kamen22 Odesláno 12. duben 2009 Autor Odesláno 12. duben 2009 Sice je to iny motor ale kedze to uz napisali aj ludia nad tebou, tak mam tym padom vsetko v poriadku. Iba podotknem pre niekoho kto vlastni 8V motor 1,8 alebo 2.0 ktory som udaval na zaciatku , ze tieto 8V motory maju tlak pri 1000ot/min pri 80st teplote olaja az 3-3,5 bar (300-350kPa) , kdezto 16V motory maju koli hydrostelom tlak o nieco nizsi teda ako mam ja nieco mezdi 2-2,5 podla typu. Mozno ze sa objavi niekto kto ma RFV s budikom ale inak zatial dakujem Původně zaslal: vinorak sice trochu mimo téma, ale přece;) na svojí 205ce 1.1 mám dané budíky z gti a to i s čidly na teplotu a tlak oleje. A když bylo kolem nuly tak tlak byl na volnoběh kolem 6.5 a kolem 2000 se dostával až tak na 7.5 při zahřívání oleje tlak klesá, a při teplotě kolem 20 stupňů má studený motor tlak tak 5 až 5.5. no a když se mi olej hořeje tak na 80 stupňů tak je tlak tak 1.5 a stoupá až tak do 4000 otáček:mrk Citovat
brutall Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 Tebe, jako spotřebitele vůbec nemusí zajímat tabulkový hodnoty tlaku oleje v motoru. Když používáš výrobcem doporučený(ověřený) mot. olej (ACEA). Pastorek, když na něco napíše svůj příspevek, tak ví očem mluví. ohledně hustoty mot. oleje 10w40 a 5w40 tak ty jsou při vysoké teplotě oba stejně husté, ale při nízké dříve promazává 5w40. Citovat
Pája Rybišár Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 Původně zaslal: vinorak sice trochu mimo téma, ale přece;) na svojí 205ce 1.1 mám dané budíky z gti a to i s čidly na teplotu a tlak oleje. A když bylo kolem nuly tak tlak byl na volnoběh kolem 6.5 a kolem 2000 se dostával až tak na 7.5 při zahřívání oleje tlak klesá, a při teplotě kolem 20 stupňů má studený motor tlak tak 5 až 5.5. no a když se mi olej hořeje tak na 80 stupňů tak je tlak tak 1.5 a stoupá až tak do 4000 otáček:mrk Jéé tak to jsme dva.....ja mam na 205 Look taky plně funkční Gti budíky;)....teplotní čidlo a tlakové čidlo na motor řady TU použit z XU9J4.....půl roku to facha bez poruchy...je to veget:D;) Citovat
pastorek Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 Původně zaslal: kamen22 Nuz vsetko co si pisal v podstate viem a bod 1 som rozoberal vyzsie ak si si nevsimol (cim je nizsia teplota tym je olej hustejsi a zakonite musi teda vzniknut vyzsi tlak) a zrejme si si ani nevsimol aky bol dovod preco som tu temu sem dal . A to ze som si chcel overit pri akom tlaku sa otvara pretlakovy ventil teda pri akom najvyzsom tlaku ma zacat prepustat aby nebol tlak prilis vysoky. Na to si mi zatial neodpovedal ani ty, miesto toho rozoberas ci je budik dobra vec alebo zla a podobne. Ale ved ja ta nenutim aby si si ho montoval!? V prvom príspevku, kde si položil pôvodne otázku, si napísal: \"Chcel som sa poradit s niekym kto ma takyto budik nainstalovany, preco mam pri studenom motore tlak oleja uz na volnobehu az 650-700kPa co je takmer maximum co budik vie ukazat - za 700kPa je uz cervene policko kde sa tlak dostane ak prekrocim mierne otacky 2000ot/min. Je to normalne? Ake mate skusenosti robi vam to tiez?\" Takže nekecaj že si vedel niečo o teplote a viskozite. Už vôbec si nespomínal tlak prepúšťacieho ventilu. Původně zaslal: kamen22 Teplota oleja je zaujimava vec a v podstate si myslim ze nie je taka dolezita... V tom je práve problém že z troch veličín dôležitých pre činnosť mazania ťa podrobne zaujíma iba jedna ale oni spolu úzko súvisia. To som sa ti snažil vysvetliť. Původně zaslal: kamen22 ...