tom406 Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 tak s dovolením bych rozlousknul tento mýtus nasávání. Ten kužel uprostřed na běžných filtrech jako máš na obrázku má na sobě síto a vzduch je nasáván i přes tento kužel.jenomže tohle je z hlediska proudění vzduchu špatně.ten filtr co mám já má ten kužel jen jako uzavžený hliníkový kužel a funguje to následovně! z venčí to nemá naprosto žádný význam ale když kouknete do filtru jako že dovnitř tak vidíte špičku toho kuželu směřující do vstupu filtru-filtr bere vzduch okolo svého těla a ten kužel má tento vzduch usměrnit aby se nerozbíjel o protější stěny ale o ten kužel se jakoby sveze k vstupu filtru rovnou do trubky sání!!! tak že ten kužel je uplně uzavřen a jen usměrňuje tok vzduchu ze stran ke středu. A to že mám to náporové sání jakože před střed je proto že to je jediné možné (v mém případě) místo. Je uplně jedno kde to přivedeš jen v okolí filtru by měl proudit čerstvý studený vzduch a filtr už se postará o to aby si ho nasál-Tak že hlavně aby ten chladnější vzduch rozbil ten teplejší pod kapotou v těsném okolí filtru. No doufám že jste z toho dost chytří Citovat
razor Odesláno 16. květen 2009 Autor Odesláno 16. květen 2009 aha...takže ten \"přívod\" co máš v nárazníku a vede k filtru,nebude přímo napojenej na filtr-přivádí jen čerstvý studený vzduch k filtru....né přímo do něj(doprostřed tý díry)....... Teď už je to naprosto jasný....já sem myslel že ten filtr je uprostřed průchozí..... Pokud jsem to pochopil správně funguje to asi takhle.... Citovat
tom406 Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 Původně zaslal: razor aha...takže ten \"přívod\" co máš v nárazníku a vede k filtru,nebude přímo napojenej na filtr-přivádí jen čerstvý studený vzduch k filtru....né přímo do něj(doprostřed tý díry)....... Teď už je to naprosto jasný....já sem myslel že ten filtr je uprostřed průchozí..... Pokud jsem to pochopil správně funguje to asi takhle.... ano přesně takto. z toho podběhu to bude jen proudit během jízdy a ochlazovat okolí filtru. nic víc. žádné náporové sání přímo do filtru by stejně nemělo význam Citovat
razor Odesláno 16. květen 2009 Autor Odesláno 16. květen 2009 Tak tím pádem je to všechno objasněný =) Díky ! Citovat
Vítek1 Odesláno 17. září 2011 Odesláno 17. září 2011 ja docela pochybuju ze ta sada na myti je jen marketing hlavne teda ten olej, bude branit aby se dovnitr dostal bordel. Citovat
Kovy Odesláno 21. září 2011 Odesláno 21. září 2011 Kdybyste hledali filtry a čistící sady nebo tak za slušný prachy, tak tady nějaký urči najdete :-) http://www.tuning-centrum.cz/katalog/48-vzduchove-filtry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.