Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o pomoc, náš pažout po dvou letech výborné služby začal zlobit. Je to 306, r.v. 96, motor 1,4 55kW. Jede normálně, drží otáčky na volnoběh, ale po ujetí zhruba 20km, někdy i dříve se začne dusit a spadnou točky na volnoběh. Nereaguje na plyn a jen drží volnoběh. Musím ho chcípnout a znovu nastartovat a potom zase chvilku jede. A takhle se to opakuje pořád dokola, stáváse to i když vemu zatáčku doleva, tak se přidusí, občas se rozjede a občas se musí chcípnout a znovu nastartovat. Neřešil někdo něco podobného? Díky za každou radu ;)

[upravil dne 17.4.2009 Jirkap]

Odesláno

No 20 km je dlouha doba,to motor je zahraty uz po mnohem kratsi dobe! to muze delat vice veci! co teplota nebo nejaka kontrolka nesviti? ja mel problem v tom,ze mi auto strasne cukalo,mak jsem prisel na to ze jsou svicky v pr....,to ale tvuj problem nebude! a je to vzdy presne okolo 20 km?

Odesláno

Přesně tak,když by měl svíčky v háji,tak by to dělalo už za studena,ale je to zapeklitá věc...zkus projít všechno v motoru,svíčky,filtry,.....a uvidíš,jinak asi servis,posle mě to může dělat i víc věcí...

Odesláno

No ty kilometry jsou různé, někdy to třeba neudělá vůbec. V servise kde maj diagnostiku to teď mám,ale buď se na to po týdnu ještě ani nekoukli, nebo se jim do toho nechce. Nejsou schopni zavolat, když na tom něco dělaj a jediný co s tím udělali, tak výměnu svíček,kabelů a paliváku, což bych zvládnul taky,ale tím to stopro nebude, já to vidím na nějakou elektroniku :grr

Odesláno

Tak to mas stesti,pac ja v pardubicich studuju,tak neni problem se sejit a postupne je vyzkouset! Ja je o vejkendu vsechny sundam a uvidime,hm? jeste co mas ale za typ motoru,popripade fotku,pach jich je vic a cidla budou jina treba!

[upravil dne 17/4/09 oni]

Odesláno

No v servise zatím dělaj mrtvého brouka a asi se na to vyprdnou, typ motoru přesně nevím,ale je to 1,4 55kW, večer mrknu do techničáku. Jinak já dělám na univerzitě, tak jestli studuješ tady, tak se nějak dohodnem :super

Odesláno

jj studuju na dopravce. neni problem,pokud to bude novejsi typ tak vsechny cidla mam,pokud starsi tak nevim,nektery ano,nektery ne!

Odesláno

Hele tak věc se má takhle, ještě se mi na to mrkne jeden šikovnej elektrikář příští týden, když nic nevykoume nebo naopak zjistí čím to je a budu to potřebovat, tak se s tebou spojím a nějak zkusím měnit. Pošli mi prosím na sebe nějaký kontakt, třeba přes SZ. Díky

Odesláno

Tak vyřešeno, auto jezdí jako blesk, teda v rámci výkonu :mrk. Bylo přicpané palivové čerpadlo, vyčištěno a již to je OK. Moc ti děkuju za nabídku pomoci a kdyby mi to začalo zase zlobit, tak se an tebe obrátím a nějakýho toho čidla tě zbavím :super

Odesláno

Zdar chlapi, pocitam, ze pricinou meho podobneho problemu, muze byt taktez pricpane pal. cerpadlo... Kde jej najdu? Zvladnu ho jako mirne zrucny amater vycistit? :-) Je posleze nutno neco nastavovat? Diky moc, kazda rada mi urcite pomuze... Diky moc!

Odesláno

čerpadlo je v nádrži, aspoň teda myslím, vyčistit asi nebude problém, sice jsem to nedělal na 306, ale na jiných vozech docela v poho. Nastavovat asi není co, buď jede nebo ne ;) a nebo jako to moje, jede ale málo :D

Odesláno

A co takhle jako první vyčistit palivový filtr (jestli ho teda máš a dělá to od nastartování) a potom se dát do toho čerpadla. Ale jestsli to dělá cca až za 20 km tak to bude dávat asi malý tlak a bude to čerpadlo. Pod zadní pravou sedačkou je montážní otvor k čerpadlu

Nepiš přispěvky velkými písmeny, je to neslušné, děkujeme. - RH

[upravil dne 6/5/09 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: purkmistr

A co takhle jako první vyčistit palivový filtr (jestli ho teda máš a dělá to od nastartování) a potom se dát do toho čerpadla. Ale jestsli to dělá cca až za 20 km tak to bude dávat asi malý tlak a bude to čerpadlo. Pod zadní pravou sedačkou je montážní otvor k čerpadlu.

[upravil dne 21/4/09 purkmistr]

Treba ja jsem na podzim palivak menil, taky vzd. filtr, od te doby beru benal na Shellce a ted to cukani zaclo znova... Najel jsem cca 10tkm, tak fakt nevim... Zkusim nejspis vypucovat to cerpadlo...

[upravil dne 6/5/09 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...