Š120L staci len 70kPa ale dvojlitru s vykonom 97kW urcite nie. Toto sa snazim vysvetlit ale asi to nikto nechape, to musim vsetko pisat uplne polopate? Minimálny prípustný tlak motora záleží na jeho konštrukcii a technickom stave. Vôbec nezáleží na výkone. Zákony fyziky platia rovnako pre 35kw motor ako pre 350kw. A áno, píš polopate aby bolo jasné čo chceš povedať. Původně zaslal: kamen22 Ale asi je to na vas moc zlozite... Týmto si ma dostal. Evidentne si majster sveta a my sme tu banda idiotov ktorý potrebujú poučiť. Preber sa z toho šoku. Tu prispievajú i ľudia ktorý poznajú viac motorov než si v živote videl. Ver že viem o čom hovorím. 30 rokov robím okolo áut ale pred niektorými z nich dám dolu klobúk. Ozzy1956, Oddie, Marcel505, P607Olda a veľa daľších. Původně zaslal: kamen22 Ale uznavam jednu vec a to ze za studena s hustym olejom sa motor zvysene opotrebuvava prave koli az prilis malym volam ktore sposbuju ze hustemu oleju trva dlhsi cas kym sa dostane na vsetky mazane miesta a dovtedy niektore loziska mozu ist nasucho aj ked je tlak oleja vysoky. Ano to je pravda... Chlapče, chlapče, zas si strelil capa. Zvýšené opotrebenie po štarte je spôsobené tým že je olej stečený z mazacích plôch a hustý olej sa kanálmi a filtrom pomalšie dostane na mazacie miesta. Vôle sú za studena väčšie, nie menšie. Původně zaslal: kamen22 bod 5 je pre s prepacenim tupcov a analfabetov lebo ak si uz niekto je schopny spojazdnit cojaviem PP alebo denne svietenie ci xenony alebo modre podsvetlenie ale toto tlak oleja na budiku je pre neho frajerina, potom o com sa tu vlasne bavime. Tato logika mi pripada akoze co je najdolezitejsia priorita auta? Dobry motor ostatne mi je bez motora na h a h... Prečítaj si to poriadne. Napísal som \"sympatická frajerinka\". Keby som to považoval za úplne zbytočné tak napíšem že je to kravina. Ak sa bojíš že ti za jazdy prestane mazať (čo sa mimochodom za normálnej prevádzky stáva veľmi ojedinele) tak si vymeň spínač kontrolky za nejaký s vyšším tlakom. Že sa také na tvoj motor nerobí predsa nemôže byť problém. Dokonca existujú i také čo sa dajú nastaviť na požadovaný tlak. Takže to zhrniem. Ak si sa rozhodol dať si tlakomer, tvoja vec, ale aby to malo plný význam tak si k nemu daj i teplomer oleja. Bez neho je to čiastočné riešenie. Naštuduj si presne ako funguje mazací systém a ako dynamiku maziva ovplyvňuje konštrukcia a opotrebenie motora. Potom to bude jednoznačne prospešné. Ak sa iba bojíš poklesu tlaku pod nejakú hranicu tak si vymeň čidlo. Citovat
Rejty Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 na skodovkach sem to mival.....jednou mne to zachranilo motor...aj do pezotku to chcu dat..ale uz jen na to,aby se mi tam neco hybalo:-D:roker Citovat
jozefsv Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 pan mal chrysler a v nom motor z alfy vsak.tam mazanie rado odchadza.na ozajstnych autach je to prilis zriedkave.alebo sa mylim? Citovat
kamen22 Odesláno 13. duben 2009 Autor Odesláno 13. duben 2009 Ja ti neviem mam pocit ze niekto silou mocou rype a rype a riesi veci ktore som riesit nechcel a naco vlastne Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: kamen22 Nuz vsetko co si pisal v podstate viem a bod 1 som rozoberal vyzsie ak si si nevsimol (cim je nizsia teplota tym je olej hustejsi a zakonite musi teda vzniknut vyzsi tlak) a zrejme si si ani nevsimol aky bol dovod preco som tu temu sem dal . A to ze som si chcel overit pri akom tlaku sa otvara pretlakovy ventil teda pri akom najvyzsom tlaku ma zacat prepustat aby nebol tlak prilis vysoky. Na to si mi zatial neodpovedal ani ty, miesto toho rozoberas ci je budik dobra vec alebo zla a podobne. Ale ved ja ta nenutim aby si si ho montoval!? V prvom príspevku, kde si položil pôvodne otázku, si napísal: \"Chcel som sa poradit s niekym kto ma takyto budik nainstalovany, preco mam pri studenom motore tlak oleja uz na volnobehu az 650-700kPa co je takmer maximum co budik vie ukazat - za 700kPa je uz cervene policko kde sa tlak dostane ak prekrocim mierne otacky 2000ot/min. Je to normalne? Ake mate skusenosti robi vam to tiez?