AnotherOne Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Windows XP WPA2 update. Skúšal si? http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=662BB74D-E7C1-48D6-95EE-1459234F4483&displaylang=en Citovat
Supersonic Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: oni no ja jsem to nastavil pres WEP overeni,ale tam se to porad odpojuje i notas a to nevim cim je. no ja asi vecer nebudu doma,takze to necham asi na jindy! ale porad me to stve,to bude nejaka kravina! No pokud je to automat WEP bez klíče, tak se to občas stává...Proto je dobré volit připojení s klíčem jak kvůli bezpečnosti tak kvůli připojení...Ten klíč zadáš jednou, pak si ho pc pamatuje a sám se připojí Citovat
ChodeC Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Pripoj se na router do nastaveni zabezpeceni a nastav tam toto: Cipher Suite: TKIT+AES (WPA/WPA2) Authentication: Pre-shared key Pre-shared key type: passshare Pres-shared key: tady si neco natukej. pro prvni test neco maleho, at se neumlatis Dej vedet zda to jede ci nejede. Na WPA2 musis mit XPcka updatovane (ani nevim zda staci jen SP3). Citovat
oni Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Windows XP WPA2 update. Skúšal si? http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=662BB74D-E7C1-48D6-95EE-1459234F4483&displaylang=en to mi napsalo ze v kompu se nachazi jiz lepsi verze. Citovat
oni Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: ChodeC Pripoj se na router do nastaveni zabezpeceni a nastav tam toto: Cipher Suite: TKIT+AES (WPA/WPA2) Authentication: Pre-shared key Pre-shared key type: passshare Pres-shared key: tady si neco natukej. pro prvni test neco maleho, at se neumlatis Dej vedet zda to jede ci nejede. Na WPA2 musis mit XPcka updatovane (ani nevim zda staci jen SP3). takto to mam presne nastaveny a stejne nic. [upravil dne 3/4/09 oni] Citovat
ChodeC Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 V tom pripade zkus WEP s klicem: WEP mode: 64 bit Key entry method: ascii Key Provisioning: static Key: 1 passphrase: 1-32 znaku Key 1 - 4: ten router umi 4 ruzne klice, nevim kdyz zadas ten defaultni klic, zda se vyplni i ty ctyri automaticky. Je treba zkusit co to udela. Pripadne do klice c. 1 vypln to same co do \"passphrase\". Jde ted o to, zda se PC pripoji (a zustane pripojeny) i pres toto nastaveni. Pokud ano, tak hledej problem ve windows (ovladace/updaty). Pokud ne, tak je nejaka krpa v te USB hracce (v tom pripade se zkus pripojit i mobilem). Taky bych doporucoval pouzit PCI kartu. Aneb neni nad gigovou metalickou sit :-D Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Práve som si uvedomil, že mám tiež Asus wifi adaptér WL167G a podarilo sa mi ho s WPA2 šifrovaním rozchodiť dokonca v režime infraštruktúry s originálnym softom od Asusu. Takže chce to len skúšať. Nakoniec ho ale nepoužívam, pretože keď je nainštalovaný ovládač jedno či je adaptér strčený alebo nie, bootovanie trvá cca minútu a lezie mi to na nervy. Skrátenie sa mi nepodarilo nijako dosiahnúť. [upravil dne 3.4.2009 AnotherOne] Citovat
oni Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 takze jsem zkusil ten WEP,oba pocitace se pripojej,ale nefacha internet,pise to pripojeno,ale net nejde,kdyz jsem dal bez jakykoli overovani,tak net slape na obou dobre,ale neni to nijak zabespeceno. Citovat
ChodeC Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 To nechapu proc. Takze ma snaha pomoc konci ... Citovat
oni Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: ChodeC To nechapu proc. Takze ma snaha pomoc konci ... Ale dekuju moc za snahu,ted to aspon slape,me pak napadlo,neexistuje nejaky externi program na ochranu! Citovat
ChodeC Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 ochranu ceho? napadnuti pc ci pripojeni k tve siti? Pokud nemas zpoplatneny trafic ci sibenicni FUP a nemas nejakeho magor souseda, kterej by ti vse vysosal, tak bych se na nejake silene zabezpecovani vykaslal. Sdileni na siti mas jiste chranene heslem, tak o co jde (ze jsem se pripojoval k sousedove siti jsem si vsiml az po tydnu kdyz jsem divil, proc se mi notas pripojuje a odpojuje az moc casto ) Citovat
Supersonic Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Přesně jak píše ChodeC, pokud máš silný klíč o kterém jsem psal výše, pak není co řešit:D Já mám takhle wi-fi net doma a od providera jsem dostal klíč, pod kterým se připojuji a jelikož má 16 míst a je v kombinaci kterou jsem uváděl výše, tak si nedokážu představit, co bych tady musel mít za data, aby to zkoušel někdo prolomit. Jinak pochybuju o tom, že by to zkoušel někdo lámat jen kvůli černému připojení. Jsou na to sice programy, ale trvalo by to pár let při téhle kombinaci, takže pokud to jde, nastav silný klíč a surfování zdar:super:super:super Citovat
oni Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 ale kam mam ten klic nastavit? u ceho? Citovat
Supersonic Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 No většinou u nastavení wi-fi a nebo security je tam možnost zadat až čtyři klíče, tzn. vyber to první pole, tam si zadej klíč, ulož a je to. Pak zapni pc, které chceš připojit, najde wi-fi sítě v okolí, tzn. dostupné sítě a najdeš i tu svou, měla by mít příznak zabezpečená. Zvolíš připojit a bude to chtít klíč, ten zadáš a serfuješ. Pak v nastavení jen zadáš \"připojit vždy, pokud je síť v dosahu\"...And that\'s all:papa:papa:papa P.S. pokud by byl nějaký problém, písni... Citovat
ChodeC Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 Původně zaslal: Supersonic No většinou u nastavení wi-fi a nebo security je tam možnost zadat až čtyři klíče, tzn. vyber to první pole, tam si zadej klíč, ulož a je to. Pak zapni pc, které chceš připojit, najde wi-fi sítě v okolí, tzn. dostupné sítě a najdeš i tu svou, měla by mít příznak zabezpečená. Neco takoveho jsem mu uz psal, ale jeho reakce byla tato: Oni: takze jsem zkusil ten WEP,oba pocitace se pripojej,ale nefacha internet,pise to pripojeno,ale net nejde,kdyz jsem dal bez jakykoli overovani,tak net slape na obou dobre,ale neni to nijak zabespeceno. a to se teda nechytam a nechapu to. Providera ma beztak spravne, jinak by mu nejel net ani v jinem nastaveni. Pripojene pc k routeru, ale nefunkcni net bych tipoval na chybne DNSky (nevim zda zkousel treba ping na IP), ale proste mi to nedava smysl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.