Grepo Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Ahojte dnes mi dajaky dobrak na parkovisku skrkol zadny naraznik na mojom zlaticku:bacha , okrem par skrabancov mi na narazniku zostala tmavomodra farba ktoru nemozem ani za svet z naraznika dostat. Nemate niekto s tym skusenosti, cim by som to mohol ocistit? Dalsia otazka je smerom k oprave ryh na na razniku. Naraznik je plastovy, daju sa ryhy aj na plastovom zahladit dajakym silikonom alebo takym dacim a potom strieknut? Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 mam ten isty problen ale urobyl som si ho sam a v predu. Tu farbu das dole acetonom. Oprava bude asi takato /ako moja,uz sa na tom pracuje/: najskor musis vodnym smirglom 800 zahladit poskodenu cast potom musis acetonom dokladne ocistit povrch, dalej nusis pouzit tzv. naleptavac aby sa chitila farba na plast, dalej po zaschnuti musis pouzit tzv. plnic ja ho mam v spreji je to nieco ako git mozno viac vrstiev, potom to tiez dokladne zabrusit tym smirglom, a tiez dokladne po zaschnuti vycistit acetonom a az potom striekat farbou 3vrstvy a po zaschnuti pouzit lak tiez 3 vrstvy a nechat dokladne zaschnut. to je v skratke asi vsetko takto mi to bolo doporucene od autolakirnika tiez uz na tom pracujem uz to mam vybrusene a zahladene uz iba cakam da pekne pocasie aby som mohol pokracovat v praci lebo by som to chcel stihnut za 1 den. Prajem ti vela stastia je to piplacka ako prasa. Odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku (viz. Pravidla, bod 6.) [upravil dne 16.5.2009 Kurt] Citovat
Grepo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Fuha dik za radu, to vyzera teda ozaj ako riadna prplacka. Este ze velmi hlboke ryhy tam nemam teda asi okrem jednej. Pokial pozhanam vsetko potrebne provizorne to asi skusim zahladit korekcnou tyckou a prelestit cervenym voskom uvidim ako moc to bude bit do oci. Inak ten naraznik asi bude lepsie nastriekat uz cely v kuse, ci nie? aby nebolo poznat nejaky rozdiel v odtieni. Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Jinak Ti robozv zapoměl říct že ten plnič se brousí 1000 a pod vodou,aby to bylo jemný,protože potom na laku by mohli být vidět jemný rýhy,a před tím plničem to stačí vzít i hrubším,ten plnič schová i 400 šmirgl úplně v poho;) a Záleží jak moc to máš škráblý,jestli to má smysl stříknout celý,dej sem nějaký foto Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Nechcem sa robit mudry, ale nenasa sa nahodou lak na farbu, ktora este nie je uplne zaschnuta ? Tj samozrejme necha sa to chvilu zaschnut. Lebo potom by mohol nastat taky efekt, ze ty od kamienkou zacne olupovat lak ci nie ? Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 ja som to konzultoval s lakirnikom no najrozumnejsie by bolo prestriekat cele ako pises ale stalo by ma to cca 100 euro no lacnejsia cesta je tato tak to vyskusam viem ze to nebude na 100% ale nebude to byt do oci. Ked pojdes do peugeotu tak podla kodu farby tam kupis ceruzku cca 8euro aj sprej s lakom cca 13 euro . tu je foto mojho skrabanca [upravil dne 15.5.2009 robozv] Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Jinak Ti robozv zapoměl říct že ten plnič se brousí 1000 a pod vodou,aby to bylo jemný,protože potom na laku by mohli být vidět jemný rýhy,a před tím plničem to stačí vzít i hrubším,ten plnič schová i 400 šmirgl úplně v poho;) a Záleží jak moc to máš škráblý,jestli to má smysl stříknout celý,dej sem nějaký foto bolo mi povedane ze pod obyc farbu staci 400 a pod metalizu 800 no to co pises moze byt pravda nejdem sa hadat Citovat
vendelinek Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Jinak Ti robozv zapoměl říct že ten plnič se brousí 1000 a pod vodou,aby to bylo jemný,protože potom na laku by mohli být vidět jemný rýhy,a před tím plničem to stačí vzít i hrubším,ten plnič schová i 400 šmirgl úplně v poho;) a Záleží jak moc to máš škráblý,jestli to má smysl stříknout celý,dej sem nějaký foto jestliže máš metalízu,tak brousit pod vodou plnič 800-1000,záleží jakou vrstvu si nanesl,aby se zabrousily ty rýhy(je dobrý používat špalík na broušení na zarovnání po zabroušení osušit a stříknout ještě jednou plničem a pak už brousit jen 1500-2000 brusnym papírem zase pod vodou z lehka netlačit ,hodně mokřit, bude to hladký jak dětská prdelka a dobře připravený mna nastříkání metalízy,přeju hodně ůspěchu Původně zaslal: robozv bolo mi povedane ze pod obyc farbu staci 400 a pod metalizu 800 no to co pises moze byt pravda nejdem sa hadat 800 by stačila,kdyby si stříkal novej díl,ale když je něco opravovanýho(tmelenýho) ,je lepší ten postup ,co jsem