Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak som sa stal majitelom cyclonov od michal__-a, dufam ze to bola dobra kupa, len momentalne neviem cim ich obut... zatial mam na plechoch Continental EcoContact 3 R14 86T a som s jazdnymi vlastnostami naozaj velmi spokojny, ale co dat na hliny to fakt netusim, ani co sa tyka rozmeru195/50 alebo radsej 55, ani znacky a modelu gumy...tak poradte. Prvorade je pre mna pohodlie a nizky hluk, potom cena a estetika:)

[upravil dne 19.8.2009 21Grams]

Odesláno

ja som kupil cyclony pred mesiacom.

podla predpisu ich musis obud do 195/55 R15 to je predpisana pneu pre tie kolesa. Bude mat rovnaky priemer ako 185/65 R14 ktora je davana standartne pre tie auta.

Ja osobne ich mam obute na pneumatikach PIRELLI P6000. Myslim ze su to super pneumatiky vyborne jak na morku tak na suchu. jedina ich nevyhoda ktoru som si ja hned vsimol je malinko vacsia hlucnost, ale nieje to nic strasne urcite lepsie ako nejake matadorky.

Pocul som este vela chvaly na Bridgestone Turanza, kamarat ich ma na passate a su to fakt super pneu. Ked si pozriet testy letnych pneumatik tak uvidis ze tieto 2 pneu su na prvych miestach...

Este jedna vec. nebud prekvapeny z ceny tych pneumatik. pretoze 195/50 a 195/55 je obrovsky rozdiel v cene ... :-( zial

Odesláno

tak tak rozmněry195/55 R15 Značka Michelin Pilot Exaltu,co se týče jízdních vlastností,jsou tiché,vypadají hezky,ale hlavně drží perfektně na suchu i na vodě

:super

Odesláno
Původně zaslal: klm16

ja som kupil cyclony pred mesiacom.

podla predpisu ich musis obud do 195/55 R15 to je predpisana pneu pre tie kolesa. Bude mat rovnaky priemer ako 185/65 R14 ktora je davana standartne pre tie auta.

Ja osobne ich mam obute na pneumatikach PIRELLI P6000. Myslim ze su to super pneumatiky vyborne jak na morku tak na suchu. jedina ich nevyhoda ktoru som si ja hned vsimol je malinko vacsia hlucnost, ale nieje to nic strasne urcite lepsie ako nejake matadorky.

Pocul som este vela chvaly na Bridgestone Turanza, kamarat ich ma na passate a su to fakt super pneu. Ked si pozriet testy letnych pneumatik tak uvidis ze tieto 2 pneu su na prvych miestach...

Este jedna vec. nebud prekvapeny z ceny tych pneumatik. pretoze 195/50 a 195/55 je obrovsky rozdiel v cene ... :-( zial

Vsimol som si..ono s 195/50 by to vyzeralo este lepsie ale na nase tankodromy...

Odesláno

Tak zas velky rozdil medzi 195x55xR15 a 195x50xR15 se na silnici nepociti.

Mne sa zase liby nizsi profil, ale to je samozrejme ina...

Dle predepsanych rozmeru, by tam mali jit jen 185x55xR15 alebo 195x55xR15. Ja bych dal ty 195x50xR15. A to hlavne kvuli cene. Pro zajimavost, vybehni na net, a skouskni rozdil medzi cenami gum. 50 tkove su citelne levnejsi ... 195x55 je taky asi atipicky rozmer :(

Odesláno

Napriklad na najlevnejsi pneu sem nasel takovej markantnej rozdil

Bridgestone ER300 195x55xR15 80,6 EUR tj 2428,16 Sk s DPH

Bridgestone ER300 195x50xR15 50,7 EUR tj 1527,39 Sk s DPH

Takze rozdil muze nekdy byt velmi vysoky,a myslim, ze za tu cenu se 55 tky proste neoplati :)

Odesláno

mne sa 195/50 nepaci potom sa mi tie kolesa zdaju moc male ....

BTW: velka medzera medzi blatnikom a kolesom.

aj ked ta cena ....:bojim

presne tak, jsem na tom stejne,mel jsem na 50,kamos na 55 a je to proste hezci.

Guest Mates 306 combi
Odesláno

Asi sem vstoupim s blbinou...jen by me zajimalo jaky je rozdil v jizdních vlastnostech pri siri....185 X 195.....pokud pouziju 195 nebude pneu nekde skrtat....mam 306 break rv.97...a prave po renovaci cyclonu je potrebuju taky obout

Odesláno

195 ti nebude skrtat teda pri cyclonoch ani pri inych diskoch s vhodnym ET urcite nie....

185 a 195 rozdiel v 10mm jazdne vlastnosti, asi take ze po obuti auta na cyclony sa mi zda lenivsie a s vyssou spotrebou ale to moze byt len pocit kezde som doteraz na nich najazdil len cca 400km ...

Guest Mates 306 combi
Odesláno

195 ti nebude skrtat teda pri cyclonoch ani pri inych diskoch s vhodnym ET urcite nie....

