pre staršie autá sa čo benzínu dávajú prísady ako náhrada olova, možno toto pomýlilo pumpára - tiež to neproapieva katu. Myslím, že ten benzín má modrú pištoľ. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.