Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam takovy problem,koupil jsem si router pro bezdrat po byte,na notasoj mi to facha skvele,pouzivam VPA/VPA2 overeni v siti,ktery jsem nastavil primo na routru,ale na stolnim se nemuzu pripojit. Adapter mam Asus WL-161 a myslim si ze je problem v nem. U nej je napsano,ze je pro linux i pro windows,ale na Wokna na nej nemuzu najit ovladac. Ovladac chci novej proto,protoze asi nepodporuje to overovani VPA2. nebo uz nevim vcem je chyba. I mobil se mi krasne pripoji. poradi mi nekdo? a pokud nastavim na routru overeni otevrene cili pres Wep,tak se pres ten adapter pripojim,ale on se zase odpojuje,treba po 3 minutach se odpoji,dam znova pripojit,tak se pripoji a znova,5 minut a padne to. uz fakt nevim.

Odesláno

A stolní je připojen přes LAN a nebo Wi-Fi?? Když mluvíš i o mobilu, tak počítám, že to bude komplet bezdrát, takže sehnat ovladače a pak by to mělo být celkem snadné, protože když najedeš do router nastavení přes IP adresu, tak si určíš šifrování, to je jedna věc a dál nějaký přístupový klíč, aby jsi na tom neměl ještě dalších třicet sousedů, protože takové kraviny jako volby MAC adresy, to dnes prolomí devítileté dítě:) A jinak zkus spíš zjistit, jak je na tom s WPA šifrováním adaptér...Pokud budeš chtít podrobný návod, písni přes U2U a můžeme to odpoledne vyřešit, za poslední týden jsem to řešil asi čtyřikrát:super

Odesláno

prave ze jsem chtel,aby stolni jel taky pres wifi,pro to jsem sehnal ten asus,je do USB,jako primac wifi. sifrovani je pomoci toho VPA/VPA 2 plus heslo. ano je to komplet bezdrat,mobil tu wifinu krasne najde a pripoji,notas to same,stolni pouze najde,vlozim heslo,ale uz se nepripoji.

Odesláno

Utility jsou k ničemu, pokud máš platné ovladače a zařízení funguje...Spíš zkontroluj nastavení adaptéru a routeru...A jinak měl bych být cca počítám kolem 19:30 u pc, takže když tak písni a zkusíme to vyřešit...!

Odesláno

Pokial je ten adapter tak sku...ne tazko naistalovat, ako tomu bolo na ich ntb, tak ty prajem hodne zdaru...

Dostal som sa na to na neviem ktorej stranke googlu, aby to ficalo.

V kazdom pripade aj tak tie USB wifi neuznavam, som radsej za klasicku kartu do PCI ...

Odesláno

no jelikoz mezi nastavenim notase a stolaku je v tom? ze u bezdratove site na stolaku nemam VPA2 overovani. ale zase v routru je povoleno VPA/VPA2, coz znamena oboji,tak uz nevim,asi to vyhodim z okna,kram jeden

Odesláno

Ještě jedna věc, když jsi to instaloval, neinstaloval jsi čistě náhodou i ten vylízaný software od Asusu, že ne??? Tam totiž bývá největší problém v rámci XP, protože ty potom nejsou jako hlavní (default) ovládací zařízení připojeného hardware a akorát se to vše hádá a nepřipojí se...Takže:mrk:mrk???

Odesláno
Původně zaslal: Supersonic

Utility jsou k ničemu, pokud máš platné ovladače a zařízení funguje...Spíš zkontroluj nastavení adaptéru a routeru...A jinak měl bych být cca počítám kolem 19:30 u pc, takže když tak písni a zkusíme to vyřešit...!

To som si myslel tiež pokiaľ som neinštaloval ntb ASUS. Ak najprv nedáš utilitu tak ti ovladače nepomôžu. Preto ma to napadlo.

oni: vykašli sa na USB a radšej tam daj pci kartu ako hovorí i Lubko. Cena nieje vysoká a kompaktibilita i spoľahlivosť podstatne lepšia.

Odesláno
Původně zaslal: oni

no jelikoz mezi nastavenim notase a stolaku je v tom? ze u bezdratove site na stolaku nemam VPA2 overovani. ale zase v routru je povoleno VPA/VPA2, coz znamena oboji,tak uz nevim,asi to vyhodim z okna,kram jeden

No to nemusíš, protože jsi si odpověděl sám:D Pokud máš na routeru WPA2, tak to potom jo, protože pokud ho USB adaptér neumí, je to vyřešené...Navíc apliakce od Asusu se zbavíš tak, že to komplet odinstaluješ, pokud by to dělalo problém ,tak to vyházíš přes regedit a stáhneš si jen poslední ovladače. Ale pokud necháš v routeru nastaveno šifrování WPA, což by měl adaptér umět a zvolíš si nějaký hodně silný WPI klíč, tzn. zapneš v routeru funkci rozlišování velkých a malých písmen do toho naházíš nějaká čísla, tak je potom bez šance, že Ti spojení bez takového klíče někdo nabourá a jsi v pohodě. Jen si ho někam pořádně zapiš:aut

Tzn. v nastavení routeru a i v ostatních pc zvolit WPA a zadat silný WPI klíč a mělo by to běhat, práce cca tak na 5 minut:super

[upravil dne 3/4/09 Supersonic]

Odesláno

no jo,ale router je nastaven na kombinaci VPA a VPA2 teda jestli to spraven chapu,je tam napsano Only VPA/VPA2. Router samotnou ochranu VPA neumi,bud oboji nebo nic!

Odesláno

Tak to bude muset vydržet, manuál má skoro 16MB, což v práci je bez šance stáhnout, takže teď leda poslat screenshot wireless a security nastavení! Jinak až doma:nevim

Teď je to mometnálně zabezpečeno přes nějaký silný WPI klíč:roll???

[upravil dne 3/4/09 Supersonic]

Odesláno

no ja jsem to nastavil pres WEP overeni,ale tam se to porad odpojuje i notas a to nevim cim je. no ja asi vecer nebudu doma,takze to necham asi na jindy! ale porad me to stve,to bude nejaka kravina!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...