Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mam 406 sedan 1.8 16V benzin a motor mi sam zhasina.Ked ho nastertujem tak ho musim drzat v otackach,inak zdochne.A vobec mi neraguje na pridanie plynu,ked ho zaslapnem tak mi otacky uplne klesnu alebo vo vetsine motor zhasne.Neviete nahodou niekto co by to tak mohlo byt a popripade niejak poradit co stym?

Odesláno

tam je těch možností víc čidlo teploty,krokový motorek zapalování jako takové,zkus to tu prohledat někde je i návod na vyčištění krokového motorku i údaje o odporu čidla teploty:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Ja by som tiez tipoval na krokovy motorcek (alebo regulator volnobehu). Cistenie nemusi vzdy pomoct, ja som ho cistil dva krat a nic, pomohla az vymena.

JA si myslim ze ak by to bol krokac tak po pridani plynu by motor isiel normalne do otacok tak to skor vidim na upchaty palivovy filter alebo cerpadlo no a potom mozno potenciometer

Odesláno

Zdarec,malá otázka,vím že jsem včera radil,ale:když přidám plyn trvá tak dvě sekundy než mi spadnou otáčky spátky na volnoběh.Je to normální,nebo se mi seká krokovej motorek?Spadnou vám otáčky hned u stejného motoru jak mám já?Taky vám krokáč zacvaká když vypnete motor?S autem jsem totiž třičtvrtě roku nejezdil až dnes.

Odesláno
Originally posted by EXI.60

Zdarec,malá otázka,vím že jsem včera radil,ale:když přidám plyn trvá tak dvě sekundy než mi spadnou otáčky spátky na volnoběh.Je to normální,nebo se mi seká krokovej motorek?Spadnou vám otáčky hned u stejného motoru jak mám já?Taky vám krokáč zacvaká když vypnete motor?S autem jsem totiž třičtvrtě roku nejezdil až dnes.

Netvrdim, ze to tak ma byt, ale u mna to trva tiez cca dve sekundy, kym otacky spadnu na normalny volnobeh (3000-850).

Odesláno

Nazdar Occko,

ako myslis to, ze ho musis \"drzat v otackach,inak zdochne\" a \"vobec mi neraguje na pridanie plynu,ked ho zaslapnem tak mi otacky uplne klesnu\"? To si akosi protireci, nie?

Mal som / mam podobny problem, ale u mna sa prejavuje kolisanim otacom a len niekedy zhasne motor. Robi mi to ale nepravidelne. Niekedy 2-3 starty v pohode, porom nejake 2 starty zas kolisajuce a tak sa to strieda.

Cital som tu na fore viacero moznych problemov, ako teplotne cidlo, palivovy a vzduchovy filter, krokac,...

Zatial som sa rozhodol asi pre najlacnejsiu a najjednoduchsiu \"opravu\" - a sice pre vymenu vzduchoveho filtra. Najma ked som si pozrel ceny dielov a narocnost vymeny...:)

Stary filter bol pomerne dost zaneseny. Odkedy som ho vymenil, zatial mi to pri starte nezdochlo, ale otacky trosku kolisu (ale nie az tak, ako to robilo) - ale teda nejazdim vela, len sem-tam, takze mozno to ani nepomohlo, len je to v klude :).

Inak auto som kupil skoro 10-rocne z firmy a chlapik, co na nom jazdil mi vravel, ze to robieva obvykle ked zaprsi, teda za vlhka. Neviem, ci sa niekde skondenzuje nejaka voda, ale zatial mi teda ta vymena vzduchoveho filtra pomohla. CHlapik mi ale este povedal, ze mu v servise radili ten krokac, ale neviem ci preto, lebo zan si mohli vypytat viac, alebo to fakt hned odhadli...

Inak nieco na tej vhkosti moze byt, lebo ked mi to blblo, myslim, ze skoro vzdy prsalo alebo bolo po dazdi...

Kazdopadne chcem postupne vymenit vsetky filtre, lebo neviem, kedy boli menene. V najblizsej dobe planujem vymenit este palivovy filter, lebo ak je v nom voda, tak vraj to tiez moze dusit motor pri nizkych otackach a pri vysokych sa to vraj neprejavi. Krokac skusim asi az ako poslednu moznost.

Najblizsie idem autom zajtra, tak dufam, ze som to nezakrikol tym, ze vymena vzduchoveho filtra pomohla :myslim. Kazdopadne zajtra rano to zistim :super.

Guest servisman
Odesláno

mne tohle dělalo zelené čidlo na termostatu co dává pokyn pro řj. Po výměně pohoda .

Odesláno

Nazdar Honzo,

ja tam mam cidlo modre (part no. 1338 09 => \"TEMPERATURE\", 110 DEG) a hnede (part no. 1338 55 => \"SENSOR\", 14X125), obe su teplotne cidla. Modre ma myslim jeden kontaktny pin, hnede dva. Ktore by to malo byt?

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Originally posted by EXI.60

Netvrdim, ze to tak ma byt, ale u mna to trva tiez cca dve sekundy, kym otacky spadnu na normalny volnobeh (3000-850).

Dělají vám ostatním čtyřbodové stříkačky to samé?
Odesláno

Takze pokial mi rucicka ukazuje teplotu, je cidlo dobre, alebo moze byt \"pokazene\", teda ze rucicka ukazuje nespravnu teplotu?

S tym problemom s kolisanim otacok (asi komunikacia s RJ) teda skor suvisi to hnede cidlo?

Odesláno

Dik Honzo,

pozrel som to a veru nasiel som tam aj ten treti, zeleny konektor - pokial ide o konektory, mam to presne ako pri tej Xantii, teda modry, hnedy, zeleny...

Pekny navod :super, no neviem, ci si na to trufnem - mam to tak okolo tesnenia akoby vyzrate (jak od kyseliny) - neviem, ci tam niekto nahodou nekombinoval dve rozne zmesi, ktore mohli \"nahlodat\" tesnenie...

Budem musiet vymenit urcite aj to tesnenie a poriadne to vycistit od toho sajrajtu. Toto ma urcite neminie...

Inak k tomu kolisaniu volnobeznych otacok - skusal som najlacnejsiu verziu opravy, z toho, co sa tu na fore diskutovalo, ze moze blbnut a vamenil som vzduchovy filter (bol dost zaneseny) - zatial mi to nezakolisalo a mal som uz asi 10 jazd (nejazdom vela). Dnes mi to ties slo v pohode. Snad to nezakriknem...

Ozaj, aky je povoleny rozsah pracovnych teplot motora? Dnes sa mi teplota vysplhala pri kludnej jazde aj tesne nad 100. Je to tak OK? (na ukazovateli je cervene pole az daleko za 110st...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...