Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lambda - vymena oboch vstupnych - ale hlaska znova

Recommended Posts

Odesláno

Ja viem ze vas tu tym len otravujem...ale mne to akosi neda spavat...

Rozmyslam co sa takto mohlo pokazit :myslim

Keby som uplne odpojil lambdu niektoru co sa stane?

A preco diagnostika nic nehlasi??? :myslim

Nemam z toho dobry pocit...

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

cierny dym z benzinu som este nevidel.absolutne netusim v com by mohol byt problem.nenalial si tam trosku nafty?

To urcite nie :-)

Tak co by to teda mohlo byt?

Z vyfukov ide cierny dym a citit nespaleny benzin riadne.

Dnes som troska na to stupil a dokonca nejaka tekutina trosku vyprskla...olej sa nestraca, tak neviem.

Diagnostika nic neukazuje.

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

cierny dym z benzinu som este nevidel.absolutne netusim v com by mohol byt problem.nenalial si tam trosku nafty?

Dnes som troska na to stupil a dokonca nejaka tekutina trosku vyprskla...olej sa nestraca, tak neviem.

to by chcelo mat auto pred sebou,inac neviem.tu chybu mas od kedy si zkusal vyberat lambdy?

Odesláno

to by chcelo mat auto pred sebou,inac neviem.tu chybu mas od kedy si zkusal vyberat lambdy?

Ano je to odvtedy.

no vyberat ako vyberat....

Ja som len rozcvakol kontakty, prestriekal kontaktolom a zacvakol, nic ine som nerobil.

Odskrutkovat to neslo...

Co ja viem, mozno ako som hybal s kablami sa dakde prerusil kontakt?? Zeby?:myslim

Vazne neviem, toto som este nevidel...

[upravil dne 5.4.2009 Y2K]

Odesláno

jazdis s tym normalne nadalej a kontrolka ziadna nesvieti?diagnostika vobec nic neukazala?u koho si bol na diag

Nejazdim, spravil som asi 5 km odvtedy.

Sa bojim aby sa daco este viac neposralo.

Motor ide nejak divne akoby ozaj tam toho vela horelo a troska nepravidelne, citit smrad benzinu a cierny dym....ale to sa uz opakujem.

Diagnostiku som myslel ze auto nic nehlasi, ziadna kontrolka nesvieti, napojil som to aj na elm327 ale to je nic to nic neukaze.

Zajtra mam ist na normalnu diag pazotacku ale je to 15 km. Sa toho troska bojim...

PS: Co stoji novy motor? :aut

Odesláno

cely motor len tak nepolozis.tak zajtra informuj naco dosli v peug.som zvedavy co to je.

inac, technicak mam v maily.ked sa mi podari vypadnut v stvrtok skor na vychod tak to vybavim

Odesláno

cely motor len tak nepolozis.tak zajtra informuj naco dosli v peug.som zvedavy co to je.

inac, technicak mam v maily.ked sa mi podari vypadnut v stvrtok skor na vychod tak to vybavim

No ako vravim...snad tam prejdem...

A jasne, napisem, sam som zvedavy..

To s tymi kolami asi teraz musi pockat, ale dakujem samozrejme :papa

Odesláno

Fuuu, teda ja moc do benzinakov nevidim, ale cierny dym som videl naposledy u skoduli stodvaciniek... Skusal si vytiehnut sviesky a pozret ich v akom su stave? Ci su mokre... Ale aj tak nie som si isty, ale auto by malo ist aj bez udaju z lambda sondy, nie? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Fuuu, teda ja moc do benzinakov nevidim, ale cierny dym som videl naposledy u skoduli stodvaciniek... Skusal si vytiehnut sviesky a pozret ich v akom su stave? Ci su mokre... Ale aj tak nie som si isty, ale auto by malo ist aj bez udaju z lambda sondy, nie? :myslim

ved ono ide....ale ako dieslak :D

Ale ne, dost bolo srandy....sviecky veru neviem, ale su tam nove, maju tak 1000 km, tak snad s tym nebude problem. Ci hej? :myslim

