dýzl Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Tak jsem na autí \"objevil\" novou závadu-tekl mi radiator topení,tot jsme zkoušel a asi je odstraněná,ale nefunguje budík teploty motoru.ručička neustále na nule, a termostat již otevřel velký okruh,zkusil jsem přehodit draty na čidle a nic.Mohou se tak najdnou podělt obě čidla?(na termostatu?) Upraven nadpis! RH [upravil dne 2/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
pastorek Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Modré by malo byť na teplomer. Keď kábel k teplomeru oprieš o kostru tak by mal teplomer ukázať maximálnu teplotu. Pri zohriatom motore otestuješ čidlo i skúšačkou lebo čím vyššia teplota tak tým menší odpor. Citovat
dýzl Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Nejsou barevně odlišené,jen přívodním drátem,jeden je zelený,druhý červený Citovat
pastorek Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Tak potom by si mal mať tie jednokontaktové mosadzné. Pri zapnutom kľúčiku opri jeden i druhý káblik o kostru. Jeden by mal zapnúť kontrolku vysokej teploty vody a STOPku, pri druhom by mal teplomer vyskočiť na maximum. Tým si preveríš či sú dobré káble a budík. Ak to bude v poriadku tak potom pri teplom motore skúšačkou preveriť čidlá. Jeden koniec skúšačky na + pól a druhý na kontakt čidla. Pri čidle teplomera by mala skúšačka slabo svietiť, pri čidle kontrolky by nemala svietiť. Citovat
dýzl Odesláno 4. duben 2009 Autor Odesláno 4. duben 2009 Kabely a budík jsou dobré.Teplomměr šl na max kontrolka a stopka sice svítily i předtím,ale po ukostření se změnila intenzita.Teď jdu natočit,zahřát motor a pak zkusit dle druhé rady (mám pocit,že čidla (čidlo) je KO. Citovat
pastorek Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 Tak si zistil ktorý kábel je na čidlo budíka. Teraz už iba mať čisté kontakty a ak nrbude fungovať tak je zlé čidlo. Citovat
dýzl Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 Tak už je to OK (alespoň si myslím).Nakonec jsem dal obě čidla z původního motoru a budík teploměru funguje (zkoušeno jen na něco málo přes 60°C dle budíku).Preventivně ale koupím obě nové. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.