Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem na autí \"objevil\" novou závadu-tekl mi radiator topení,tot jsme zkoušel a asi je odstraněná,ale nefunguje budík teploty motoru.ručička neustále na nule, a termostat již otevřel velký okruh,zkusil jsem přehodit draty na čidle a nic.Mohou se tak najdnou podělt obě čidla?(na termostatu?)

Upraven nadpis! RH

[upravil dne 2/4/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Modré by malo byť na teplomer. Keď kábel k teplomeru oprieš o kostru tak by mal teplomer ukázať maximálnu teplotu. Pri zohriatom motore otestuješ čidlo i skúšačkou lebo čím vyššia teplota tak tým menší odpor.

Odesláno

Tak potom by si mal mať tie jednokontaktové mosadzné. Pri zapnutom kľúčiku opri jeden i druhý káblik o kostru. Jeden by mal zapnúť kontrolku vysokej teploty vody a STOPku, pri druhom by mal teplomer vyskočiť na maximum. Tým si preveríš či sú dobré káble a budík. Ak to bude v poriadku tak potom pri teplom motore skúšačkou preveriť čidlá. Jeden koniec skúšačky na + pól a druhý na kontakt čidla. Pri čidle teplomera by mala skúšačka slabo svietiť, pri čidle kontrolky by nemala svietiť.

Odesláno

Kabely a budík jsou dobré.Teplomměr šl na max kontrolka a stopka sice svítily i předtím,ale po ukostření se změnila intenzita.Teď jdu natočit,zahřát motor a pak zkusit dle druhé rady (mám pocit,že čidla (čidlo) je KO.

Odesláno

Tak už je to OK (alespoň si myslím).Nakonec jsem dal obě čidla z původního motoru a budík teploměru funguje (zkoušeno jen na něco málo přes 60°C dle budíku).Preventivně ale koupím obě nové.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...