185 a 195 rozdiel v 10mm jazdne vlastnosti, asi take ze po obuti auta na cyclony sa mi zda lenivsie a s vyssou spotrebou ale to moze byt len pocit kezde som doteraz na nich najazdil len cca 400km ...

tak urcite o neco malo tam ta spotreba asi bude vyssi...pac je hned vetsi valivej efekt....

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Takze rozdil muze nekdy byt velmi vysoky,a myslim, ze za tu cenu se 55 tky proste neoplati :)

No a 195x65xR15 su zas lacnejsie, ja to uz naozaj nepochopim o co tym vyrobcom gum ide:myslim

Odesláno
Původně zaslal: 21Grams

Původně zaslal: Lubk0

No a 195x65xR15 su zas lacnejsie, ja to uz naozaj nepochopim o co tym vyrobcom gum ide:myslim

asi tolko ze 195/55 -r15 je atypicky rozmer, cize sa vyraba malo kusov niekde na konci sveta. doprava nieco stoji.

no a ked sa zase vyrobi viac kusov a nepredaju sa musia sa uskladnit. to nieco stoji. Nehovoriac o tom ze ked si kupujem novu pneu tak si dam sakra pozor na to aby nebol starie ako rok.Cize nejako dlho ich zase skladovat nemozu....

je to jednoducha politika ....

Odesláno

Presne ten problem som riesil minuly rok pred letom.. co na cyclony..? nakoniec som zobral pneu Bridgestone turanza ER300 v rozmere 195/50r15 tak ako to tu bolo spomenute ... velky cenovy rozdiel oproti 195/55/15... a myslim ze tych 5% na vyške profilu nie je tak podstatnych... gumy su perfektne drzia ako pribite...urobil som na nich cez leto 20 tis. kilometrov a pneumatiky ako nove... vrelo doporucujem...

Odesláno

ale vy s CR tusim ze nemate zapisany rozmer v TP, u nas na slovensku s veeeeelkou radostou pokutuju prave toto, resp. kamarat koli tomu prisiel o technicak, druhy kamarat sice o technicak neprisiel ale trvalo to dlhu hadku a mastnu pokutu.

Odesláno

ale vy s CR tusim ze nemate zapisany rozmer v TP, u nas na slovensku s veeeeelkou radostou pokutuju prave toto, resp. kamarat koli tomu prisiel o technicak, druhy kamarat sice o technicak neprisiel ale trvalo to dlhu hadku a mastnu pokutu.

No a najlepsiena tom je ze ja nemam v technicaku vobec alternativny rozmer, mam tam len 185x65r15, cize je riziko ze ma skasiruju zabky zelene aj za cyclony samotne a je jedno ake tam budem mat gumy:nevim ako sa da na slovensku dopisat alternativne obutie do TP? treba nejake vyjadrenie od zabozrutov a s tym ist na fizlicu?

Odesláno

er300 odporucam, minulu sezonu som ich obul a spokojnost, v testoch obsadili dost vysoke priecky takze :roll

p6000 obul otec na mondeo, no nestihol som sa s nim bavit o jazdnych vlastnostiach no su na tom podobne ako er300

k profilu:

/55 vecsi komfort, trosku setrnejsie na tlmicoch..

/50 lepsie jazdne vlastnosti, nizsi komfort

kupenim nizsieho profilu neprehlupis.. hlavne ked je lacnejsi. podla mna nema zmysel si doplacat za horsie drzanie v zatackach.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

er300 odporucam, minulu sezonu som ich obul a spokojnost, v testoch obsadili dost vysoke priecky takze :roll

p6000 obul otec na mondeo, no nestihol som sa s nim bavit o jazdnych vlastnostiach no su na tom podobne ako er300

k profilu:

/55 vecsi komfort, trosku setrnejsie na tlmicoch..

/50 lepsie jazdne vlastnosti, nizsi komfort

kupenim nizsieho profilu neprehlupis.. hlavne ked je lacnejsi. podla mna nema zmysel si doplacat za horsie drzanie v zatackach.

No podla mna 306 bude dobre drzat v zatackach aj na /65 :D ale este uvazujem nad rozmerom 195/60, ten je lacnejsi ako 55, komfort bude dostatocny a o tych 5mm vacsi polomer kolesa nic nespravi...ono by som do 50tiek siel, ale jazdim aj trasy kde je to sama jama a clovek sa vsetkemu nevyhne, plus mam dost tazky predok(1.9DT) tak uz aj koli tomu

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Kedze som sa k obutiu este stale(a to uz je sakra po lete!) neodhodlal, vytahujem to teraz...mno, rozhoduejm sa medzi ER300 195/55R15, jedna je za 72E, alebo dunlop SP SPORT 01 195/60/R15, z jasneho dovodu a to je cena - 56E!:myslim

195/50/R15 som uz nadobro odpisal, cena je sice fajn ale bojim sa ze tie cesty u nas...uz aj tak som ich musel dat po kupe zrovnavat a nemienim to robit 2x do roka. odchylka na tachaci by mala byt 3%, co je zanedbatelne...teraz ukazuje o cosi viac takze predpokladam ze mozno bude konecne presny. mam ist do toho?:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...