Guest vecernicek605 Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 P605, 2.5 TD. Chtel bych se zeptat jestli se nekomu jeste nestalo, ze by se mu v motoru pripekly elektricke kabely? Sam nevim co se presne stalo a hlavne jak, jestli to bylo vedrem? Stalo se mi to po 10min jizdy kdy motor mel 90stupnu, na krizovatce pri stani najednou vypl motor, kdyz sem ho chtel nastartovat tak uz sem si jen vsiml bileho dymecku a nic se nedelo, po vytazeni klicku stale svitilo zhaveni, stopka a olej. To svitilo do te doby dokud sem neodpojil baterku. Spaleny kabely sem si nafotil, tahne se to po cele delce - http://vecernicek.rajce.idnes.cz/605/ [upravil dne 26/5/09 vecernicek605] Citovat
suchos Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 cus, koukam, to vede od ridici jednotky ABS ? ja sem mel taky uplne seskvareny nektery zily ve svazku u ABS, ja mam teda 2.1 td... byl sem z toho vykulenej jak vejr, ale od tepla motoru to nemuze bejt hele, jedine nastala chyba v elektronice... proste Pezo... ja sem ty zily neopravoval, nevedel sem co to zpusobilo a nechtel sem do to rvat dalsi prachy Citovat
pastorek Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 To poškodenie určite nieje teplom ale preťažením okruhu. Ľudovo povedané - skrat. Ak to chceš opraviť tak tie zväzky je treba rozbaliť, vymeniť vadný kábel a všetky ostatné preveriť na celistvosť izolácie. Často sa stáva že sa otopí izolácia i na susedných kábloch. Hlavne v miestach kríženia môžu byť pospájané drôty. Citovat
Guest vecernicek605 Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 teplem od motora to podle me urcite neni, 90 stupnu je jeste nic, normalne to topi tak 100-110 az na 110 to zacnou chladit ventilatory, pokud mam dobre informace tak je to pretlakovy motor, takze jsou tam vyssi tlaky a voda tim padem vari az pri vyssi teplote, takze tyhle motory jsou teplejsi jak normalni. na skrat jsem si rikal ze by tam mely byt nejaky pojistky ktery by hned shorely, ale tohle slo po celych kabelech, jsem zvedavy az se na to podiva odbornik co povi. to: suchos, je to mozne ze to jde od ABS, ABS to ma, ale ja nejsem v motorech nikterak zbehly, jen vim co se kam lije a kde co vymenit, ale vic o tom co v tom motoru je to nevim, to u 405ky vidim az dolu na zem, ale 605 je jak hlavolam. Citovat
pastorek Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 \"pokud mam dobre informace tak je to pretlakovy motor, takze jsou tam vyssi tlaky a voda tim padem vari az pri vyssi teplote, takze tyhle motory jsou teplejsi jak normalni.\" To platí o všetkých motoroch že majú pretlakovú chladiacu sústavu a voda vrie neskôr. Citovat
miso605 Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 mam ten isty motor a nic podobne sa mi este nestalo...ale mas to prepalene na viacerych miestach a to neni dobre,,,nieco ti to vyskratovalo,daj si to premerat,,ak by si sa na to vykaslal a chcel dat auto na diely ozvy sa .... Citovat
Guest vecernicek605 Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 zatim se to pokusime nejak opravit, zitra bych mel vedet vic, jestli to pujde nejak zachranit. na vice mistech to je pripaleny, v tu chvili ten proud byl tak velky ze to po cele delce kabelu tavilo izolaci dratu. vidim to na prolezeni vrakovist a zkusit najit stejny model a vse to vymenit (kabely, elektroniku), otazkou je jestli to pujde. Citovat
Guest vecernicek605 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 tak pricina zkratu v kabelech se nasla, zkrat putoval od rele. je to nejake dvojite rele. auto pujde na opravu, vypada to, ze by se dalo zachranit, nemely by byt postizene dalsi casti. Citovat
VP605 Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Právě jsem zahlíd co se Ti stalo. Totéž mne potkalo na stejném modelu před cca 6-ti roky. Musel jsem kompletně předělávat kabeláž v motoru i část pod palubkou. K tomu byla out i pojistkovka. Žádné spotřebiče však neutrpěly. Problém je, že od pojistek v mot prostoru jde vedení pod palubku čtyřmi pojistkou nechráněnými kabely. Tuto trasu jsem také předělal a vše dal za pojistky-doplňkové. Zesílil jsem vedení alternátoru i k žhavkám. Vlastní zdroj zkratu se nikdy nepodařilo odhalit. Myslím, že budeš nucen otevřít celou motorovou kabeláž a možná vlézt i pod palubku jako já. Nevzdávej to, to auto je jinak perfektní. Jinak-zahořel jsem ve Slovinsku-Celje. Více k tomu najděš těch cca 6 let tpět v diskuzi k 605 kám. Rozhodně ale nedošlo k poškození vlivem teploty motoru. [upravil dne 17.7.2009 VP605] Citovat
Guest vecernicek605 Odesláno 5. srpen 2009 Odesláno 5. srpen 2009 Auto uz je v cajku a uz ma o par set kilometru nalitano vic, upresnim co se s tim stalo : svorka kladneho kontaktu na baterce byla spatna a vlivem prechodoveho odporu nastalo to co nastalo, nastesti to skoncilo u toho rele, takze k vymene slo 30m kabelu plus nove kontakty na baterky. Pro jistotu jsem kladny kontakt zamazal vazelinou aby nemohlo opet dochazet k oxidaci. Takze jsem rad, ze to neslo nikam jinam a auto dal jezdi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.