Odesláno

...ved ono ide....ale ako dieslak :D

Ale ne, dost bolo srandy....sviecky veru neviem, ale su tam nove, maju tak 1000 km, tak snad s tym nebude problem. Ci hej? :myslim

Ak má zvuk ako diesel tak to vyzerá že napáli niektorý valec. To by zodpovedalo i pachu benzínu a čiernemu dymu. Ja by som tie sviečky pozrel. To že majú 1000 km ešte neznamená že niektorá nemá problém. Počítam že minimálne jedna bude čierna a mokrá.

Toto mi urobila 405ka začiatkom zimy. Nakoľko som nemal čas sa s tým trápiť a je to stará hajtra tak som proste iba pridal a čakal kedy sa chytí i ten čo nejde. Po 20sekundách sa chytil a od vtedy ide.

Odesláno

Tak nebolo by to prvy krat, co by sa nieco nove pokazilo :) Ale, nie... ide o to, ze mne to pripada ako zrduzeny problem a co ma najviac zaraza, ze diagnostika nic... Ale asi tu budeme nadarmo spekulovat zajdi za Martinom a nieco urcite vymyslite, len volal si s nim, ci mozes ist na tom aute? Aby sa tam fakt nieco nepokuazilo. Ma tak napadlo ked je citit benzin z vyfuku mozno dohorieva vo vyfukovom komplete (katalizator,...) ten bordel co sa tam nausadzal a to je zdrojom toho cierneho dymu. :myslim

Odesláno

Jestli to dělá od té doby, co jsi chmatal na lambdy, bude problém tam. Je možné, že jsk si to prostříkal, změnili se přechodové odpory a hlásá to jednotce něco úplně jiného. To se při tomto zásahu někdy stává. Taky si mohl při snaze o povolování urvat ěkterý drátek, ale to by řvalo. Přešel bych ještě jednou ty kontakty v konektorech lambd. Očistit a prostříkat něčím, co nemůže způsobit jiný odpor nebo zhoršenou vodivost nebo dokonce zkrat. Nepomůže-li to, servis.

P.S. černě to skutečně hulí, když to špatně spaluje.

[upravil dne 6/4/09 kupák]

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Tak nebolo by to prvy krat, co by sa nieco nove pokazilo :) Ale, nie... ide o to, ze mne to pripada ako zrduzeny problem a co ma najviac zaraza, ze diagnostika nic... Ale asi tu budeme nadarmo spekulovat zajdi za Martinom a nieco urcite vymyslite, len volal si s nim, ci mozes ist na tom aute? Aby sa tam fakt nieco nepokuazilo. Ma tak napadlo ked je citit benzin z vyfuku mozno dohorieva vo vyfukovom komplete (katalizator,...) ten bordel co sa tam nausadzal a to je zdrojom toho cierneho dymu. :myslim

No jo...mna uz tiez napadlo vela scenarov a tiez ma zaraza ze ta diagnostika nic.

Martinovi som samozrejme volal, dnes to mame pozriet.

Tie sviecky no neviem, pristup je len k trom. Na dalsie 3 by muselo ist sanie dolu.

PS: A ozaj sa s tym bojim ist na cestu...skusim sa s nim dohodnut ze by som ho doviezol k autu radsej.

[upravil dne 6.4.2009 Y2K]

Odesláno

skusim sa s nim dohodnut ze by som ho doviezol k autu radsej.

jj to by bolo asi lepsie, predsa len katalizator nema moc rad benzin a ventili asi tiez...

Daj vediet potom co tomu bolo ak na nieco pridete...

Odesláno

Tak Martin dnes nema tolko casu aby siel ku mne.

Ja zas odchadzam do Viedne.

Takze neskor...

Ak by mal dakto nejake napady priebezne, kludne piste.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...