Ticcino Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: HOFA Vysávání oleje přes měrku,to jsem ještě neslyšel,ale neříkám,že nejde,no člověk se furt učí Při výměně je to blbost. Tohle se používá jen když přeliješ nad rysku, abys nemusel zas pod auto... Citovat
Ticcino Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Marsl1 panove na garancku se moc nespolehejte.Ja jsem ji absolvoval pri 16000km.Tech 30 tisic se mi zdalo na novej nezajetej motor nejak moc. Hmm, nechápu. První kontrola je po 10.000, ne? Další co nechápu, pokud máš přijet na 30.000, tak přijeď na 30.000, ne? Když to výrobce tak chce, proč o tom vůbec přemýšlíš? Když ti doktor řekne, abys přišel dobral prášky a za 14 dní na kontrolu, tak tam taky chodíš už po týdnu, jelikož se ti to zdá moc? Ale budiž, je to tvoje auto a tvoje peníze. V protokolu zaskrtali vsechno mozne co delali mimo jine i celni sklo ze je ok-pritom je nacate od kaminku. Nechci je omlouvat, ale jak moc je načaté? Nějakou ďubku, na to asi kašlou. Prasklinu by asi viděli. Tak jsem nejak zacal pochybovat jestli vubec vymenili olej a tak jsem ho pri 21000km vymenil.Vypustni sroub byl jak novej zadnej skrabanec ani odrena barva, tak nevim kudy ten olej vypousteli. A to sis to po jejich výměně na 16.000 nezkontroloval? Ani hladinu? Na měrce je dost dobře poznat, jestli je tam olej starej nebo novej. Edit: Ten šroub se běžně povoluje klíčem. A né hasákem a šroubovákem. Nemusí bejt odřenej. Kord, pokud je to auto nový. Nicméně připouštím, že si nějakej šulin mohl říct: ale co... naúčtujeme mu olej, ten si vezmu dom, a jemu tam necháme ten původní. Stejně mu ještě 14.000 vydrží. [upravil dne 29.4.2009 Ticcino] Citovat
Marsl1 Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 To Ticcino:prvni kontrola je po 30 000 nebo 2roky.Tvoje prirovnani s doktorem je tak trochu mimo misu:na preventivni kontrolu chodis jednou za dva roky,kdyz delas v rizikovem prostredi tak se doba skracuje na jeden rok.To same plati u servisni prohlidky,pokud jezdis kratke vzdalenosti,caste studene starty,prevazne mestsky provoz doba se zkracuje na 20 000 nebo jeden rok.Takze je to ciste individualni pristup kazdeho. Ve skole jsem mel strojarinu sice je to davno ale co to je gola,stranovy klic atd. si jeste pamatuju.Z vlastni zkusenosti vim ze sroub s povrchovou upravou pri povolovani poskodis,myslim tu povrchovou upravu. Kontrolu hladiny oleje si dokazu zkontrolovat, ale nejsem takovy odbornik aby jsem rozeznal jestli je olej novy nebo ne.Pokud pri vymene motor neproplachujes vzdy tam neco toho humusu zustane a po par km je i novy olej tmavy. Tu praslinu na skle si policajti vsimli tak predpokladam ze v servisu by si toho mohli vsimnout taky. Zaver:nechci tady rozvadet debatu o kvalite a duvere v servis.Kazdy z nas ma svoje zkusenosti a podle toho se urcite zaridi.Pridal jsem pouze svoji zkusenost s garancni prohlidky.Myslim ze toto forum je tu na predavani rad a zkusenosti. [upravil dne 29.4.2009 Marsl1] Citovat
raydowe Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Původně zaslal: antal No tak to sa mi zdá už moc aby si toto dovolil autorizovaný servis Bohuzial skutocne sa to stava.. kamarat chodil 8 rokov do autorizovaneho servisu na udrzby... raz skusil servis u znameho, a ten mu akmzite volal nech si pripravy cca 8 litrov. Ked mu ukazal v akom stave su brzdy, tak sa ani nepytal dalej.. Stav auta nasvedcoval, ze pravdepodobne za celu tuto dobu mu nikdo brzdy nevymenil ani filtre. A v knizke pritom kopec razitiek... spat k teme. Ja som si dal olej vymenit uz po 15 tisic. cca 3000 SK aj s vymenou olej-filtra. Olej naozaj vymenili. Pozeral som ho este v ten den. Cistucky ako bistricka. bolo to final CD Zilina.Filter asi neskontrolujem. Citovat
buga Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 no ked ja pojdem na servis, na 100% mu poviem ze budem stat pri vymene pretoze uz som aj ja zazil dost zly pristup... ale toto auto si len tak nenecham, kadejak servisovat..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.