bukyy Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 Zdravim, mam problem s klimatizaci, mam automatickou klimu v peugeotu 406 2.0 HDi 80 kW r.v 99 predface. Na palubni desce mi blika kontrolka stop a klimatizace nechladi. Ta kontrolka blika, protoze se neroztoci ventilator klimatizace. Na chladici mam dva ventilatory. Pri pohledu ze predu se ma tocit levy ventilator. Kdyz stojim a manualne vypinam a zapinam klimu tak se ventilator nekdy roztoci, nekdy ne. Kdzy se toci tak klima jede normalne bez problemu chladi, kdyz ne tak zacne blikat kontrolka a klima nechladi. Nevim jestli je problem ve ventilatoru nebo ne, puvodne jsem myslel ze je spatny ventilator, protoze kdyz jsem mu pomohl roztocit jej pri zapinani klimy tak jel, tak jsem myslel, ze ma jen problem se roztocit. Ale potom jsem zkousel zapinat a vypinat klimu a vzdy na druhe zapnuti se roztocil. To jsem zkousel kdyz jsem sundal masku chladice, auto stalo v klidu. Potom jsem jezdil a pri jizde ho to neroztoci skoro nikdy, a kdyz nekde stojim tak z klidu ho na par zapnuti a vypnuti roztocim a klima jede, ale po chvily jizdy ventilator zase vypne a uz se neroztoci a zacne blikat kontrolka. Ze by nejake cidlo ? diky za rady [upravil dne 12/4/09 bukyy] Citovat
EXI.60 Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Co relátka u větráků?Pokud jsou v pořádku,tak ti do ventilátorů prodí malej proud.projdi všechny konektory vedle chladiče a prostříkej je kontaktolem.Tam to oxiduje!Pokud nepomůže tak hledat dál:) [upravil dne 17.4.2009 EXI.60] Citovat
Milanos Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Původně zaslal: bukyy Zdravim, mam problem s klimatizaci, mam automatickou klimu v peugeotu 406 2.0 HDi 80 kW r.v 99 predface. Na palubni desce mi blika kontrolka stop a klimatizace nechladi. Ta kontrolka blika, protoze se neroztoci ventilator klimatizace. Na chladici mam dva ventilatory. Pri pohledu ze predu se ma tocit levy ventilator. Kdyz stojim a manualne vypinam a zapinam klimu tak se ventilator nekdy roztoci, nekdy ne. Kdzy se toci tak klima jede normalne bez problemu chladi, kdyz ne tak zacne blikat kontrolka a klima nechladi. Nevim jestli je problem ve ventilatoru nebo ne, puvodne jsem myslel ze je spatny ventilator, protoze kdyz jsem mu pomohl roztocit jej pri zapinani klimy tak jel, tak jsem myslel, ze ma jen problem se roztocit. Ale potom jsem zkousel zapinat a vypinat klimu a vzdy na druhe zapnuti se roztocil. To jsem zkousel kdyz jsem sundal masku chladice, auto stalo v klidu. Potom jsem jezdil a pri jizde ho to neroztoci skoro nikdy, a kdyz nekde stojim tak z klidu ho na par zapnuti a vypnuti roztocim a klima jede, ale po chvily jizdy ventilator zase vypne a uz se neroztoci a zacne blikat kontrolka. Ze by nejake cidlo ? diky za rady [upravil dne 12/4/09 bukyy] Zdravím, měl jsem podobný problém u 306 (svítící kontrolka STOP) a sahara mi nefungovala vůbec.. Nakonec se povedlo opravit a byla to \"JEDNOTKA KLIMATIZACE\" (BITRON) - měl by být pod levým podběhem.. Měl jsem tu krabičku(BITRON) utopenou ve vodě a celý to zoxidovalo a upadalo.. Tak snad přijdeš na závadu.. Citovat
Guest bostich Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 Zkontroluj 40A(50A) pojistky sahary(malá krabička vedle pojistek u motoru)A když budeš koukat na ty relátka, zkontroluj jestli nejsou pod nima urezlý drátky Citovat
razor Odesláno 19. duben 2009 Odesláno 19. duben 2009 u mě (406 coupe) uplně stenej problém,až na to že kontrolka svítila,a točil se mi jen jeden větrák...........(nejsem si jistej jestli šla klima,protože jí moc nepoužívám),ale každopádně po všech možnejch pokusech-jednotka,relátka atd atd jsme vyměnil baterku a je po problému............tak třeba budeš mít podobnej problém. Citovat
bukyy Odesláno 25. duben 2009 Autor Odesláno 25. duben 2009 tak jsem dneska zkousel projit vsehcno mozne, odzkousel jsem relatka, vsechny spinaji, prosel jsem kontakty i pojistky .. vse OK vsechno jsem prostrikal kontaktolem a nic porad to dela. Krabicku pdo levym podbehem bitron jsem nenasel, je vubec u motoru DW10 ? Baterku jsem take zkousel a je ok. Napada nekoho co by to mohlo byt? ventilator kdyz vypinam a zapinam klimu nekdy sepne, nekdy sepne az treba kdyz dvakrat problikne cervena stopka a klima se mezi tim stihne vypnout tim jak byla vracena chyba o netocicim se ventilatoru. Po chvilce chodu ventilator vypne a kdyz se ma znovu rozbehnout tak se nerozbehne..zacne blikat stopka a vypne klima. Nevi nekdo co by to mohlo byt? prosel jsem uz vsehcno mozne a nevim co dalsiho zkusit Citovat
