Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak včera večer jsem se do toho pustil. Montáž příčníků a držáků šla celkem dobře, až do vysazení kola do držáku. Řeknu Vám, mít tak o 5cm míň, tak bych byl namydlený, nebo bych si musel vzít nějaké schůdky a vozit je pak sebou. Lidi co mají míň jak 175 asi musí kola nandavat a sundavat u nějaké rampy, pod kterou si zajedou, nebo ze štaflí. Tohle není rozhodně auto pro nějaké \"mrňouse\".

Odesláno

Drobet mě to protáhlo, když jsem soukal kolo na střechu do žlábků na nosič a hlavně když jsem ho chtěl upnout za rám do držáku. To už bylo skoro na hranici, (ale na špičkách jsem ještě stát nemusel). Pro ty co mají míň jak175cm, doporučuji zadní nosič, nebo s sebou vozit něco pod nohy.:D

Ne všude je k dispozici rampa, nebo alespoň chodník.;)

Odesláno

Zdar, před 3 roky jsem si pořídil 2 nosiče na kola. (příčníky a nosiče Thule). Musím ale říct, že jsem je zatím použil asi 3x (a to jezdíme s kolama téměř pořád).

Mnohem jednodušší je dát biky dovnitř. Stačí sklopit pravý zadní sedadlo, na podlahu dát deku, sundat sedlo a přední kolo ze všech biků a do vniklé mezery se vejde celkem 3 ks biků na stojáka (zadním kolem k přednímu sedadlu, kola opřít o pravou stranu auta \"odpružit\" sundanými předními koly proloženými mezi biky). Jo a aby se to celý nehýbalo tak to stáhnu tou sí?kou na uchycení vysokého nákladu do oček na podlaze kufru na pravý straně.

Mám 306 Breaka a to auto je snad na dýlku kola přímo dělaný (zbývá mi vzadu tak 10 cm místa). No a do levý půlky kufru se vejdou zavazadla. Takhle naprosto v pohodě a s komfortem cestujeme ve 3-4 lidech se třemi biky uvnitř. Při jízdě na delší vdálenosti se počítá i snížená spotřeba. Zrovna tenhle víkend tak jedeme na MTB Beskyd Tour do Rožnova pod Radhoštěm.

[Editován dne 20/7/04 stembi]

Odesláno

Do \"Breaka, nebo SW\" by neškodilo vymyslet nějaký držák, že by se přední vidlice usadila na nějaký čep (místo středové osy) a rám kola by se uchytil do držáku normálně jako na střeše.

Odesláno

Existujou i držáky kol do auta, stačí vyndat přední kolo a vidlici upnout rychloupínákem k držáku. Ale je to pouze do aut, kde se to vejde. Jinak doporučuji nový model střešních nosičů od Thule. Je tam k upnutí jen jedno rameno (zevnitř) s kleštinou ovládanou kolečkem v úrovni zahrádky. Navíc je plně zamykatelný. Výhoda je, že se tam vejdou i kola s rámy o průměru trubek okolo osmi centimetrů a dá se používat i na MPV protože se nemusí nikde šmátrat ve výškách. Nevýhoda je cena (okolo 2.900,-) a potom, že při převážení kol s ůzkými plášti docela vybruje přední kolo do stran, ale spíš to jen straší řidiče okolo.

Odesláno

Díval jsem se to technických dat, \"breaky a SW\" jsou ještě o kousek vyšší, než klasika, tady mrňousové nemají šanci dát bez štokrdle kolo na střechu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...