Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, pořídil jsem si 306 2,0 HDI rok 2000 a pomalu odhaluji závady.

Zatím jsou dvě se kterými si nevím rady 1. když otevřu dveře u řidiče nerosvítí se vnitřní osvětlení u spolujezce vše OK. Bohužel nenačel jsem nikde dveřní spinač ani na jedné straně jediné co tuším je to že nejspíš nebude ve sloupcích ale ve dveřích když odpojím konektor do dveři spolujezce světelko zhasne. Netušíte někdo jak je to zde řešeno?

2. nefunguje bzučák zapnutých světel. Je možne že je napojen jen na dveře řidiče?

Za jakékoli odpovědí budu vděčný předem děkuji.

Odesláno

Hmm, no spinace su urcite v stlpikoch, drzi ich jedna skrutka, napojeny jeden drat...mne tiez nesvietil (predsa len je najpouzivanejsi), vybral som ho, riadne vystriekal sprayom na kontakty a zatial funguje dobre (musim zaklopat:aut)....

Odesláno

u 306 je bzučák napojen na oboje dveře, tenhle víkend jsem to dělal taky. U řidiče mi to nefungovalo a když sem vezl někoho na místě spolujezdce a ten otevřel dveře jako první začalo mi to hezky hrát :-D

Spínač je přichicen jedním šroubkem a je k němu přiveden jeden drát... dá se v klidu vytáhnout ;) když otevřeš dveře spínač se skrze šroubek ukostří. Takže pokud nefunguje jak poradil Qcko vyndat, prostříkat kontaktolem nebo jiným sprejem na elektroniku přišroubovat zpátky a vyzkoušet ... ;) kdyžtak můžeš zkusit kouskem drátku jestli ti to hraje ... když odpojíš ten spínač co vytáhneš ze sloupku, ten kabel propoj s částí kostry na autě, ( já to připojil na místo kde je ten šroubek ) a uvidíš jestli je zanešenej spínač nebo je chyba někde jinde ;)

Odesláno

presne tak, novsie modely maju spinac v dverovom zamku. Spinac na stlpiku nenajdes. Ja mam tak. Bzuciak by mal fungovat, len na vodicove dvere.

V prvom rade pozri konektory zamku, ak nepomoze tak by mohol byt aj zlomeny kablik v prechodke.

Odesláno
Původně zaslal: gedu

mne funguje bzučák len na vodičove dvere, a nevidím zmysel v tom aby to fungovalo aj na spolujazdcove:nevim

U starších modelů fungoval na oboje dveře. Mám r.v.97 a bzučí L i P dveře.:D

[upravil dne 25/5/09 DEEP]

• O 5 let později...
Odesláno

nejčastěji je to přelomeným drátem ve svazku co jde do dveří. Dříve či později to tu čeká každého a jako náhradní se nedá sehnat. Naštěstí stačí pájka, smršťovačky a pružná izolačka. Já mám r.v. 1998 a mám spínače ve sloupku ale synátor si koupil r.v. 2001 a spínač je součástí zámku (už není ve sloupku)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...