Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Poraďte, prosím, ... několik měsíců netáhne do 1800 , od \"připnutí\" turba dostanete kopanec a pak \"jede\" navíc se asi o 0,5-1l zvedla spotřeba. Dokonce občas více či méně cuká a při snaze držet konstantní otáčky na plynu , je nedrží a otáčky kolísají. Posledních několik týdnů cestovala po různých kamarádech , až skončila (407) na počítači. FAP na 81% , jinak bez závad!!! Toto zjištění mě stálo bezmála 5000K :o. Doporučení - výměna FAP a pak znovu diagnostika....a dalších 5:grr

Ne že bych byl škarohlíd , ale za 5 litrů dostat informaci , že něco je jakože na 80% délky životnosti a že by to mohlo být ono , ale že taky nemuselo?!

Připadá mi normální , když se zkusmo vymění ventil u turba nebo něco podobného...je to 1000K , ale záležitost v cenách desetitisíců si \"zkusmo\" nechci nechávat vyměnit...navíc palubní počítač asi před 10000 km jednou ukázal FAP- bliknul a od té doby neukazuje nic...žádnou závadu. Poraďte, tady u Šudomy (Třebíč) jsou na to zjevně krátcí....

Může být problém způsoben ještě něčím jiným , co na diagnostice nenajdou?

Je to 2.0HDi 16 ventil, r. 2004 , 128000km - reálných - auto zůstává v rodině

Už i uvažuju , že ten FAP dám do \"pryč\" .... stejně je to k ničemu , viz spousta článků o \"ekologii\" této libůstky...

[upravil dne 25/5/09 Pecan]

Odesláno

To mám i já u 1,6 HDI...Při rozjezdu je to strašně líný a při takovejch 2500 ot...se to konečně rozjede...a spotřebu mám prum. kolem 7l/100...Pomohl by reset řídící jednotky ??? BO sem někde četl o nějaké klapce k turbu...Jsem pouhý uživatel...Ale děkuji za radu

Odesláno

Takže u mě při rozjezdu líný , za druhé v tom mezi 12-1800 ot. škube a pak jak to vezme turbo , tak už to má odpich... Měl jsem ještě před tím problém s turbem , že problém byl v opaném spektru otáček...vyměnili ventil u turba ( jsou tam snad dva (říkali) a trefili se hned napoprvé. Turbo \"bere\" ale vespod je to líný. U TEbe Hlemiste by to mohlo být tím ventilem u turba...je to věc relat. za pakatel (viz výše) navíc u 1,6 je to turbo údajně přístupnější než u 2,0

Jsem taky uživatel ,ale mám pocit , když se těma chlapcema bavím , že o tom vím víc , než oni....

Fakt si s tím nevím rady a potřebuju doporučit někoho, kdo podle výsledku diagnostiky (ten mám , můžu poslat...) určí, kde je problém a vyřeší ho.

[upravil dne 26/5/09 Pecan]

Odesláno

Tak Vás všechny zdravím, 407 vlastním teprve od čtvrtka minulého týdne a vypadáto, že mám asi stejný problém jako vy. Než jsem ho kupoval, tak byl v peugeotu a tam mi bylo řečeno, že mě čeká velký servis - hlavně tedy ten FAP, prý se musí doplnit to aditivum. Myslíte, že to tedy bude mít spojitost s tímto problémem.

Pak jsem se chtěl zeptat ještě na pár otázek. K vozu jsem dostal pouze německý a italský návod k obsluze, protože to je dovoz z Belgie. Proč mě palubní počítač neuvádí průměrnou spotřebu - píše to tam jen 0.2. Pak jak je to se startováním, protože při startu probíhá nějaká samokontrola, mám hned po nažhavení nastartovat nebo počkat až doběhne ta kontrola. Kdybych čekal, tak by přeci to žhavení svíček nemělo smysl né?

Odesláno

Při startu se mi po otočení klíčkem do aktiv. polohy po několika vteřinách objeví oil O.K. a pak bys měl žhavit startér a můžeš drandit , ale i když na to nečekám , tak to blafne a nejsou s tím problémy...

K tomu FAP nevím.... jsem proti tý vymoženosti vyloženě zaujatej....

Ale znovu opakuju , já mám FAP na 80% dle diagnostiky, tak proč by mi to mělo blbnout a netáhnout?

Najde se někdo , kdo tomu rozumí?

[upravil dne 26/5/09 Pecan]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...