psal [upravil dne 15.5.2009 vendi.stejskal] Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 rozmyslal som to streknut takto lebo farba je trosku tmavsia a myslim zr toto riesenie bude menej vydiet lebo naraznik le lomeny a prechod bude menej vidiet CO VY NA to? [upravil dne 15.5.2009 robozv] Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Lakoval jsem asi 4 roky pro Porsche,tak možná trošku zkušenosti mám:D ten plnič v poho stačí 1000 ale nesmíš tlačit,musíš jemně hladit jak dětskou prdýlku:) a jestli je to velkej kus tak je lepší lehce to stříknout nějakým obyčejným sprejem v iné barvě,abys viděl kde to už máš zbroušený a kde ne,ale stačí fakt lehce,jen aby tam byli vidět tečky té barvy,a čím víc vody tím líp jak praví vendi. a jestli tomáš tak malý jak ukazuje robozv tak stačí ten sprej,a až to uschne tak to můžeš jemně celý okolo přebrousit pod vodou tak 2 500 a nebo brusnou pastou:papa Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: robozv Původně zaslal: 4000006 Jinak Ti robozv zapoměl říct že ten plnič se brousí 1000 a pod vodou,aby to bylo jemný,protože potom na laku by mohli být vidět jemný rýhy,a před tím plničem to stačí vzít i hrubším,ten plnič schová i 400 šmirgl úplně v poho;) a Záleží jak moc to máš škráblý,jestli to má smysl stříknout celý,dej sem nějaký foto bolo mi povedane ze pod obyc farbu staci 400 a pod metalizu 800 no to co pises moze byt pravda nejdem sa hadat A já se chcu hádat:D:D:D:D:D:D jinak stříkl bych toradši jen na tom místě kde to máš,myslím že to bude míň vidět;) Citovat
vendelinek Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: robozv rozmyslal som to streknut takto lebo farba je trosku tmavsia a myslim zr toto riesenie bude menej vydiet lebo naraznik le lomeny a prechod bude menej vidiet CO VY NA to? [upravil dne 15.5.2009 robozv] Ten lom nahoru je docela nebezpečnej do stracena,\"rád\" se probrušuje,lepší je když je lom dovnitř(tam to neni tak vidět),ale jen rada,jak chceš ty Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 souhlasím,pro nezkušený ruce to není dobrej nápad,podbroušený to je hned,stříkni radši jen ten flek;) Odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku (viz. Pravidla, bod 6.) [upravil dne 16.5.2009 Kurt] Citovat
Grepo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Tak zatial som to provizorne zatrel korekcnou tyckou a voskom na cervennu ferbu od turtle vaxu. Nie je to bohvieake riesenie ale aspon ze to tak nebije do oci zakial pozhanam vsetky potrebne veci na kompletnu opravu. Take zatrete to vyzera normalne, ze to ani nie je take hrozne ako sa to na prvy pohlad zdalo. Este to pozriem na slnku ked bude lepsie pocasie Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: robozv rozmyslal som to streknut takto lebo farba je trosku tmavsia a myslim zr toto riesenie bude menej vydiet lebo naraznik le lomeny a prechod bude menej vidiet CO VY NA to? [upravil dne 15.5.2009 robozv] Ten lom nahoru je docela nebezpečnej do stracena,\"rád\" se probrušuje,lepší je když je lom dovnitř(tam to neni tak vidět),ale jen rada,jak chceš ty souhlasím,pro nezkušený ruce to není dobrej nápad,podbroušený to je hned,stříkni radši jen ten flek;) kazda rada je vzacna dakujem za typ streknem to iba na tom kusku Citovat
Grepo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Veru diky moc za rady chlapi. vidim ze to nie je az take lahke opravit skrabance. Kedze to mam na dost viditelnom mieste tak to asi najskor natrenujem na nejakom kuse plastu dufam ze ten naraznik potom neznicim este viac. Robozv drzim palce nech levik vyzera ako predtym Citovat
vendelinek Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Tak držim pěsti,ať ti to dobře dopadne:) Odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku (viz. Pravidla, bod 6.) [upravil dne 16.5.2009 Kurt] Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 a já zase držím ruce ať se moc netřepou při stříkání Citovat
robozv Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 to mi hovor uz tyzden nad tym meditujem ako to spravit a nedoje.... asi najlepsie to bude spravit ako pisete iba ten kusok. Sprej je o trosku tmavsi ako moja farba no uvidime. V takomto pripade si myslim ze strieborna metaliza a jej podobne sa opravuju o mos tazsie ako ine farby Odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku (viz. Pravidla, bod 6.) [upravil dne 16.5.2009 Kurt] Citovat
Šalda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 stříbrná metla je na tříkání nejlepší,to mě veř :-) jakákoliv jiná metla se dělá špatně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.