EXI.60 Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 To máš podle mě bitron už u motoru a nebohttp://www.peugeot-club.com/topic/41053-elsuciastka-cartier/ [upravil dne 26.4.2009 EXI.60] [upravil dne 26.4.2009 EXI.60] Citovat
bukyy Odesláno 28. duben 2009 Autor Odesláno 28. duben 2009 zkusim pohledat ale ais az o vikendu...dam vedet jak jsem dopadl Citovat
bukyy Odesláno 1. květen 2009 Autor Odesláno 1. květen 2009 Původně zaslal: EXI.60 To máš podle mě bitron už u motoru a nebohttp://www.peugeot-club.com/topic/41053-elsuciastka-cartier/ [upravil dne 26.4.2009 EXI.60] [upravil dne 26.4.2009 EXI.60] Clovece tak jsem se dival a v podbehu nic nemam, mam tam jen mlhovku a klakson kterej je umistenej vis, na miste kde na fotkach co jsi posilal odkaz byva ten bitron. takze kde teda muze byt ? v motoru u ventilatoru ? tam se bohuzel nemuzu dostat, protoze si to zada rozdelat cely chladic. Chladic jse slozenej ze tri casti (chladic motoru, klimy a turba) a ty jsou zacvaknute do sebe a do velkeho plastu kterej je spojenej se dvema vetilatorama (je to jeden vylisek) a cele je to vsazene v narazniku a zapojene. To znamena ze abych to rozdelal musim to vyndat a to si zada odpojit vsechny hadice a tim padem vypustit vsechny kapaliny na tom plastu ze predu jsou jen tri rele, ale nezda se mi ze by za tim plastem (mezi plastem a prvnim chladicem) byl jeste prostor pro ten bitron napada jeste nekoho cim by to mohlo byt ? jsem uz z toho krapet zoufalej a zacina byt teplo. Navic jsem zjistil ze pri delsim popojizdeni po meste mi i teplota motoru leze nahoru, tim padem se netoci ani ten druhy ventilator co chladi motor. zkuste jeste nekdo napsat jestli mate nejake zkusenosti s tim co by to mohlo byt a hlavne kde hledat zavadu. dik Citovat
janou Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Na mojej 406 som mal vadné relatko uchytené na kryte baterie. Citovat
bukyy Odesláno 2. květen 2009 Autor Odesláno 2. květen 2009 tam je nejake relatko ? kde ho najdu ani jsem si ho nevsiml :/ Citovat
EXI.60 Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Je zezadu směrem k řidičovi na tom obalu baterky:papa Citovat
bukyy Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 ty jo nikde to tam nemuzu najit...divam se spravne ? viz foto. Citovat
Guest servisman Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: bukyy ty jo nikde to tam nemuzu najit...divam se spravne ? viz foto. to je ABS Citovat
Guest servisman Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 a co pod palubkou nemáš je tam jako u cupé ?? http://www.coupe406.com/documents/Tutoriels/Procedures/Remplacement_Bitron.pdf Citovat
bukyy Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: bukyy ty jo nikde to tam nemuzu najit...divam se spravne ? viz foto. to je ABS to jo ale ja ho hledal z te strany mezi tim co ty rikas ze je abs a krytem baterie, zkratka rele na krytu baterie ze strany k ridicovi jak mi bylo receno, ale nenasel proto jsem dal tu fotku ze to tam nikde nevidim Citovat
bukyy Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: honza406 a co pod palubkou nemáš je tam jako u cupé ?? http://www.coupe406.com/documents/Tutoriels/Procedures/Remplacement_Bitron.pdf tohle to je kde ? pod palubkou u riidice nebo u spolujezdce? fracouzky moc neumim :-D Citovat
Guest servisman Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 jsou ruzné překladače ale je to pod palubkou spolujezdce foto takže v těch místech se mrkni [upravil dne 3/5/09 honza406] Citovat
bukyy Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: honza406 jsou ruzné překladače ale je to pod palubkou spolujezdce foto takže v těch místech se mrkni [upravil dne 3/5/09 honza406] a tuhle zmet kablu najdu pod kastlikem spolijezdce ? prekladac jsem zkousel..google prekaldac ale nedalo se to pochopit :-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.