Jiří Kolařík Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Partner 1,9D, r.v.1998 - pískání řemene alternátoru + serva. Když jsem na něj stříkl jar s vodou, tak na \"chvíli\" přestal. Teď můj dotaz: je napínací kladka samonapínací? Případně dá se napnout \"altíkem\"? Pokud ne, tak určitě výměna, tzn. sundat kolo, podběh a pak teprve kladku? Děkuji za radu. Citovat
mxmen Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Kladka je tuším samonapínací, viděl bych to výměnu řemene. Citovat
Guest servisman Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 neznám VIN kde se dá zjistit jaká tam je. Jinak moje zkušenost na mém voze,taky pískalo jednak to byla i řemenice,která je vyměněná ale píská to za zimy opět.Takže jsem sundal řemen GATES a dal starý ojetý DAYCO a zatím nepíská. A to byl řemen starý něco přes 2 roky /najeto 20000km/což není moc.Z diskusí kde jsem četl na jiných forech jsem se dočetl že GATES jim nepíská ale píská DAYCO tak nyní si můžu vybrat. Takže mrkni na řemen pokud je starý vyměnil bych .Já budu taky měnit,ale nevím jaký koupit Citovat
Jiří Kolařík Odesláno 25. březen 2009 Autor Odesláno 25. březen 2009 VIN: VF35FDJYE60023585 Peugeot 5FDJYE M49 Citovat
Guest servisman Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 tak koukám že tam je kladka,která se musí přitáhnout šroubem teda není automatické šponování Citovat
Jiří Kolařík Odesláno 25. březen 2009 Autor Odesláno 25. březen 2009 Honzo, jsi hvězda, ten šroubek je zezpodu vidět, takže musím najet někde na rampu a zkusím ten řemen našponovat, zdá se volný. Uvidím, jestli to pomůže. Citovat
Jiří Kolařík Odesláno 26. březen 2009 Autor Odesláno 26. březen 2009 Takže včera našponováno (byl volný) a už nepíská. Zatím najeto od včerejška asi 150 km a min. 10 startů. Jinak - je tam řemen Gates. Jak dlouho tam je nevím, já auto koupil před rokem. Citovat
Guest servisman Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 tak to máš dobrý mne se ozval i ten starej s pískotem ,a tak až bude teplo musím kouknout na další ,asi se podívám i na altík či kladky zda ložiska ,ale pokud jsem s nimi točil tak hladce klouzali Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.