benik1984 Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Tak jak se přiblížila magická hranice 200tis, tak se mi 407čka vybarvuje Po výměně čepů se mi zezadu začalo ozývat !! PEKELNÉ !! hučení. Byl jsem v dílně dali jsme auto na zvedák, byly povolené nějaké plasty a mírná vůle hliníku okolo výfuku, která by mohla způsobovat tohle hučení a i vibrace.Opraveno, ale k mému smutnu to nepomohlo. Tak se tedy ptám... Do 30km/h vše OK.. Od 30 do 70 je to zlo.. Ale jen když řídím rovně..Při zatáčkách doprava je autíčko tiché, při zatáčení leva hučí ještě víc a více vibruje. Okolo 70 km/h je na všechny strany relativní klid... Na 80 a víc pak začíná absolutní zlo... a ani rádio na 18 volume to nezpraví, jak říkal můj oblíbený automechanik... Tak dejte radu, pro co bych si měl do Peugeotku zajet a vyměnit... Podotýkám že zadní kola ani přední kola při roztočení na zvedáku nehučí ani se nekývou.. Ale zvuk mi přijde, že přichází od pravého zadního kola.. Díky za rady a zkušenosti... [upravil dne 2/5/09 benik1984] [upravil dne 3/5/09 benik1984] Citovat
AnotherOne Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Mohlo by to byť to ložisko, keď píšeš že do 30km/h to nehučí tak pri roztočení rukou tiež nebude. Len mi nesedia tie strany. Keď to hučí pri zatáčaní doprava potom by to malo byť ľavé koleso a nie pravé ako sa ti zdá. Ak to začalo ihneď po výmene čapov tak by som sa zameral na ne, či niečo nedomrvili. [upravil dne 2.5.2009 AnotherOne] Citovat
benik1984 Odesláno 2. květen 2009 Autor Odesláno 2. květen 2009 Máš pravdu, jsem špatně pojmenoval strany už je to opraveno v příspěvku...Byl jsem i na geometrii a pro jistotu jsem po nich nechal zkontrolovat i momentové utažení tech čepů a nic.. Všechno OK.. Sedí suprově... [upravil dne 2/5/09 benik1984] Citovat
dexon Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 ložisko, měl jsem to samé, po rozdělání vydrolená dráha ložiska, takový prasklinky, vůle taky nebyla..... Citovat
benik1984 Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 \"Super\" dík za info.. Tak já to rovnou zítra objednám, byla složitá výměna? Nebylo by schéma? Nejde mi nějak spustit servis box.. Citovat
dexon Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Mě to dělal servis, byl jsem u toho, nic složitýho to nebylo, brzdič dolů, stahovákem sundat ložisko a ještě druhý díl z osy (ta dráha ložiska co byla vydrolená) vše bez problému. Jediný čeho se bojí je čidlo ABS, to musí dolů, je jištěný šroubkem ze zadu štítu brzdy, je plastový a při vytahování prý rádo praská (tuším že dalších asi 800 když ho urveš). Zpátky jen správně utáhnout momenťákem matici a při naklepávání to nový ložisko nepoškodit. I s kecáním tak do hodinky práce, komplet cena do 3000, ložisko origo Peugeot....., tak hodně zdaru. Citovat
benik1984 Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Tak díky moc za info... Dneska už jsem to začal řešit, jenže Znojmeský Peugeot je narvaný zakázkama k prasknutí, takže budu dělat homemade Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.