Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hlavní téměř jistý efekt nastává při odkrytí víčka chladiče(\"nádobky chladící kapaliny\")...-je tam vždy suspenze a to nežli to povolí úplně-může ještě chvíli trvat!!!

Odesláno

Pro ty, co už nechávali těsnění měnit:

Na kolik vás to vyšlo? A kolik se těch těsnění mění. Asi víc, na různý hadičky apod.?

A dělá se nějaký zabroušení hlavy, nebo něco podobnýho?? Nebo jen těsnění za těsnění a \"čau\"? :D

Odesláno

Ja som menil tesnenie pred nedavnom. Olej sa mi dostaval do vody , a taktiez mi presakoval z motora a to cim dalej tym viac. Menil som aj tesnenie pod vekom ventilov lebo ked to bolo rozobrate tak by bola skoda to nespravit.

Takze - tesnenie pod hlavu, tesnenie veka ventilov, napln do chladica, semering vacky, a ine co ma uz nenapada :) ..material cca 63€ , plus vybrus hlavy 500SK. Sacie tesnenie som nemal a vyfukove tesnenie som mal kovove a bolo OK. Za robotu pri vymene som nic nedaval, ( frajerkin otec robi v auteservise) ;)

Pred vymenou som nepocitoval nejake zmeny pri dymovosti alebo vykone, ani sa neprehrieval, islo hlavne o ten olej vo vode a na motore.

Prikladam foto, sorry za kvalitu ale bolo to fotene v noci s mobilom

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahoj, jménem kamaráda se ptám, jaký bude potřebovat vercajk na demontáž hlavy u motoru 1,4 z roku 1998 v jeho P306? Jaké jsou utahovací momenty, až to bude dávat zpátky??? díky všem

[upravil dne 24/9/09 punkac]

Odesláno

Nudim sa, tak to sem vypisem:

Takze, dotahovanie hlavy valcov:

HLINIKOVY BLOK:

1. etapa: 20Nm

2. etapa: 240°

LIATINOVY BLOK:

1. etapa: 20Nm

2. etapa: 120°

3. etapa 120°

Matice veka hlavy valcov : 16Nm

A vercajch specialny nie je, len trpezlivost a sadu klucov:papa

Odesláno
Původně zaslal: a.l.k.a

a nebo mi ukazuje spatne budik :)

teplota se bezne drzi pod 80 ˚C

[upravil dne 22/5/09 a.l.k.a]

Co treba jen spatny typ termostatu? Nove modely po faceliftu udrzuji teplotu vody bezne kolem 80˚C .. stare modely cca 90˚C ... me ukazuje budik teploty vody cca 75˚C ale na diagnostice se zda ze ma budik odchylku o par stupnu dolu a budik na tepl. oleje je bezne 90˚C

Odesláno

Ja menil tesneni dva krat :D

1. Krat se neprojevilo nijak jak bylo popsane, ani voda v oleji, ani olej ve vode. Proste prdlo v levem spodnim rohu (pri pohlede smerem na auto pri otevrene kapote) a tekl mi olej po motoru. Pri kazdom zastaveni bola podemnu olejova mlacka...

Dal sem to vymenit dedinskymu mistrovi, a bol som skupi na peniaze, a dal som len tesnenie. Vyslo to na nejakych 2680 SK ...

Bohuzel jak sem chtel usetrit, tak sem i prerobil, a po 3000 km to prdlo.

Pak zas do servisu, ale uz do normalniho, osvedceneho.

2. Tento krat to stalo 7000 Sk, ale je to poradne, a dufam ze mam na mnoho km pokoj. Tuk tuk.

Hlava se davala na vybrus dosadacich ploch.

Komplet tesniaca sada GOETZE.

Menene tesnenie pod hlavou, tesnenie vyfukoveho potrubia, tesnenie vzduchoveho potrubia, tesnenie termostatu, gufera na ventily a gufero na vacku.

K tomu vycisteni chladici soustavy. 1 krat vodou, 2 krat nejakym sajrajtom urcenym na to 3 krat zase vodou, protoze se mi pri druhem prdnuty tesneni dostal olej do vody.

Pak bylo jeste v cene nova chladici kapalina myslim G12 cervena. Termostat to prezil, a ostal puvodni.

Takze sem sice zaplatil, ale mam sveti pokoj .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...