\" Takže nekecaj že si vedel niečo o teplote a viskozite. Už vôbec si nespomínal tlak prepúšťacieho ventilu. Původně zaslal: kamen22 Teplota oleja je zaujimava vec a v podstate si myslim ze nie je taka dolezita... V tom je práve problém že z troch veličín dôležitých pre činnosť mazania ťa podrobne zaujíma iba jedna ale oni spolu úzko súvisia. To som sa ti snažil vysvetliť. Původně zaslal: kamen22 ...Š120L staci len 70kPa ale dvojlitru s vykonom 97kW urcite nie. Toto sa snazim vysvetlit ale asi to nikto nechape, to musim vsetko pisat uplne polopate? Minimálny prípustný tlak motora záleží na jeho konštrukcii a technickom stave. Vôbec nezáleží na výkone. Zákony fyziky platia rovnako pre 35kw motor ako pre 350kw. A áno, píš polopate aby bolo jasné čo chceš povedať. Původně zaslal: kamen22 Ale asi je to na vas moc zlozite... Týmto si ma dostal. Evidentne si majster sveta a my sme tu banda idiotov ktorý potrebujú poučiť. Preber sa z toho šoku. Tu prispievajú i ľudia ktorý poznajú viac motorov než si v živote videl. Ver že viem o čom hovorím. 30 rokov robím okolo áut ale pred niektorými z nich dám dolu klobúk. Ozzy1956, Oddie, Marcel505, P607Olda a veľa daľších. Původně zaslal: kamen22 Ale uznavam jednu vec a to ze za studena s hustym olejom sa motor zvysene opotrebuvava prave koli az prilis malym volam ktore sposbuju ze hustemu oleju trva dlhsi cas kym sa dostane na vsetky mazane miesta a dovtedy niektore loziska mozu ist nasucho aj ked je tlak oleja vysoky. Ano to je pravda... Chlapče, chlapče, zas si strelil capa. Zvýšené opotrebenie po štarte je spôsobené tým že je olej stečený z mazacích plôch a hustý olej sa kanálmi a filtrom pomalšie dostane na mazacie miesta. Vôle sú za studena väčšie, nie menšie. Původně zaslal: kamen22 bod 5 je pre s prepacenim tupcov a analfabetov lebo ak si uz niekto je schopny spojazdnit cojaviem PP alebo denne svietenie ci xenony alebo modre podsvetlenie ale toto tlak oleja na budiku je pre neho frajerina, potom o com sa tu vlasne bavime. Tato logika mi pripada akoze co je najdolezitejsia priorita auta? Dobry motor ostatne mi je bez motora na h a h... Prečítaj si to poriadne. Napísal som \"sympatická frajerinka\". Keby som to považoval za úplne zbytočné tak napíšem že je to kravina. Ak sa bojíš že ti za jazdy prestane mazať (čo sa mimochodom za normálnej prevádzky stáva veľmi ojedinele) tak si vymeň spínač kontrolky za nejaký s vyšším tlakom. Že sa také na tvoj motor nerobí predsa nemôže byť problém. Dokonca existujú i také čo sa dajú nastaviť na požadovaný tlak. Takže to zhrniem. Ak si sa rozhodol dať si tlakomer, tvoja vec, ale aby to malo plný význam tak si k nemu daj i teplomer oleja. Bez neho je to čiastočné riešenie. Naštuduj si presne ako funguje mazací systém a ako dynamiku maziva ovplyvňuje konštrukcia a opotrebenie motora. Potom to bude jednoznačne prospešné. Ak sa iba bojíš poklesu tlaku pod nejakú hranicu tak si vymeň čidlo. Citovat
pastorek Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Původně zaslal: jozefsv pan mal chrysler a v nom motor z alfy vsak.tam mazanie rado odchadza.na ozajstnych autach je to prilis zriedkave.alebo sa mylim? Nemýliš. Je to veľmi ojedinelá závada aj to väčšinou spôsobená chybou údržby alebo extrémnymi podmienkami použitia. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.