Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dneska se mi zase zatočil svět, na 406 HDI 00, mi o5 odešel klínový řemen.Před 2 měsíci mi praskl způsobem roztržení napříč(byl tam nakrátko, teda obešlá klima), vůbec jsem se tomu nedivil, protože už vypadal zvadle. Ale když jsem tam dal dlouhej, tedy přez klimu, tak nešel pořádně došponovat, pořád ta samonapínací kladka vibrovala a vyšponovat pořádně nešlo, až se to chvění ustálilo na přijatelnou mez a vypadalo to, že je po problému. Dnes, kdy měl najeto asi tak 1000km, po asi 5min švitoření a následovném nastartování prask(Dayco) =(.Předtím ta kladka při rozvodu \"nakrátko\" nevibrovala a ted ju.Nevím jestli je ta kladka v hajzlu, nebo šemen špatně došponovanej, či kvalita řemenu je forová =( Nikdy se mi to nestalo, tak se ptám, jestli to zapříčinila ta kladka, nebo vlastně co. Jinak kladky se točí a servo s klimou jakbysmet =(:(:( už fakt nevim, co na tom autě dělat dřív =( ps: ten Dayco prask podélně a rozdělil se asi na 4 kusy podle drážek.

Odesláno

Moc nebo málo napnuto?? Před prasknutím se ozývalo švitoření a lehčí popískávání =( To by mi snad mechanik řek, že je to málo nebo moc naplý, když to tam měl na výměnu náplní, tak jsem mu říkal, ať to sjede :(

Odesláno

Mno, to mi nepoví ani mechanicí =D Prej to často nedělaj atd atd... takže sami neví, co tam objednat za řemen, když je výběr asi ze 3 druhů dlouhých(podle klimy) :(

Odesláno

To ti nevedia povedat ani podla VIN aky mas mat presne remen:myslim...co je to za servis? A ako to ze nerobia, sak hadam rozvody to je v servisoch uplne bezna vec:roll

Odesláno

Dej sem VIN kód. Řeknu ti to přesně.

Jo a jestli ti mechanik řekl, že neví jaký řemen objednat a jak ho napnout, že to často nedělá, tak už mu auto radši nedávej. :bojim:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

A ako to ze nerobia, sak hadam rozvody to je v servisoch uplne bezna vec:roll

On chce řemen příslušentství. Ale to nic nemění na tom, že to je v servisu základ. Teda alespoň na Pardubicku. :D

Odesláno

Tak máš to podle typu klimakompresoru:

5750 VS

01

ŘEMEN

K6 LE 1740

KOMPRESOR SANDEN

5750 YG

01

K6 - LE 1750

KOMPRESOR DELPHI

Jestli dobře koukám, měl by si tam mít Delphi:

6453 AQ

01

KOMPRESOR NE

DELPHI FRANCE - 1135290

6453 GF

01

KOMPRESOR ES

DELPHI FRANCE -

PRO 1135290

Takže řemen by si měl mít tedy třeba Dayco 6PK 1750, Bosch 1 987 947 981... Prostě 6 drážek 1750 mm délku. ;)

Odesláno

tak to mi poser....byl tam ten delší, tedy Dayco 1750 =( takže když vibrovala ta samonapinaci kladka a vic to nasponovat neslo, tak bude asi v prdce ta kladka =( To bude zase raketa:ticho

Odesláno

Kladka:

5751 55

01

NAPÍNACÍ KLADKA

SNR

GA359.85 Napinaci kladka, zebrovany klinovy remen

nalezeno pres OE cislo: 5751-55

Ř: 70 mm, sirka 1: 25 mm

SN GA359.85

cena bez DPH 1,500

cena s DPH 1,785Kč

Odesláno

pokud vim tak u tohodle motoru je napinaci kladka a vodici kladka ktera ma diru napřišroubovani mimo střed a daá se s ni tocit dokola a tim se docili optimalni napnuti řemene.

Odesláno
Původně zaslal: Rainy

Servis je silny slovo...spis autoopravna a hraje v tom jen telefon a katalog dily od kelly =D

[upravil dne 22.4.2009 Rainy]

Hmm, obdivujem ludi, ktori maju nervy davat auta k tymto \"odbornikom na Skoda 120\":D...a potom len problemy, inak ak ti ten remen daval on, tak to ti musia nahradit, vsak to je uplny zaklad pozriet si nahradny diel, to viem aj ja a to ani servis nemam:D

Odesláno
Původně zaslal: jara1

pokud vim tak u tohodle motoru je napinaci kladka a vodici kladka ktera ma diru napřišroubovani mimo střed a daá se s ni tocit dokola a tim se docili optimalni napnuti řemene.

Tak kladka s vyosením tam je, ale byla na maximu a ta samonapínací stále vibrovala, takže to na jednu stranu bylo nedosponovany a na druhou stranu na maximu =( já nevim,ale asi to bude tou samonapinací kladkou ... dělala šílený výkmity a vibrace, i když při prvnim řemenu to nedělala, což je divný:nevim
Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Původně zaslal: Rainy

Servis je silny slovo...spis autoopravna a hraje v tom jen telefon a katalog dily od kelly =D

Hmm, obdivujem ludi, ktori maju nervy davat auta k tymto \"odbornikom na Skoda 120\":D...a potom len problemy, inak ak ti ten remen daval on, tak to ti musia nahradit, vsak to je uplny zaklad pozriet si nahradny diel, to viem aj ja a to ani servis nemam:D

Tak oho by napadlo, že se dá pokajdit výměna pokaděnýho klíňáku =D teda pardoon, drážkovýho :D

Odesláno

Já měnil rozvody doma s kámošem.A drží to do teď a to sme měnili jen rozvoďák bez kladky.A najel sem na to to už 37000km.Ze začátku sme měli strach ohledně tý samo napínací kladky že to nebude fachčit.Protože po nastartovaní se ta kladka vychylova o 5mm sem a tam.Ale uznali sme to za dobré.Je pravda že řemen sme tam pomalu nemohli ani dostat šlo to hodně na fest,ale dostali:D:super

Odesláno
Původně zaslal: Bobo.KH

Já měnil rozvody doma s kámošem.A drží to do teď a to sme měnili jen rozvoďák bez kladky.A najel sem na to to už 37000km.Ze začátku sme měli strach ohledně tý samo napínací kladky že to nebude fachčit.Protože po nastartovaní se ta kladka vychylova o 5mm sem a tam.Ale uznali sme to za dobré.Je pravda že řemen sme tam pomalu nemohli ani dostat šlo to hodně na fest,ale dostali:D:super

Mno o tu amplitudu výkmitu by mi tak nešlo, kdyby to bylo bez hluku =D takže snad to spravý ta nová kladěnka a jemu už to nepůjde :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...