Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lambda - vymena oboch vstupnych - ale hlaska znova

Recommended Posts

Odesláno

Dnes som bol pozriet pacienta...

No odpojil som znova vsetky lambdy, nastartoval, zapojil, nastartoval....ziadna zmena. Takze si myslim ze to je bud viac menej jasne alebo to sposobuje daco ine....

Dost ma nadalej znepokojuje malinke mnozstvo kvapaliny ktore \"prska\" z vyfukov, neviem vsak posudit ci to je benzin pripadne olej.

Ale olej ani voda sa netratia, zda sa.

Dalej ma zarazil taky chraplavy zvuk z priestoru nad druhym radom (blizsim k autu) valcov, tam kde je nasavanie. Zeby sa tam daco dostalo co obcas zaskripe?

Nehapem uz ozaj :myslim

Odesláno

Najlepsie na tom bude ked to bude daco uplne celkom ine a bola to len nahoda ze sa to stalo prave vtedy ked som sa hral s tymi kontaktami...

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

tak by som skontroloval sviecky,cvievky,vstreky.poprehadzovat co to bude robit.a diag.toto sa mi uz lambdou nezda

Nezda ani mne....ale stale pripominam ze ziadna kontrolka nesvieti, a to mi je divne.

Ak odisla cievka tak to len tak vyhravalo.

A teraz zeby nic? :myslim

Odesláno

Taaaaaaak...diagnostika hotova.

No Martin sam vravel ze este nevidel ze by toto spravila lambda.

Ale zle hodnoty ukazovali obe vstupne lambdy.

Takze ich treba vymenit.

Spravalo sa to tak ako keby tam vobec neboli, preto ten akysi \"nudzovy\" rezim s prilis bohatou zmesou.

Zisti cenu a da sa vraj do toho.

Ale zrejme to bude dlha a narocna praca a pre mna financne narocna :D

Sice hadzalo len jednu ale aj ta druha bola nejaka divna tak som povedal ze pojdu obe.

Tie na vystupe vyzeraju byt OK.

Ale vsetko prebehne az tak o tyzden, dovtedy si musi dat auto prazdniny. :papa

Odesláno

No a este priebezne ako sme mali zapnuty motor vyhadzovali ze nepalia valce...ale to je asi OK kedze sviecky sa zahadzali velkym mnozstvom nespaleneho paliva.

Vymena lambd by mala pomoct. Uvidime.

Odesláno

Ten kámoš proměřoval každou lambdu zvlášť volně, jestli funguje? Nebo to bral centrálně přes dia?

Vím, že se to dá těžko srovnávat, ale stala se mi věc, že při výměně palivových trubek na 405 se zacap přepad do nádrže. Auto začalo chlastat a černě hulit. Na dia to vypadalo, že lambda je mrtvá - hned po napojení ukázala bohatou směs na doraz. Takže servis ji i přes můj výslovný dotaz, zda ji zkoušeli samostatně, vyměnil za 3000 a závada byla pořád. Až další servis zjistil zacpaný přepad a bylo po závadě. Přebytečný benzín mohl zpět do nádrže místo do motoru a byl pokoj.

Trochu mi to připomíná projev tvé závady. Proto bych lambdy změřil samostatně a proměřil tlak na přívodu paliva a odkontroloval, že přepad do nádrže je volný.

Odesláno

Bral iba udaje z dia.

Ale ako vravim, ci boli lambdy zapojene alebo odpojene to bolo to iste.

A kedze bol s nou problem uz predtym tak na 99% to asi aj tak bude...

To co popisujes sme neskusali, snad mame pravdu.

Odesláno

Jo, original lambda 300 eur.

Nahrada co davaju na kazdy pazot a potom si uctuju ako za original 115 eur.

Nie je to UNI lambda!

Snad to bude OK.

Odesláno

Mně je ale divný, že to nereaguje na odpojení a připojení lambdy. Jsou tam ještě jedny a po odpjení by to mělo jít do nouzového režimu a nepřechlastávat.

Zkusil bych se přece jen podívat po té distribuci benzínu.

Odesláno

Nereagovalo to preto lebo ked lambda dava divne napatia tak RJ ich ignoruje a nastavi nejake napevno hodnoty tak ako ked sa lambdy odpoja, preto ziadna zmena po odpojeni...ale diag hlasi ze tam nie su, ale iba diag nie RJ teda ziadna kontrolka v aute.

Potom nastavil povodne hodnoty vstrekovania a vtedy sa uz prejavilo ked sa lambdy odpojili.

Ale mas pravdu ze prejav zavady je rovnaky.

Ale ked uz nastavil tie povodne hodnoty auto islo ako ma, ziadny dym, ziadny smrad :papa

Kazdopadne dakujem za tip, poviem mu nech preveri aj to...

[upravil dne 10.4.2009 Y2K]

Odesláno

Tak 115 euro nie je az tak vela... este ze HDi to nema :D A to neodpalovanie urcite bude tym, ze motor je zachlastany. Skor mi je dimne preco tam dalo tie hodnoty take ze to tak chlasta, ale asi je to menej nebezpecne ako chudobna zmes... Hlavne je, ze sa zavada nasla a nebude to ani take hrozne... :potlesk

Odesláno

Sice nie som odbornik..ale povedal by som ze aj HDi ma lambdy :aut

No a 115 za jednu, idem menit 2, plus samozrejme robota.

Este ked uvazim ze origo jedna stoji 300.

Zas az tak lacne to nie je...

[upravil dne 12.4.2009 Y2K]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Kurňa, to naštve. Senzor, který snímá tu teplotu je před nebo za katem?

Já bych se zase připoměl s tím zapalováním.;) Něco mě napadlo, ale asi mě nepochválíš za ekonomičnost, zkusil bych vyměnit cívky. Kdyby se našel někdo, kdo by ti je půjčil...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...