Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Představte si mne, jak stojím s nataženou rukou a v dlani držím řídící jednotku z mého HDi a polohlasně se ptám sám sebe

\"přečipovat či nepřečipovat? To? otázka...\"

Co si o tomto tématu myslíte?:cool:

Odesláno

je fakt, ze me takove myslenky napadaji, ale odpovidam si na to otazkou me zeny : Skutecne to potrebujes ? Anebo Jestli to skutecne poterbujes tak si to kup.

Destiny - Skutecne to poterbujes ?

Odesláno

Taky mě to občas napadne. Jak by to jezdilo, ale zase když se na to šlápne, tak to takhle baští dost a ještě čiplý, to už by se snad muselo jenom lechtat. Mě zatím stačí to co tam je.

Odesláno

2 destiny : bacha abys to neprecipoval a nezacalo se ti to trast cely. Teda auto.

Nemam predstavu kolik to stoji , ale vysledkem asi neni uspora, ale rychlost, a to mi natech nasich cestach postacuje.

Odesláno

No, mělo by to papat naprosto stejně, možná i trochu míň PŘI STEJNÉM JÍZDNÍM STYLU, jako před přechipováním. Znát to bude na zrychlení a maximální rychlosti. Co mi děsně sere, když jedu po dálnici a předjíždím ve 150ti a zezadu se přiřítí 180tkou Passat 1.9 TDi a začne mě problikávat dálkovejma! Teď musím jen počkat, až se auto milostivě na tu pětku rozhoupe a zařadím se. Po přečipování prostě víc sešlápnu plyn a prostě mu ujedu. Mělo by to pak jezdit zhruba jako \"Fauvečka\" s červenejma písmenkama.

Odesláno

Vis na tom mi vadi hlavne takove to \"melo by , asi , predpoklada se, asi to nesnizuje zivotnost, spotreba by mela klesnout\" proste mam obavy z toho, ze to auticko zmrsim. Jestli se nepletu, tak ti nikdo zadnou zaruku na to neda - a servis te posle hentam.

Odesláno

Jedni moji známí mají 307break a 307SW, obě HDI. To první byla 90k, čipnutá asi na 120k, to druhý 110k čiplá asi na 150k. Při normální jízdě spotřebu mají stejnou, na dálky trochu nižší, ale když na to šlapou, tak to mají zas větší. Ale ta 150k musí mít právně nastavený opěrky hlav, na dvojku a trojku to láme krky. Čipli to u Peugeota v Hodoníně.

Odesláno

Je to trochu jinak, rozdíl mezi slabší 2.0HDi a silnější 2.0HDi je jen otazka toho čipu, což je vlastně šváb, ve kterém je jiný software. Jde o to, že udělají motor 2.0HDi který se bude prodávat za nějakou sumu, pak pouze změní software a vytvoří tak pouze virtuálně slabší motor, který se bude prodávat za nižší cenu. Nevyplatí se totiž investovat do vývoje slabšího motoru. Je to naprosto stejné s mobilníma telefonama. Tam je taky model, který má 3 prdele funkcí a pak je jeho levnější varianta, kde jsou naprosto stejné součástky, ale jsou softwarově omezené pouze nějaké funkce. Je to pak cenově dostupnější pro více lidí a investice do vývoje má pak lepší návratnost. Takže pokud se rozumným způsobem motor přečipuje, nemá to na životnost vliv. Jasně, jsou i brutální způsoby, jak z motoru vytáhnout maximální výkon, ale to už je o držku. To už pak není jen otázkou softwaru.

[Editován dne 16/6/04 destiny]

Odesláno

rozdíl mezi slabší 2.0HDi a silnější 2.0HDi je jen otazka toho čipu

- pockej, to mluvis uz o precipovani nebo o rozdilu mezi 90k/66kw/ a 110k/79kw/ moturkem v pazoutu ? Ty motory jsou stejne, ale tech 20koniku je pridano tim, ze je tam navic chladic vzduchu.To nema s chipem nic spolecneho, to zvysovani na 120-150 to uz bude to co popisujes ty - vymena svaba nebo spis softwaru.

Odesláno

Netrefil jsi se. Jsem z J.Hradce, jak hrdě hlásím z loga příspěvků i ze seznamu členů. V mém věku už znám ledasco. Na něco už jsou jen vzpomínky.

Odesláno

Koukam, ze jsem nemel vcera svuj den, anebo naopak mel a nedal si \"lak na rakve\", ted vidim, ze mas napsano J.Hradec, nu coz, nekteri jsou odevsad a starej je kazdej tak, jak se citi, a kdyz dokazes prubnout dve kolny, tak to musis byt jeste JURA

Odesláno

Zpátky k čipování. Já zatím o zvýšení výkonu nepřemýšlí, stačí mi na eventuální rozbití huby to co tam je. Někdy jsem se přistihnul, že jsem před zatáčkou nejakej rychlej. Hlavně když jsem to koupil a než jsem si zvykl. Zevnitř to ani nevypadá, že to tak mastí.

Odesláno

Mne to laka jedine z hlediska snizeni spotreby, na druhou stranu, kdyz vezmes kolik do toho vrazis, tak je uspora na hodne dlouho v haji, pro me podstatne, ze i kdyz to uplne nalozim, dam tam petku a kopec nekopec mastim to stabilni rychlosti, no a zrychleni kvuli predjizdeni ? poradil jsem si se skodovkama tak jakypak copak, je to otazka predvidavosti a zvazeni realnych moznosti auta. Bane to tohohle asi nepujdu, zlepseni x riziko :P

Odesláno

Vyšší výkon, = větší namáhání, =větší opotřebení jednotlivých komponent motoru, spojky, převodovky, kloubů,...... .

Cena za čipnutí když se porovná s výše uvedeným a co se mohlo za tu cenu najezdit, tak je to velice problematické.

Inu je na každým, co si zvolí.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nahrát lepší (novější) softvwre (firmware) přeci není nikdy na škodu (a? SAT přijímač, DVD player, TV, notebook). A navíc ještě optimalizovaný!!! Sám bych to chtěl. Jediné, co mě ale uráží, je to, že mám dát přes 20 nějakému šupákovi (který na to svou hlavou nepřišel - pouze aplikuje cizí myšlenky), který to tam z poče nasype za minutu. A protože tomu jinak vůbec nerozumí, dopředu vykřikuje, že nepřebírá žádnou záruku... :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...