kubanec86 Odesláno 1. květen 2009 Odesláno 1. květen 2009 Zdravim všechny. Měl bych tu jeden problém, nikde sem to nenašel. PP mi ukazoval dojezd cca 550 KM, po vypnutí motoru a opětovném nastartování najednou ukazoval 150KM a teď už sem ujel přibl. 30KM s prázdnou nádrží (podle počítače i ručky palivoměru). Předtim se mi párkrát stalo že mi počítač přidal kilometry, naposledy to bylo tak o 200. Setkal ste s tim někdo? Předem děkuju za případný rady co s tim. dík moc Citovat
MagnaWoX Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Původně zaslal: kubanec86 Zdravim všechny. Měl bych tu jeden problém, nikde sem to nenašel. PP mi ukazoval dojezd cca 550 KM, po vypnutí motoru a opětovném nastartování najednou ukazoval 150KM a teď už sem ujel přibl. 30KM s prázdnou nádrží (podle počítače i ručky palivoměru). Předtim se mi párkrát stalo že mi počítač přidal kilometry, naposledy to bylo tak o 200. Setkal ste s tim někdo? Předem děkuju za případný rady co s tim. dík moc A stál si na rovině? Když stojíš z kopce a pak nastartuješ tak ti PP km přidá a když stojíš do kopce tak zase ubírá, podle toho kam ti steče palivo. Při jízdě přidává nebo ubírá podle stylu jízdy. Citovat
kubanec86 Odesláno 2. květen 2009 Autor Odesláno 2. květen 2009 No, to by tak nějak odpovídalo, naposled sem stál do kopce.ale čekal bych že při startu na rovině se to zase srovná,ale nic... Citovat
kubanec86 Odesláno 2. květen 2009 Autor Odesláno 2. květen 2009 Tak je to tak nějak vyřešený. Cmrdnul sem do nádrže pár litrů a srovnalo se to. Ale stejně to moc nechápu. Citovat
homat Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Je to normální. Dojezd se počítá z průměrný spotřeby, respektive jízdního stylu za posledních cca 50 km. Výška paliva v nádrži se za jízdy dopočítává se spožděním, aby se nehýbala ručička podle toho do jaký zatáčky jedeš. Takže když auto zastavíš a znovu nastartuješ (po určité době)hodnoty z minulé jízdy se resetují a načtou se hodnoty nové. Protože nová jízda začíná startem a studeným motorem, je logické, že dojezd, který platil při příjezdu neplatí. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Takto řečeno to dává smysl. Ale opravdu se mi občas stane, že mám ručičku dole, PP hlásí dojezd třeba 1km ale já jedu ještě 50 km (bo jsem věděl, kolik mám v nádrži). Taky se mi to stalo obráceně. Ručička v polovině, dojezd 650 km a buch ho a nešlo nastartovat a to ještě v cizím městě. Od výměny přístrojovky je to ale dobrý. Asi tam byl vadný obvod, který dělá to odměřování během jízdy. Původně jsem myslel, že to má souvislost s plnem. Když jedu na plyn tak je PP pěkně zmatený. ujedu třeba 200 km a při spotřebe např. 10 l / 100 km mám dojezd pořád 750 km :-) Citovat
kubanec86 Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Původně zaslal: homat Je to normální. Dojezd se počítá z průměrný spotřeby, respektive jízdního stylu za posledních cca 50 km. Výška paliva v nádrži se za jízdy dopočítává se spožděním, aby se nehýbala ručička podle toho do jaký zatáčky jedeš. Takže když auto zastavíš a znovu nastartuješ (po určité době)hodnoty z minulé jízdy se resetují a načtou se hodnoty nové. Protože nová jízda začíná startem a studeným motorem, je logické, že dojezd, který platil při příjezdu neplatí. Takhle to zní opravdu logicky. Ale stalo se mi to když sem měl v nádrži něco kolem půlky takže myslim že nic nedopočítával, no a pak sem smyslel že by se to mělo při dalšim startu na rovině srovnat a ono nic (podotýkám byl to teplej start) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.